Zdravim, rád bych vás požádal o pomoc při řešení mého problému. Před několika dny mi z ničeho nic spadl počítač, prostě se bezdůvodně vypnul a následně nešel nahodit. Po pár hodinách jsem počítač vyčistil od prachu uvnitř skříně a pokusil jsem se ho zapnout, začal pípat a byl cítit lehký zápach, jako kdyby se něco spálilo. Tak jsem PC znovu otevřel, nic spáleného jsem neviděl, ovšem jediné co bylo horké byla jedna RAM paměť, vyndal sem ji nechal vychladit a prohodil jsem sloty( prostě jsem ji dal do druhého slotu kde byla jiná ram paměť, poradil mi to jeden kamarád když takhle vyřešil problém). Počítač jsem zapnul, už v pořádku běžel, ovšem když sem se přihlásil a spustil jednoduché aplikace jako google chrome, xfire nebo league of legends, vše se strašně dlouho načítalo, počítač byl zkrátka pomalej jako prase. Kouknul jsem se do procesů, kde jsem viděl výkonnost procesoru na 90% a fyzická paměť na 864 MB (Standard vlastním 2GB) a to jsem neměl nic extra zapnuté, byl jsem čistě na ploše. Kontaktoval jsem pár kámošu, všichni mi odvětily že mam asi pravděpodobně vypálenou RAM paměť. Vše tomu napovídalo. Bratr mi půjčil jeho Ramky ze starého PC, vyměnil jsem je, ale problém stále přetrvává. Nevím si rady, nyní bych asi poslal PC do servisu. ale ještě předtím píšu sem jestli by jste neměli nějakej nápad jak přijít na to proč mi to tak blbne. Kdyžtak sem přikládám i sestavu. Díky za pomoc
--------------------------
AMD Athlon 64 X2 500, 2,8 ghz
Asus EAH4350 1GB Silent
RAM Kingston DDR2 2GB
HD: 640GB
Chipset AMD740G
Počítač je zpomalený, problém Ram paměti Vyřešeno
Re: Počítač je zpomalený, problém Ram paměti
nevim jakou mas desku, hlavne kolik mas RAM slotu, zkus pouzit jine RAM sloty, tak abys nepouzil ten, ve kterem odesla zminena RAMka. Pokud mas jen 2, tak zapoj jen jednu RAMku.
-
- Pohlaví:
Vždy je důležité napsat jaký máš zdroj, typ a výkon/W - to najdeš na štítku zdroje. Se zpomalením PC to nejspíš nesouvisí, ale to pálení je podezřelé.
Desku taky nevim, možná to jde někde vygooglit, mam tendle PC - Acer AM1201, jen lepsi grafa, ramky atd... to co jsem psal nahore. Jinak mam 2 RAM sloty a zdroj tušim 250W. To pálení jsem myslel tak že jak jsem to ucítil tak ta Ramka co jsem vyndal byla vařící jako prase, asi se spálila nebo nevim, protože od té doby mi začalo v PC ukazovat ze mam jen 1gb.
-
- Pohlaví:
Tak vygooglit by sis to mohl sám, případně použij CPUZ.
Zdroj nesmíš tušit, ale je třeba to vědět. Název a výkon/W - pokud máš 250W pak je to zoufale málo.
Zdroj nesmíš tušit, ale je třeba to vědět. Název a výkon/W - pokud máš 250W pak je to zoufale málo.
Sry, zkoušel jsem to dřív vygooglit ale nenašel jsem nic. Podle toho programu mam Acer RS740DVF. V kolonce memory mi také ukazuje že mam aktivní 1024 MB paměti... nechápu to. Btw Zdroj mam 250 W, nevim přesně jakej typ, to z té nálepky na tom zdroji kde jsou samé čísla a jen kolonka 250 W nevyčtu... ;p
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Črc 2012 22:31) ---
Btw taková zajímavost, v tom CPUZ vidim SPD že mám 1 slot neaktivní, ovšem mám tam vyznačené i další 2, jako bych měl celkem 4, přitom ja na té základovce vidim jen dva sloty
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Črc 2012 22:31) ---
Btw taková zajímavost, v tom CPUZ vidim SPD že mám 1 slot neaktivní, ovšem mám tam vyznačené i další 2, jako bych měl celkem 4, přitom ja na té základovce vidim jen dva sloty

tj hrozny co sou vetsinou zac sestaveny PC, CPU-z vidi dalsi dva sloty nejspis proto, ze ta deska je delana na 4, jen 2 sloty nejsou osazeny na desce, prestoze je to tam na ne pripraveny, zdroj je buhvi co, nejspis neni delanej na dlouhodobou zatez, jak dlouho ten PC mas? hadam 2-3roky? odejde chvili po zaruce. Reseni je nijaky, v lepsim pripade si prisel jen o jeden slot a s druhym muzes fungovat, ovsem jedna ram vs dve ram je znatelny pokles vykonu, vymena desky a zdroje, coz by v bazarovym stavu nemusela bejt nejaka horentni suma.
Btw. tu jednu ram vidi i kdyz tam mas ty bratrovi ramky? cili je predpoklad, ze obe sou v poradku, zkus nechat jen jednu ram, v tom funkcnim slotu, jestli druhy osazeny poskozeny slot nejak nebrzdi ten prvni. Ale tak jako tak, uz bych tomu pc moc neduveroval.
Btw. tu jednu ram vidi i kdyz tam mas ty bratrovi ramky? cili je predpoklad, ze obe sou v poradku, zkus nechat jen jednu ram, v tom funkcnim slotu, jestli druhy osazeny poskozeny slot nejak nebrzdi ten prvni. Ale tak jako tak, uz bych tomu pc moc neduveroval.
Jak řikáš, PC mam 2-3 roky, přesně na zakladovce vidim dva sloty a vedle toho dva jakoby kdyby se tam měly teprve dát. Dál sem zkusil vyndat ramku z prvního slotu a nechat tam jen tu druhou, PC se normálně spustil. Poté jsem dal tu stejnou ramku do prvního slotu, spustil PC, počítač začal pípat a když sem ho vypnul a ramku vyndal, byla vařící. Takže logické vysvětlení asi že je ten slot v hajzlu... Nějaký další řešení kromě koupi new PC?
co se tyce me, tak ne. Muzes se zkusit optat v nejakym obycejnym servisu, kde jim nejspis tyhle pseudopocitace prochazej rukama dost casto, co s tim, jestli to ma smysl, a co by stala oprava a podle toho se rozhodnout co dal. Ten vadnej slot uz kazdopadne neosazuj, at neznicis zbytecne dalsi ramky, pokud si je uz neznicil. Muzes fungovat jen na jednu ramku, ovsem myslim ze je otazka casu, nez odejde neco dalsiho. Nejaka oprava desky, jeli vubec mozna, je prakticky vyloucena, zvlast v domacich podminkach. Nejnizsi investice je, dle meho, koupe nejake pouzite desky (barazy, aukro, atd.) ktera zvladne tvuj procesor, grafiku a ramky. Plus samozrejme zdroj, novej minimalne 300-350W (nevim jakou spotrebu ma grafika) pouzitej je dost osemetna zalezitost, pokud nevis jak je starej, jak byl zatezovanej atd.
Ok tak dík za pomoc, myslim že chvíli stou jednou ramkou vydržim, ale jak řikáš, je otázka času než odejde něco dalšího. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 47
- 10748
-
od SABRIK2
Zobrazit poslední příspěvek
01 lis 2024 12:20