Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o pomoc, už si nevým rady.
Mám nainstalované Win 7 Ent, když je zkusím naklonovat na nový SSD HDD, oznámí mi to v průběhu klonování, že soubory NTLDR a NTDETECT.COM nebyly nalezeny. Ani já jsem je nenašel, když jsem zkoušel vyhledávat na systémovém disku (včetně systémových skrytých souborů) a nenašel jsem tyto soubory ani na instalačním DVD Win7Ent.
Někde v nějaké diskuzi jsem se dočet, že Win7 tyto dva soubory ani mít nemají (pak nechápu, proč si stěžuje, že je nemůže najít a vadí mu, že je nemá).
Zkoušel jsem z instalačky opravit spouštění a obnovit použitím bitové kopie (klon (což je bitová kopie) obnovit pomocí původní instalace).
Prozatímní výsledek je ten, že původní sys mi nabíhá normálně a nový na ssd hlásí NTLDR is missing, press Ctrl+Alt+Del bla bla bla
Napadá někoho, jak to vyřešit jinak než čistou instalací?
NTLDR a NTDETECT.COM nenalezeny ve Win7
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: NTLDR a NTDETECT.COM nenalezeny ve Win7
NTLDR a NTDETECT.COM jsou součástí pětkové řady Windows a ve Windows 7 nemají co dělat. Použij jiný klonovací software.
Přímo k tomu určený je třaba Paragon Migrate OS to SSD, pokud neseženeš to DVD 04/11, zadarmo nebude.
Určitě najdeš nějaké free alternativy. De facto by to mělo být stejné jako klonování z HDD na HDD, až na rozdílnou velikost sektorů-bloků (HDD obvykle 512byte, SSD 4kB). S tím si ten software musí umět poradit.
Přímo k tomu určený je třaba Paragon Migrate OS to SSD, pokud neseženeš to DVD 04/11, zadarmo nebude.
Určitě najdeš nějaké free alternativy. De facto by to mělo být stejné jako klonování z HDD na HDD, až na rozdílnou velikost sektorů-bloků (HDD obvykle 512byte, SSD 4kB). S tím si ten software musí umět poradit.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Použil jsem na to xxclone. Použil jsem ho na tuhle stejnou věc (klonování win7) už hodněkrát a nikdy tenhle problém nenastal, nicméně zkusím něco jiného, jestli to půjde líp. Každopádně děkuji za radu a mnohokrát za ujištění, že ty věci do Win7 nepatří, to jsem potřeboval ověřit.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Neměl by jsi lepší začít pěkně od píky a pak udělat zálohu?http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=17030&catid=24&Itemid=77
No, takže po použití jiného klonovacího softu jsem se dostal do fáze, že mám nějakým způsobem poškozený zdrojový sys, z instalačního CD se sice opravilo spouštění systému, ale po hlášce "Příprava plochy" mi naskočí jen modrá obrazovka s aktivním kurzorem a tím to hasne. (Když jdu do nouzového režimu, je obrazovka černá s rohovými nápisy "Nouzový režim" a aktivním kurzorem.)
Pokud někoho nenapadá opravdu jednoduché řešení, jdu instalovat Win 7 na čisto.:)
Systém přeinstalován.
Pokud někoho nenapadá opravdu jednoduché řešení, jdu instalovat Win 7 na čisto.:)
Systém přeinstalován.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”