Nenabídne HDD při reinstalaci XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

FeXxy
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Nenabídne HDD při reinstalaci XP

Příspěvekod FeXxy » 03 srp 2012 21:22

Zdravím, raz za čas jezdím ke strýcovi čistit PC jak softwarově, tak hardwarově. Jenže jsem mu chtěl přeinstalovat Win XP a při ní se mi nenabídla možnost instalace XP na HDD. V PC má jen jednu jednotku, ale při reinstalace XP mi to nic nenajde. Asi bude chyba v BIOSu s nastavením. Moc na BIOS nejsem odborník, takže si stím moc nevím rady. Googlil jsem a zjišťoval jsem, kde by mohla být chyba. Bohužel jsem našel pár věcí, které mi nepomohly.
Máte někdo s tím zkušenost a pomohl by mi?

Díky za shlédnuti tohoto topicu. A díky za každou pomocnou radu :|

Reklama
honzamac
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Nenabídne HDD při reinstalaci XP

Příspěvekod honzamac » 03 srp 2012 21:41

Jestli mate disk SATA, tak potrebujete instalacni disketu s ovladaci pro tento disk. Nebo Windows XP s SP3 (nevim jiste)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 srp 2012 00:26

Pokud chceš čistou instalaci na dosud používaný disk, musíš jednak v Biosu nastavit bootování na prvním místě z CD/DVD. Před instalací musíš disk nejprve naformátovat (tím ovšem odstraníš z disku všechna data, takže si nejprve zazálohuj vše potřebné). Formátování doporučuji pomalé, protože zároveň probíhá kontrola disku. Pak teprve můžeš instalovat systém a následně všechny ovladače pro zařízení použitá v PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

FeXxy
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod FeXxy » 04 srp 2012 08:21

Pic: V BIOSu to mám už nastavené, na to už jsem narazil při hledání na netu. Jinak s tím formatováním, to jsem chtěl udělat během instalace XP, to by mi nabídlo po zvolení HDD, zda-li chci instalovat OS + formátovat disk. No, ale že bych nejprve naformátoval disk to mě nenapadlo. Myslíš, že se mi potom při instalaci nabídne HDD? Moc o tom pochybuji, protože tím nic nevyřeším. Leda tak zvýším kapacitu volného místa. Nebo ne?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6111
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”