Dobrý večer, už jsem tu měl téma, kde jsem řešil, že když ztlumuju/zesiluju sluchátka, tak v nich chrastí a většinou hraje jenom jedno. Když s tím pohýbu tak hrajou obě. Ale dneska jsem potřeboval restartovat PC a na chvíli jsem od něj odešel, zamotal jsem se do sluchátek a spadly mi na zem. Jedná se o Creative Fatal1ty HS-800. Někde jsem četl, že ten problém s potenciometrem nereklamují, a tipuji, že když mi spadly a hrají špatně, tak se můžu s reklamací i sluchátky rozloučit.
Jak se to vlastně projevuje: v podstatě jako kdybych měl zalehlé uši, čemuž nevěřím. Pak jsem myslel, že to bude něco, protože jsem ze ZK odpojil repráky (z modrého jacku), ale tím to není. Zkoušel jsem je v mobilu, netbooku a mém PC. Všude hrají takhle.
Když jsem chtěl reklamovat, nebo alespoň kontaktovat obchod, zda jim mám sluchátka poslat, nevyjádřili se. Myslíte, že je tam mám poslat a modlit se, aby reklamaci přijali, nebo je zkusit nějak na koleni spravit? Nebo se na ně vykašlat a rovnou koupit nová?
Sluchátka hrají tlumeně, více na levé ucho Vyřešeno
Re: Sluchátka hrají tlumeně, více na levé ucho
Tak příčin může být několik. Mě to někdy dělá a stačí potočit jackem ve zdířce. Ale když si to zkoušel na víc zařízeních tak to tím asi nebude
Pravděpodobně máš někde cvaklej nebo urvanej drátek nebo poškozenej samotnej reprák.

DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9
No, to je právě ta otázka, nikdy nevíš co se s tim stane když ti něco upadne...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Tlumeně znamená tišeji, nebo se i změnila barva zvuku?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Špatně se mi to popisuje... nahlas je to pořád stejně, ale jsou jakoby utlumené výšky... ekvalizérem to není zkoušel jsem různý eq na 3 zařízeních..
-
- Pohlaví:
Problém s potenciometrem jako reklamaci vzít musí.
To že ti "blbnou" uši bych ale také nevyloučil. A to bez nějaké srandy. Jdi na ušní a uvidíš co je v těch uších za bordel - a stojí to jen 30 kaček.
To že ti "blbnou" uši bych ale také nevyloučil. A to bez nějaké srandy. Jdi na ušní a uvidíš co je v těch uších za bordel - a stojí to jen 30 kaček.
Do jisté míry jsem tomu trochu i věřil, ale když chraptí ve vyšších hlasitostech, to už bych nedával za vinu sluchu. Vadu potenciometru by možná vzali, ale co teď s tím, že mi sluchátka upadla, řekl bych že nemám moc šanci. Zkusím je znova kontaktovat, třeba už mi odpoví.
-
- Pohlaví:
Tak já nevím co s tím tropíš, ale to že sluchátka upadnou není nic vyjímečného a rozhodně by to měla vydržet.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
... bude to s největší pravděpodobností způsobené tím pádem. Cívka se v systému pohybuje v úzké mezeře magnetu a magnet bývá často na konstrukci sluchátek přilepený. Pokud je to tak, je to neopravitelné a se zárukou bych taky moc nepočítal - je to typický projev poškození sluchátek nebo reproduktoru nárazem nebo pádem.Fílek píše: ... když chraptí ve vyšších hlasitostech ...
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Pohlaví:
Dovolím si nesouhlasit.
Ač technicky správně, pak i průměrná sluchátka měla nejeden pád na zem ustát.
Se zárukou bych počítal.
Ač technicky správně, pak i průměrná sluchátka měla nejeden pád na zem ustát.
Se zárukou bych počítal.
No a zvlášť když se jedná o ty Creative Fatal1ty, což bych řekl že průměrný nejsou a pár pádů by měly vydržet.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Napadla mně ještě jedna možnost: v mušlích sluchátek se nárazem posunuly celé měniče (pidireproduktory) a při vyšší hlasitosti, tj. při větším rozkmitu membrána naráží na perforovaný kryt, který je před ní. Pokud jsou mušle rozebiratelné, zkusil bych se podívat dovnitř.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
více ssd na desku asrock b450 pro4 Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 03 lis 2024 16:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1529
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 08:17
-
-
- 2
- 2729
-
od p3v4x
21 črc 2024 18:39
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2552
-
od petr22
20 kvě 2025 13:30
-
-
- 3
- 2656
-
od Dolpi