PC do 14000 Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC do 14000

Příspěvekod warcraftan » 10 srp 2012 19:55

Tady je taky jedno srovnání http://extrahardware.cnews.cz/testy/sro ... strana/0/8 Bohužel Intel vede na plný čáře

Moje tabulka je ze stejné recenze, ale teď k tomu tvému testu/linku: to je špatný příklad poukázat jak si stojí intel vs amd, neboť tohle byl herní test a rozdil je 7 bodů, ale když se podíváme na rendering + hry, tak dominuje mnohem víc intel, než amd...
a teď přijde tohle:
ale já srovnávám herní test, protože se jedná o herní sestavu/využití

jenomže, jak jsem říkal intel: lepší budoucnost v tom, že pokud se majitel rozhodne koupit lepší grafiku lepší než HD7850, tak amd (965BE) už nebude dodávat plnohodnotný výkon, aby grafiku nebrzdil
AM3+ soket nebo-li socket existuje řadu furu let a místo těch jejich topivích Phenomů nemají možnost nic jiného nabídnout. A pokud by chtěl AMD někdy nabídnout něco nového (dalšího), tak bude pokračovat v FM1čce...
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Reklama
Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 11 srp 2012 11:03

Budoucnost má i AM3+, tento rok někdy ve 4Q má být do prodeje uvedena vylepšená verze Buldozeru s názvem Piledriver http://diit.cz/clanek/amd-piledriver-jde-do-vyroby
Ten by se snad mohl přiblížit k SB i5
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 11 srp 2012 12:13

ok, to sem nevěděl, nikdo mě neinformoval ;)

uvidíme
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Michal.Cs
nováček
Stav:

Příspěvekod Michal.Cs » 11 srp 2012 12:54

Dobrý den, omlouvám se že jsem se dlouho neozval byl jsem v práci. Jak vidím tak ta i5 si vede opravdu velmi dobře ale co ta GK, bude mi stačit? Když si vezmu že zanedlouho vychází GTA V, zvládne mi to PC? Jinak do budoucna, až si zase našetřím nějaký ten peníz, plánuji koupi SSD disku na systém, mám malý dotaz, připojuje se SSD externě (USB) nebo dovnitř skříně (rovnou na desku)? Jinak všem moc děkuji za pomoc :)

Cleric
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Cleric » 11 srp 2012 13:08

warcraftan píše:ok, to sem nevěděl, nikdo mě neinformoval ;)

uvidíme

Osobně jsem to taky našel náhodou, když jsem projížděl recenze na AM3+ a FM1

Michal.Cs
Výkon na nějakou dobu určitě mít budeš. Záleží jen jak budeš náročný hráč.
GTA IV bylo špatně optimalizovaný a prakticky nefunkční. Můžeme se jen modlit aby si z toho RS vzalo ponaučení a GTA V bude lépe optimalizované.
Jinak SSD se zapojuje stejně jako HDD - tedy interně na desku
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2

Michal.Cs
nováček
Stav:

Příspěvekod Michal.Cs » 12 srp 2012 12:02

Super tak beru tedy tuhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 880116JA01
Má ještě někdo k tomu nějakou úpravu? Jestli ne tak večer označím za vyřešené. Všem díky moc.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”