Přehřívání PC? Při hraní padá do restartu...
-
- Pohlaví:
Re: Přehřívání?
S F8 se nedostaneš do Boot menu, spíš s F2 anebo F12. Restartuj PC a mělo by se to opravit.
Teplotu v zátěži nemůžu udělat,protože F8 jsem se dostal do boot menu a rozhasil jsem si celý kompl,už jsem ho 2x restartoval...
-
- Pohlaví:
V tom případě si nejspíš nastavil špatné pořadí bootování. Nastav jako primární disk kde je systém!
Podle mě mu to způsobuje ten první disk. Max. teplota 50°C je na disk hrozně moc..
Takže vylepšit chlazení skříně, dát před disky vetráček.
Jinak nevím, jak moc věřit teplotám CPU, když min. teplota je 14°C, takže i bůhví kolik má CPU.

Jinak nevím, jak moc věřit teplotám CPU, když min. teplota je 14°C, takže i bůhví kolik má CPU.

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak AMD vždy podměřovala, to není nic nového. A ten disk, 50°C je moc, ale to by snad nemělo zhodit celý OS, ano po dleší době určitě, ale provoz v 50°C 3 měsíce by ten disk zvládnout měl né? Vždyť v noteboocích jsou disky použitelné i po 2 rocích (a o u některých není problém 60°C v zátěži), měl jsem i disk který byl v PC které 3 roky fungovalo v teplotách 40°+ (výrobní hala) a i tak fungoval (bez problémů, ale nebylo to ono, ale OS nezhodil).
Jestli tak zkus vymontovat to HDD a polož ho vedle PC na stůl, to by ho snad mělo trochu zchladit, ale jestli se na to necítíš tak to nedělej (disk můžeš zkusit něčím ofouknout, jestli máš teda čím). A co se týče toho, že ti to neneběhne tak zkus udělat clearCMOS, to by mělo pomoct. Pokud to nepojede tak to dej reklamovat, to by 3 mes. staré PC nemělo dělat.
Jestli tak zkus vymontovat to HDD a polož ho vedle PC na stůl, to by ho snad mělo trochu zchladit, ale jestli se na to necítíš tak to nedělej (disk můžeš zkusit něčím ofouknout, jestli máš teda čím). A co se týče toho, že ti to neneběhne tak zkus udělat clearCMOS, to by mělo pomoct. Pokud to nepojede tak to dej reklamovat, to by 3 mes. staré PC nemělo dělat.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Jak už jsem psal,je skládaný,skládal jsem ho já s bratrancem takže nemám problém ho třeba vymontovat ten HDD a položit ho na stůl,nemám z toho strach..Dále nevím proč tak topí ty HDD jsou dost daleko od sebe a teď mám otevřený bok,takže teplo odchází pryč.Jinak co bych měl dát když tak reklamovat? HDD? ..Teď ten PC je na přeinstalování,je strašně pomalý a nenačítá se nic,jsem rád že aspoň ten internet jede..Strašně moc díky za rady..Jo a nenačítá mi to jeden z těch disků,ten vedlejší,kde mám hry,programy apod.
Naposledy upravil(a) Luk4sPC dne 27 črc 2012 21:39, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Ten problém byl od začátku, anebo se to po "něčem" takto změnilo? Co máš za systém?
Problém s vypínání začal včera,když jsem v biosu zvolil Load Default nebo tak něco,důvod tohoto byl aby se mi rychleji zapínal,protože když zmáčknu tlačítko na zapnutí tak se mi počík zapne po 30-40 sekundách..A na jednom fóru mi doporučili dát to Load Default..Jinak mám Windows 7
-
- Pohlaví:
Load defauld je základní nastavení Biosu a pokud tam nepotřebuješ něco změnit, neměl by s tím být problém. 30-40s není tak mnoho, záleží na tom, co se ti po startu spouští?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
No tak to změň z5 na to na čem to bylo, myslel jsem žes to kupoval jako celek, takže bys to dal reklamovat celé.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Pohlaví:
OT/
Taková otázka od věci.
Martab můžeš mi nějak vysvětlit, proč se místo zpět píše z5. Ne že bych to nepochopil, ale nějak mně starci nedochází k čemu je to dobré, tedy krom toho že to mrví čj ?
Taková otázka od věci.

Martab můžeš mi nějak vysvětlit, proč se místo zpět píše z5. Ne že bych to nepochopil, ale nějak mně starci nedochází k čemu je to dobré, tedy krom toho že to mrví čj ?

Blue zmáčknu tlačítko a nic se neděje,po těch 30 sekundách začne teprve PC startovat..Jinak nevím jiný důvod,no ono mi to padalo i dříve,ale to jsem si plně jistý že to bylo přehříváním,neměl jsem žádný ventilátor na odvod horkého vzduchu z bedny,ale po té jsem přidělal ten další a přestalo to..A teď zase tohle,nemyslíte že by to mohl být ten HDD jak už kdosi psal?
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Črc 2012 21:58) ---
Vypadá to lépe
jako z+pět=zpět 
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Črc 2012 21:58) ---
Blue Spirit píše:OT/
Taková otázka od věci.![]()
Vypadá to lépe

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 7712
-
od StOrKcZ
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 18:52
-
- 3
- 1739
-
od helpmeboys
07 dub 2025 12:07
-
- 32
- 7352
-
od šulda
18 zář 2024 16:03
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2807
-
od Faster1
23 úno 2025 19:49
-
-
- 3
- 3142
-
od Signalista97