Jak přilepit chladič na čip
Re: Jak přilepit chladič na čip
Problém je ža nevím jak ji zapéct 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ta teplovodivá pasta na procesoru se přilepila, protože byla vychladlá. Proto je dobré při sundání chladiče CPU vždy PC na okamžik zapnout. Pak nebudeš vytahovat procesor z patice.
Žádné zapečení těchto past není. Řešením je pouze to lepidlo a tím se chladiči na čipy lepí. Každý obchod v okolí Ti to lepidlo klidně objedná
Žádné zapečení těchto past není. Řešením je pouze to lepidlo a tím se chladiči na čipy lepí. Každý obchod v okolí Ti to lepidlo klidně objedná

Naposledy upravil(a) d1amond dne 04 srp 2012 11:19, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
To že se přilepí chladič k čipu je běžný, předchází se tomu tak, že nejdřív čip zahřeješ, stačí na chvíli zapnout PC.
Já lepil chladiče na paměti oboustrannou izolačkou, vim že to není ideální, ale stačí to. Teplo to odvádí, takže účel to plní.
Já lepil chladiče na paměti oboustrannou izolačkou, vim že to není ideální, ale stačí to. Teplo to odvádí, takže účel to plní.
Just Fucking Google It!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Já lepil chladiče na paměti oboustrannou izolačkou, vim že to není ideální, ale stačí to.
To je dobrá hloupost a celkem si koleduješ. Zatím si měl štěstí, že tam ta izolačka nesprejskla. Mimochodem, teplo tam nemůže vést, ale naopak ho drží. To že část stihne ten chladič odvést, je věc jiná.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Neshořela.
To už to rovnou může přilepit vteřinovým. Efekt bude stejný.
To už to rovnou může přilepit vteřinovým. Efekt bude stejný.
Nebude, chladič přilepenej oboustrannopu izolačkou může kdykoliv sundat, s vteřiňákem to bude horší.
Vim že je to kravina, ale chladí to líp, než předtím. Jasný že na procesor nebo GPU bych to nedával, ale na VRAM to není zase tak kritický. Hry ani moc nehraju, takže zase tak moc nehřejou.
Vim že je to kravina, ale chladí to líp, než předtím. Jasný že na procesor nebo GPU bych to nedával, ale na VRAM to není zase tak kritický. Hry ani moc nehraju, takže zase tak moc nehřejou.
Just Fucking Google It!
Myslím, že na začátku je řeč o ATIně, čili pravděpodobně o GPU, ne?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Já neřeším na co to chce lepit, jen jsem mu napsal jak jsem to vyřešil já.
Just Fucking Google It!
satam píše:Nevím, nevím, ale to "zapékání" asi není dobrá vlastnost té pasty. Jednak nevíš, která se tak chová a taky nevíš, jak se se "zapečením" mění její vlastnosti. Ale možná, že by se to využít dalo.
To je docela běžná a i běžně uváděná vlastnost teplovodných past. V mnohých testech se změnou vlastností i počítaj, takže uváděj hodnoty před zapečením a po zapečení. Ale když to tak vezmu, zapečení by asi nebylo ani potřeba, pač když by použil třeba léty prověřenou AC MX-2, tak ta po nějaký době taky trochu ztuhne a udrží dost. Na čerstvě nanesený jsem mimochodem taky za chladič vytáhnul procák z uzamčený patice.

Díky,takže je lepší vteřinák nebo oboustranka?Ta karta moc něak netopila,měla tak 30-45 c :-) Ale zase nechci něco zmrvit,jestli tam nedám jen tu teplovodivku :-)
nejlépe takovéto lepidlo :
http://produkty.topkontakt.idnes.cz/p/z ... ic/587032/
Po domácku to nejde jelikož je to chemie chemie a jen chemie, není na tom nic těžkého... za tu 100 korunu to stojí, když jsem já přilepoval cpu tak jsem též použil toto lepidlo ,takže mohu doporučit :)
Potřebuješ něco co ti bude vodit teplo a nerozpustí se při 0-100°C ... a to vážně vteřinové není :).
Libor
http://produkty.topkontakt.idnes.cz/p/z ... ic/587032/
Po domácku to nejde jelikož je to chemie chemie a jen chemie, není na tom nic těžkého... za tu 100 korunu to stojí, když jsem já přilepoval cpu tak jsem též použil toto lepidlo ,takže mohu doporučit :)
Potřebuješ něco co ti bude vodit teplo a nerozpustí se při 0-100°C ... a to vážně vteřinové není :).
Libor
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2029
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek