Ahoj, Jelikož jsem čistil PC z venku a ted chci systém jako programy atp aby jel na max výkon tak mažu ruzny co nepoužívám a narazil jsem na pár programů o kterých vím jen něco a tak bych rád věděl jestli je mužu smazat, a chci mít v pc jen věci o kterých vím co dělají a na co jsou :
1) AtitTool - Našel jsem že je to s taktováním něco, tatka dřív taktoval grafiku takže nevím jestli to mužu smazat je v tom jen log.
2)ask.com - Prý je to nějaká havět co jsem se dočetl, takže to nevím jestli mužu odinstalovat a smazat
3)Cyberlink - co sem našel tak je to asi přehrávač ale já nevím že by ho někdy někdo na pc používal takže ho asi smazat mužu ale radši se zeptám
4)Futuremark- jak jsem hledal tak to prý kontroluje prohlížeče kolik žerou nebo co, tady se radši zeptám
5)iobit- to je nějakej set balíčků ale taky nevím jestli mužu
6)messenger- to mě štve při zapnutí pc se to zapíná takže to vypnu- asi je to něco jako icq atp ale nevím takže mužu ?:D
pak kupa windows něco a microsoft asi 20 složek to asi nechám to bude něco se systémem
7) netmeeting to bude asi něco jako massenger co sem se dočetl
8 )premiumsoft- k tomu jsem toho moc nevygoogloval
9)speedfan- něco s rychlostí větráku to asi mužu smazat
10)to2ssm - k tomu jsem taky nic nenašel
11)pandoratv- to sem se dočetl je jako ask.com nějaká havět
a pak tu mám když dám disk C tak tam mám files aa takový a pak dost textaku kde eula a za tim má každej texták jiný číslo a vevnitř je hodne moc psaní o nějakym ofice nebo co jejstli to mužu taky smazat
Já se omlouvám že zas otravuju ale chci trošku urychlit PC a pročistit ho. Snažil jsem se najít si o tech programech neco na internetu ale radši se zeptám tu protože tu jsou fakt odborníci a vždy mi pomužete, a nerad bych odinstaloval neco co mi zničí pc.
Byl bych rád kdyby jste mi napsali třeba 7) mužeš odinstalovat a co to přesně je atp.
A eště poslední- neznáte nějakej seznam programu kde napíšu jmeno a mě to vykopne informace pravdivý abych se nemusel furt někde ptát ?:)
Děkuju moc
Informace o následujících programech: Vyřešeno
Re: Informace o následujících programech:
Napíšu Ti pouze a jen svůj názor. Jak s ním naložíš je Tvoje Věc.
Odinstaloval bych určitě položky 1,2,3,4,7,8,11. Položku 6 - Messenger - těžko odinstaluješ, mně se poměrně osvědčilo přímo smazat její podstatnou část ve složce Program Files - Messenger. Položku 10 vůbec neznám, nevyjadřuji se. Položku 5 bych honem nemazal, nevíš, k čemu se používá a mohla by Ti chybět. Nakonec položka 9 - speedfan - můžeš smazat, ale nedoporučuji, je to diagnostický a regulační program, trochu můj oblíbenec, který Ti mj. sdělí (pokud to MB podporuje), jaké jsou momentální teploty částí PC, jaká jsou napětí zdroje, otáčky větráků, online Ti zobrazí S.M.A.R.T. stav HDD graficky a velmi jasně a srozumitelně, a ještě pár dalších fičúr.
Třeba se tu sejde ještě pár jiných názorů a pak už s tím budeš moci něco dělat.

Odinstaloval bych určitě položky 1,2,3,4,7,8,11. Položku 6 - Messenger - těžko odinstaluješ, mně se poměrně osvědčilo přímo smazat její podstatnou část ve složce Program Files - Messenger. Položku 10 vůbec neznám, nevyjadřuji se. Položku 5 bych honem nemazal, nevíš, k čemu se používá a mohla by Ti chybět. Nakonec položka 9 - speedfan - můžeš smazat, ale nedoporučuji, je to diagnostický a regulační program, trochu můj oblíbenec, který Ti mj. sdělí (pokud to MB podporuje), jaké jsou momentální teploty částí PC, jaká jsou napětí zdroje, otáčky větráků, online Ti zobrazí S.M.A.R.T. stav HDD graficky a velmi jasně a srozumitelně, a ještě pár dalších fičúr.
Třeba se tu sejde ještě pár jiných názorů a pak už s tím budeš moci něco dělat.

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
jojo díky moc za odpověd, Zatím nebudu nic mazat a počkám jestli se ozve někdo jiný
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus vše odinstalovat , třeba pomocí CCleaneru , záložka "Nástroje"
The PC Decrapifier
Odstraňovač veteše..
http://www.pcdecrapifier.com/
Je váš počítač pomalý? Dokonce i u zbrusu nových počítačů často přicházejí se spoustou předinstalovaného softwaru zbytečný balast , který může způsobit, že nový PC se začne zpomalovat. Nemluvě o všechny otravné pop-up! Jiní mohou mít počítač, který je stár pár let a máme tam nainstalované spoustu haraburdí! Stává se , na spoustu programů v průběhu času zapomeneme a neodstranníme je.
PC Decrapifier je tu pro Vás! Je to bezplatný nástroj pro Vaše použití, který pomáhá odstranit nepotřebné programy, položky Po spuštění a ikony, které zpomalují počítač. Bere vás krok za krokem, doporučuje Vám, co odstranit, z nichž mnohé mohou být odstraněny bez dozoru. Vydejte se na stránku pro stahování!
The PC Decrapifier
Odstraňovač veteše..
http://www.pcdecrapifier.com/
Je váš počítač pomalý? Dokonce i u zbrusu nových počítačů často přicházejí se spoustou předinstalovaného softwaru zbytečný balast , který může způsobit, že nový PC se začne zpomalovat. Nemluvě o všechny otravné pop-up! Jiní mohou mít počítač, který je stár pár let a máme tam nainstalované spoustu haraburdí! Stává se , na spoustu programů v průběhu času zapomeneme a neodstranníme je.
PC Decrapifier je tu pro Vás! Je to bezplatný nástroj pro Vaše použití, který pomáhá odstranit nepotřebné programy, položky Po spuštění a ikony, které zpomalují počítač. Bere vás krok za krokem, doporučuje Vám, co odstranit, z nichž mnohé mohou být odstraněny bez dozoru. Vydejte se na stránku pro stahování!
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
-
- Pohlaví:
Messenger odebrání : http://forum.viry.cz//viewtopic.php?t=4950
Tak jsem pres pulku smazal a pak dal defragmentaci,kompresi starých souborů, a ted ccleaner-
Mám k němu dotaz- jak je čistit tak to vyčístí ty okno windows i ty aplikace nebo musim po jednom nejřív to okno windows a pak aplikace ?
a jestli to mám dobře zaškrtaný -
Mám vše zaškrtaný kromě v aplikacích- uložení hesel a we windows- uložená hesla,jiné explorer mru,network passwords a pak tray notifications cache což nevím co je, jde mi jen o to abych nemusel na internetu atp zase psát heslo takže to tray notifacitions cache mam asi taky zaškrtnout ne ?
A pak když ten test dojede tak mi to napíše třeba ted 517MB vymazáno- ukáže to co všechno to smazalo a mužu to zavřít nebo to mam potvrdit tim analyzovat?
díky všem
Mám k němu dotaz- jak je čistit tak to vyčístí ty okno windows i ty aplikace nebo musim po jednom nejřív to okno windows a pak aplikace ?
a jestli to mám dobře zaškrtaný -
Mám vše zaškrtaný kromě v aplikacích- uložení hesel a we windows- uložená hesla,jiné explorer mru,network passwords a pak tray notifications cache což nevím co je, jde mi jen o to abych nemusel na internetu atp zase psát heslo takže to tray notifacitions cache mam asi taky zaškrtnout ne ?
A pak když ten test dojede tak mi to napíše třeba ted 517MB vymazáno- ukáže to co všechno to smazalo a mužu to zavřít nebo to mam potvrdit tim analyzovat?
díky všem
Smaže to vše co jsi zaškrtal ve Windows a v Aplikacích, a to najednou. Postup je takový: Otevřeš CCleaner, v záložce Windows necháš zašrtnuto (popř. zaškrtneš) jen to, co chceš vymazat, totéž v záložce Aplikace. Pak spustíš Analyzovat, program Ti vypíše vše, co je k vymazání. To znovu zkontroluj, abys nevymazal, co vymazat nechceš. Pak dáš Spustit cleaner a on Ti vymaže ty soubory ze seznamu. Tím je to ukončeno, nic se nepotvrzuje a můžeš CCleaner zavřít.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
jo to sem chtěl slyšet dík moc, a poslední dotaz- k tomuhle :
Co to prosím přesně znamená nevím jestli to mám zaškrtnout: •jiné explorer MRU
•network passwords
•tray notifications cache
vše je to v tom ccleaneru a nevím jestli zaškrnout nebo ne
Co to prosím přesně znamená nevím jestli to mám zaškrtnout: •jiné explorer MRU
•network passwords
•tray notifications cache
vše je to v tom ccleaneru a nevím jestli zaškrnout nebo ne
Tak teď už po mně chceš moc. V mé verzi CCleaneru (mmch české) jsem nic z toho nenašel, takže nevím, co Ti doporučit. V každém případě bych NEMAZAL síťová hesla (network passwords), obě zbylé položky mi celkem nic neříkají, takže neporadím, mohl bych poradit špatně.
-
- Pohlaví:
Obecně je nejlepší nic nezaškrtávat a nechat zaškrtlé jenom to co tam už bylo nastavené.
Máme tady FAQ - rozcestník kde je na CCleaner návod!
Máme tady FAQ - rozcestník kde je na CCleaner návod!
Re: Informace o následujících programech: Vyřešeno
2 Delete, ale i BS:
Nezaškrtávám obvykle nic navíc, naopak některé zaškrtnuté položky uvolňuju, protože bezhlavé použití někdy způsobí více škody než užitku - např. historii prohlížečů čistím ručně, nečistím až na výjimky sessions a posledně navštívené adresy apod. Šetřím si tak novou práci.
Nezaškrtávám obvykle nic navíc, naopak některé zaškrtnuté položky uvolňuju, protože bezhlavé použití někdy způsobí více škody než užitku - např. historii prohlížečů čistím ručně, nečistím až na výjimky sessions a posledně navštívené adresy apod. Šetřím si tak novou práci.
Podle mě pokud chce mít člověk na počítači klid tak je nutné tak jednou do roka přeinstalovat celý systém... Aspon já to tak řeším...
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB