Grafická karta na agp mi nezobrazuje obraz

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

FreshnStyl
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Grafická karta na agp mi nezobrazuje obraz

Příspěvekod FreshnStyl » 12 srp 2012 17:50

Dobrý den, mám problem s grafickou kartou ati radeon 9250, Desku mám Octek Rhino i845GV-A4E a když vložím grafiku do desky tak se po spuštění pocirače vůbec nezobrazí obraz, grafika mi šla v jiné desce. Jinak integrovaná grafika a PCI grafika normalně jedou akorát ten agp slot není vůbec v biosu, je tam jenom onboard a pci. tak nevím važně jak zprovoznit tu grafiku v PC.Mimochodem mám ješte jednu grafiku kterou zvažuju dát do PCI slotu je to grafická karta Ati Radeon HD 2400 series.Nak mi na ní blbnou hry. Předem děkuji za rady. http://support.octek.com.au/images/jpg/pic_0394.jpg

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Srp 2012 17:50) ---

Jeste bych chtel dodat, teda ze AGP je v biosu ale jenom nastavení velikosti a jinak je tam jenom Init display first - PCI a Onboard

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Grafická karta na agp mi nezobrazuje obraz

Příspěvekod Pic » 12 srp 2012 17:55

Co máš nyní nastavené? Jaké verze je GK AGP? Podívej se do manuálu, protože uvedená verze základní desky asi AGP nepodporuje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

-lukas-
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod -lukas- » 12 srp 2012 18:39

to "Init display first" je vice mene jen urychleni bootu, pokud je spatne nastavene, melo by to jen znamenat, ze bios bude dele hledat na kterou GK je pripojen monitor a tim padem na ktere se ma bootovat, zkus dat nejdriv PCI a pak to druhe (pokud to dobre chapu ze tam mas jen moznosti PCI a Onboard) a zkus chvili pockat (rekneme 2-3minuty) pokud pc nezacne bootovat zkus to zmenit.
Deska je hodne stara, podporuje jen 1.5V karty a maximalne v rezimu x4, coz by s grafikou teoreticky melo fungovat, otazka je jakou podporu v tom ma prave tvoje deska, este muzes zkusit update biosu. Ale nemusi to vubec pomoct, nejlepsi by bylo dat sem presne oznaceni GK, nebo aspon fotku CELE karty.

FreshnStyl
nováček
Stav:

Příspěvekod FreshnStyl » 12 srp 2012 18:56

Tak takle vypadá ta grafická karta http://imageshack.us/photo/my-images/29 ... 04pd3.jpg/ ale me je stejně divní, že ta deska ma slot na agp ale přitom když tam vložím tuhle kartu tak se nic nezobrazí.Jinak název gr. karty je ATI Radeon 9250 128mb a desku mám Octek Rhino i845GV-A4E.

-lukas-
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod -lukas- » 12 srp 2012 19:04

neni AGP jako AGP, sou ruzne verze, ruzne rychle, s ruznym napetim pro logiku atd. Vzdycky je snaha mit to vsechno co nejvic kompatibilni, jak karty tak sloty, ale nikdy to nefunguje na 100% Tvoje deska ma AGP2 cili logiku na 1.5V a maximalni rezim x4, prave tenhle rezim by karta mela umet, ale deska ji nejspis odmita. Bud je vadny AGP slot a nebo si jen deska nedokaze kartu rozpoznat, tam by mohl pomoct prave update biosu.

FreshnStyl
nováček
Stav:

Příspěvekod FreshnStyl » 12 srp 2012 19:52

Děkuji moc za odpovědi zkusím ten update Biosu, ale mohli byste mi poradit ješte kde si stáhnu ten správný Bios určený pro tuhle desku ? Nechtěl bych zkazit celé PC. Děkuji

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 srp 2012 23:57

Mám obavy, že update nenajdeš, protože jsou různé verze této karty a nevím jestli k nim jsou vydávány updaty BIOSu. Možná, že někdo o tom ví více.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

FreshnStyl
nováček
Stav:

Příspěvekod FreshnStyl » 13 srp 2012 12:05

Ješte sem chtěl jenom dodat, že když sem měl tu kartu ve slotu na agp ale spustil sem systém na integrovanou gr. kartu tak mi ji ani windows nenašel jako nový hardware, a k tomu biosu našel sem neco na oficiálních stránkách http://www.octek.com.au/index.php?optio ... ry&catid=8 dávám to sem jenom jestli byste mi mohli poradit ještě jestli to muže být ten správný bios. Děkuji za odpovědi.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 srp 2012 12:08

BIOS pro desku stahnes zde, ale spis by pomohlo foto AGP na karte, prave kvuli verzi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

FreshnStyl
nováček
Stav:

Příspěvekod FreshnStyl » 13 srp 2012 12:30

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... PlngQ0OpiA tak takle vypadá ta gr. karta už sem to sem dával v minulém příspěvku.

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Srp 2012 13:39) ---

Tak zjistil sem že moje deska vypadá takle http://support.octek.com.au/images/jpg/pic_0452.jpg a je to Rhino i845GV-M4E Pentium 4 Main Board R2 ale přes Everest mi to ukazuje Octek Rhino i845GV-A4E.Tak teda měl by sem si stáhnout ten bios k tý desce co je na obrázku když takle přesně vypadá ta moje? Děkuji za rady

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Srp 2012 13:44) ---

http://support.octek.com.au/Products/Ma ... c_0215.htm přikládám ješte specifikace desky, možná to souvisí s tou grafikou a agp slotem.

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Srp 2012 13:58) ---

Popřípadě mi ještě poradtě který z těchto biosu si mám flashnout. Díky moc za rady. http://support.octek.com.au/Products/Ma ... s_0201.htm

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    4312
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Nová Grafická karta
    od doudinin » 25 kvě 2025 15:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC