Jak je na tom pevný disk? Vyřešeno
Re: Jak je na tom pevný disk?
Ta teplota není zrovna nízká, ale pokud se podívám na počet zapnutí disku a počet odpracovaných hodin, v souvislosti s přemapováváním sektorů též soudím, že se disk blíží ke konci svého života. I když budu teď trochu fabulovat, ten disk má najeto např. více jak 2,5 roku v nepřetržitém provozu, počet zapnutí při jednom zapnutí denně dává kolem 15 let. Tedy zřejmě již dost vysoké opotřebení.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Kdybych mel vesteckou kouli, tak bych overil jestli ten disk je opravdu z toho pocitace co ma v profilu (tech 66 stupnu na normalni, beznym zpusobem poskladany desktop nevypada uz z principu)
V kazdem pripade - disk je na vymenu a comp na vyreseni chlazeni
V kazdem pripade - disk je na vymenu a comp na vyreseni chlazeni
Naposledy upravil(a) petr22 dne 06 srp 2012 13:26, celkem upraveno 3 x.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Orcus
Sestavu (AMD 960T, GTX 560 Ti od včerejška nevlastním), mám teď pentium 4, HD 3670 a tento disk (koupený od majitele, který udává staří kompu 6 let, ale samozřejmě mě pojistil proti případným problémum zárukou 14 dnů)
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Kolik tam tech disku je nebo bylo? Jak rikam, 60 stupnu jsem videl jednou - v tom supliku na disky co se vejdou 4 disky byly 4 disky (cca 1mm mezera mezi nima, nahore plech, dole plech) a zadne chlazeni.
Pokud ta bedna nema vyresene chlazeni, tak se dalsi disk bude opekat dal. Navic jestli se problem neprojevuje ve SMARTu nebo je SMART vypnuty, tak o nem puvodni majitel vubec nevi.
Pokud ta bedna nema vyresene chlazeni, tak se dalsi disk bude opekat dal. Navic jestli se problem neprojevuje ve SMARTu nebo je SMART vypnuty, tak o nem puvodni majitel vubec nevi.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Podle vypisu mužeš zjistit, že tam je jednom 1 disk...tady nejde ani o to chlazení (kvůli te teplotě), ale spíš kvůli rokum uživání.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vzhledem k tomu, kolik má ten disk najeto je jeden přemapovaný sektor docela úspěch, ale každopádně bych s výměnou moc neotálel. Ten počet špatných sektorů bude růst... Zazálohuj co se dá a nedávej na něj nic důležitého. Ten disk může držet ještě hodinu a nebo 10 let. To ti nikdo přesně neřekne... Už je ale nalomený...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Ja osobne bych na to neukladal dulezita data, jenze to u 6 let starych disku plati obecne.
Druha vec co se mi nelibi je 5000 zapnuti na 20000 hodin provozu.
Pokud jde o realocated sectors - na novejsich discich jsem jich videl i mnohem vic
Druha vec co se mi nelibi je 5000 zapnuti na 20000 hodin provozu.
Pokud jde o realocated sectors - na novejsich discich jsem jich videl i mnohem vic
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Na disku žádné důležité věci nejsou..je od včerejška koupený...ale ještě se mi na něm nelíbí teplota procesoru 60 v klidu a 72 v zátěži...dneska koupený i tento chladič...a teploty můstku jsou enormní, 2 sekund jsem to zkoušel palcem a málem jsem si ho spálil...
Jde teď o to, jestli si mám vrátit peníze nebo říct si o slevu...
P 4, deska asus, 2,5Gb ram, tento disk a HD 3670, skřín, fddčko, mechanika=1 500,- jsem za to dal
PS: ještě jsem ale nedával na něho teplovodivou pastu (ale na to articu to vypadalo, že tam byla nanešena...ale nezkoušel jsem to prstem jestli tam ta vrstva opravdu byla)
Jde teď o to, jestli si mám vrátit peníze nebo říct si o slevu...
P 4, deska asus, 2,5Gb ram, tento disk a HD 3670, skřín, fddčko, mechanika=1 500,- jsem za to dal
PS: ještě jsem ale nedával na něho teplovodivou pastu (ale na to articu to vypadalo, že tam byla nanešena...ale nezkoušel jsem to prstem jestli tam ta vrstva opravdu byla)
Stare P4ky jsou zname tim, ze extremne topi. Take nektere desky nemely vyresene chlazeni chipsetu, takze ten topi primo neuveritelne.
Obavam ze se to je normalni, zvlast jestli je pod chladicem 6 let stara pasta.
Obavam ze se to je normalni, zvlast jestli je pod chladicem 6 let stara pasta.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
disk včera odešel (pro informaci)
K tomu muzu dodat pouze to, ze me to neprekvapuje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 12180
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 11:34