Problém s pokrytím wifi signálem Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Johny9124
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s pokrytím wifi signálem  Vyřešeno

Příspěvekod Johny9124 » 22 črc 2012 15:43

Ahoj,

Potřeboval bych poradit, jak vyřešit problém s pokrytím našeho panelákového bytu wifi signálem. Router je zapojený v ložnici. Se stolním počítačem je propojený kabelem. Další počítač - notebook - v mém pokoji, který je vzdušnou čarou vzdálen od routeru asi tak 10 metrů (bohužel v cestě spousta stěn (obývací pokoj, koupelna, záchod)) má bohužel s připojením pomocí wifi signálu z routeru problémy. Připojení často vypadává a je nestálé. Například 10 minut bez problémů brouzdám, když v tom signál zeslábne, či síť nenajdu vůbec a najdu ji opět například po 20 minutách. To mi téměř kompletně znemožňuje nějakou práci s internetem (hraní her, komunikace, stahování, brouzdání..) a já proto musím být s notebookem v nějaké bližší místnosti.

To jsme se nyní, ale rozhodli změnit a proto hledám varianty jak docílit toho, abych mohl být bez problémů s notebookem i v mém pokoji.

Prozatím mě napadly tyto varianty:

1) Zakoupení Wifi USB adeptéru pro stolní PC a router přesunout do obývacího pokoje. Oba počítače by tedy byly připojeny bezdrátově.
2) Obdobná varianta by bylo i přesunutí routeru opět do obývacího pokoje a ke stolnímu počítači prodloužit kabel od routeru. Do toho se nám, ale tolik nechce. Museli bychom odstavit dost věcí..
3) Zakoupení Wifi USB adeptéru s anténou pro notebook, router by se nepřesunul. Například: http://www.alza.cz/airlive-high-power-w ... 332032.htm . Bude to oproti zabudovanému adaptéru v notebooku o tolik podstatné zlepšení, aby to vyřešilo náš problém? /// Na výrobek http://www.alza.cz/tp-link-tl-wn722nc-d185177.htm#popis jdou výborné ohlasy. Chápu dobře, že ten TP-LINK by pracoval principově stejně jako prvně postovaný AirLive, nebo je jeho využití jiné?

Pokud vás napadají další řešení sem s nima :)

Které řešení je podle vás nejlepší a spolehlivě by řešilo zmiňovaný problém? Koupi silnějšího routeru bych se prozatím rád vyhnul. Jinak zesílení současného routeru v nastavení jsem už taky bohužel provedl.

Díky za každou odpověď

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Problém s pokrytím wifi signálem

Příspěvekod Žbeky » 22 črc 2012 16:26

Nejdriv vyzkousej nejmin zaruseny kanal. Mozna nebude treba nic kupovat

Odesláno z mého HTC HD2 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Johny9124
nováček
Stav:

Příspěvekod Johny9124 » 22 črc 2012 17:39

Díky za odpověď :)

Provedl jsem tedy analýzu kanálů v okolí a tady jsou výsledky. Jen jsem si nebyl jistý, zda to má být v místnosti s routerem, či v pokoji, kde je problém s pokrytím. Prozatím tedy výsledky z místnosti s s routerem, kdyžtak dodám i z toho pokoje, kde jsou problémy.

http://imageshack.us/f/543/52882114.jpg/
http://imageshack.us/f/716/86435954.jpg/ (pokračování seznamu + graf, nevešlo se mi to na jednu stránku)

Momentálně jsem na 7 (O2 ADSL - jo vim blbý jméno, ale nějak to neřešíme.. :D ) Kanál č.8 nikdo nepoužívá, takže by byl asi vhodnější..jen si nejsem jistý jak moc je ovlivněný překrýváním z ostatních kanálů. Zkontroloval by jsi prosimtě ten seznam a graf? Mám změnit kanál na 8 a nebo je nějaký jiný kanál vhodnější.

Díky :)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 22 črc 2012 20:32

Zkus 8 a 1
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Johny9124
nováček
Stav:

Příspěvekod Johny9124 » 23 črc 2012 19:09

Po změně kanálu jsem od včerejšího večera nezaznamenal žádné problémy. Takže snad vyřešeno a děkuji za pomoc

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5259
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3489
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2713
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08
  • Nefunkční WiFi na Androidu
    od HxxxV » 26 črc 2024 20:59 » v Administrace sítě
    10
    28576
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    22 led 2025 21:47
  • WiFi zařízení pro 2 generační dům