nízké fps.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bloody
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nízké fps.

Příspěvekod bloody » 27 črc 2012 22:50

Dobrý den

Mám problém pravděpodobně s grafickou kartou ve warhammer online. Dříve jsem to hrál na notebooku s horší grafickou a integrovanou kartou a fungovalo to sice na nízké detaily , ale nesekalo se to tak moc jako nyní.

Nevím opravdu co s tím preinstaloval jsem ovladace a snazil jsem najít nějaké optimální reseni ale obcas to opravdu nejde hrát a klesne to tak 2-3fps ale nekdy to jde chvíly docela dobre. Chápu ze mám docela starý pocítac a nehodlám na tom hrát cokoliv novejšího ale rád bych zjistil jestli pro to nemuzu něco jěště udělat.

Tady jsou specifikace počítače.
Intel pentium D915 2.4ghz. dual core
chipset: intel g965ss
Ram:3072ddr2
GPU: nvidia Geforce 9500gt 512 ddr2 ( pumerná teplota namerena je kolem 65-68stupnu)
Disk maxtor 80gb sata
Win 7 ultimate 32bit.

Hra beží na 40fps ale jakmile jde o cokoliv narocnejšího nez behat po mape tak to klesne az extrémě nízko , ale zase nekdy to jde docela dobre pár minut.

Dekuji za radu

Reklama
honzamac
nováček
Stav:

Re: nízké fps.

Příspěvekod honzamac » 03 srp 2012 21:53

Ahoj, tipnul bych to na malo mista na disku C s windows. pro tvuj pocitac by jsi tam mel mit alespon 5 GB a vic.

Cheers

bloody
nováček
Stav:

Příspěvekod bloody » 08 srp 2012 16:03

Hmm koupil jsem si novou kartu taky teda starsí ale podle vseho vykonejsí geforce 8800gts 320mb gddr3, ale vykon se zvednul asi 10%. Koupil jsem kvuli tomu i vykonejsi zdroj s 350w na 550w. Disk mám rozlozenýy na 2 svazky po cca 40gb na jednom mám pouze systém a na druhém ostatní software a media. Ovladace a systém mám uplne cistý. Nevím ale asi si budu muset koupit jeste výkonější grafickou kartu.

Dekuji za odpoved:D

TMisa090
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod TMisa090 » 08 srp 2012 23:04

Bude to tím CPU. Pentium D už je hooodně starý kousek. Ty jsi koupil hodně výkonnou grafiku a dal jsi jí PC s pentiem D. Ta 9500gt by ti stačila. Podívej se raději po lepším CPU. Napiš ještě typ základní desky ať se mohu kouknout jaký nejlepší CPU ti na ní půjde.

bloody
nováček
Stav:

Příspěvekod bloody » 09 srp 2012 03:20

Moc dekuji za odpoved.

Mno akorat jsem udelal chybu ten procesor je 2.8ghz taktovany:D, nicméně to na tom asi nic nemění. Pamatuji že jsem to spuštel docela dobře na notebooku s grafïckou kartou Nvidia geforce 105m a procesorem Intel Core due 2.2ghz( presny model si nepamatuji) a bezelo to relativne ok.

Deska je Intel DG965SS . Jinak jsem zkoušel jak moc je procesor vytížený při nejvýší aktivitě a prakticky nikdy se nedostal na 100%, ale vzhledem ze tam to kolísá obcas dost často tak nevím.

Děkuji

TMisa090
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod TMisa090 » 09 srp 2012 18:24

No tak tento PC už nemá cenu upgradovat. Základní deska nepodporuje novější CPU. Intel Core 2 Duo je o hodně novější kousek -> novější technologie atd. Na tvém místě bych volil prodal a koupení něčeho lepšího bazarovaného. Poradím ti ještě jednu věc. Tu 8800GTX si nech doma a dej tam tu 9500GT. S tou 8800GT ti cena moc nestoupne kvůly tomu CPU. Prodáš to tak za 3000 - 4000 a za to si koupíš výborný starší základ bez grafiky a přidáš k tomu tu svojí 8800GTX a můžeš hrát Battlefield 3 na Ultra :D

bloody
nováček
Stav:

Příspěvekod bloody » 09 srp 2012 19:38

Dekuji za odpoved je to 8800gts 320mb verze a stala mne 990kc tak moc nedoufám, ale prece jen bych mi to prijde divné ten warhammer online je z roku 2008 a melo by to bezet lépe ( chápu ze tohle téma patri do jiné kategorie :D ).

Díky

TMisa090
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod TMisa090 » 11 srp 2012 20:18

Jasný ... ta 20mb verze se od té 512mb verze liší pouze v velikosti paměti. Rychlost sběrnice zůstává stejná ;)

Zpět na “Problémy s hardwarem”