Excel - propojení některých buněk s jinm excelem
Excel - propojení některých buněk s jinm excelem
Dobrý den, minulý týden jsem se začal hrabat ve sledovacím souboru, který sleduje dění ve firmě, jedná se o jeden sledovací soubor do kterého se načítají data do jednotlivých listů podle souborů, jejjichž jména i názvy listů se mění zhruba 1x za měsíc. Navíc se načítají jen některé buňky. Uvažoval jsem o propojení "vzorci" a mít vjedné buňce jenen, podle kterého by se ty ostatní odkazy přepsaly (jen cesta, buňky by zůstaly) ale čím dál více mi to přijde jako utopie. Je nějaká možnost s tím něco podobného udělat?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel - propojení některých buněk s jinm excelem
Ze zadání se absolutně nepochopil, co požaduješ. Nešlo by sem dát nějaký příklad přímo s Excel soubory?
//v Excelu se dá lecos, jen je potřeba to správně formulovat
//v Excelu se dá lecos, jen je potřeba to správně formulovat
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Mám jeden hlavní soubor, v kterém se sledují určitá data z jiných (u těch jiný se mění název souboru, jméno listu, popřípadě i umístění listu)
V tom jednim sledovacím souboru je několik listů, a na každém se sledují určité soubory a podle dat z nich se z toho vyvodí další důsledky, takže se z těch "jiných souborů" berou jen určité buňky (stejně umístěné ve všech těch jiných souborech)
Já jsem uvažoval o propojení vzorci odkaz a bla bla pro jednotlivé buňky, ale jak se často mění jméno souboru a listu (při čemž ten původní zůstává), tak bych okaždé musel změnit ve všech buňkách adresu (umístění, název, list), to už asi bude rychlejší to nakopírovat.
Uvažoval jsem, že bych si do jedné buňky (jedno kde ale v listě sledovacího souboru) udělal ten odkaz někam a jenom ten bych vždy upravil, a odkazy na tom listu by se podle něj upravili, ale nevím jak to udělat (nejspíše makrem, ale to není zrovna moje nejsilnější stránka, raději mám vzorce
) a navíc ani nevím zda je to možné.
K souboru jde o tajné firemní soubory tak to trochu přetvořím a pak sem něco nahraju pokud je i toto nesrozumitelné
// http://uloz.to/xVQsHcT/sled-soubor-xlsx
http://uloz.to/xDwrk8J/jiny-soubor-xlsx
V tom jednim sledovacím souboru je několik listů, a na každém se sledují určité soubory a podle dat z nich se z toho vyvodí další důsledky, takže se z těch "jiných souborů" berou jen určité buňky (stejně umístěné ve všech těch jiných souborech)
Já jsem uvažoval o propojení vzorci odkaz a bla bla pro jednotlivé buňky, ale jak se často mění jméno souboru a listu (při čemž ten původní zůstává), tak bych okaždé musel změnit ve všech buňkách adresu (umístění, název, list), to už asi bude rychlejší to nakopírovat.
Uvažoval jsem, že bych si do jedné buňky (jedno kde ale v listě sledovacího souboru) udělal ten odkaz někam a jenom ten bych vždy upravil, a odkazy na tom listu by se podle něj upravili, ale nevím jak to udělat (nejspíše makrem, ale to není zrovna moje nejsilnější stránka, raději mám vzorce

K souboru jde o tajné firemní soubory tak to trochu přetvořím a pak sem něco nahraju pokud je i toto nesrozumitelné
// http://uloz.to/xVQsHcT/sled-soubor-xlsx
http://uloz.to/xDwrk8J/jiny-soubor-xlsx
Ahoj,
zkus to udělat přes datové připojení, tzn., do výsledného souboru velmi jednoduše naimportuješ všechny data, které potom zpracuješ. Podmínkou jsou neměnné názvy souborů. Při tomto řešení nemusíš otevírat všechny propojené sešity.
Pokud se názvy musí měnit, řešení datovým připojením opustit, a vytvořit si ve výsledném sešitu seznam aktuálních názvů provázaných souborů a řetězec ve vzorci odkazovat na tyto názvy. Podmínkou je otevření všech sešitů. to ale lze řešit makrem, stejně tak přeuložení vypočtených hodnot do jiné oblasti jako hodnoty.
zkus to udělat přes datové připojení, tzn., do výsledného souboru velmi jednoduše naimportuješ všechny data, které potom zpracuješ. Podmínkou jsou neměnné názvy souborů. Při tomto řešení nemusíš otevírat všechny propojené sešity.
Pokud se názvy musí měnit, řešení datovým připojením opustit, a vytvořit si ve výsledném sešitu seznam aktuálních názvů provázaných souborů a řetězec ve vzorci odkazovat na tyto názvy. Podmínkou je otevření všech sešitů. to ale lze řešit makrem, stejně tak přeuložení vypočtených hodnot do jiné oblasti jako hodnoty.
mno pokud to dobre chapu tak by to fungovalo, jen pro soubory ktere existuji, a je jedno zda se prejmenuji, ale ja musim pocistat s tim, ze budou soubory nove a ty stare se treba smazou a misto nich bude jiny :(
Ano, to je ta část přeuložení vypočtených dat jako hodnoty. V podstatě bude vznikat databáze všech historicky vypočtených údajů. Takže vliv starých nebo nových souborů bude pouze ten, že při otevření výchozího souboru se budeš muset rozhodnout, zda tyto hodnoty uložíš do databáze nebo ne.
aha, no nejspise to bude tim, ze jsem jeste nedelal to o cem mluvis, proto to asi hure chapu 

tak jsem to zatim vyresil odkazy v bunkach s tim, ze jsem si ozkousel funkci nahradit a takto muzu aktualizovat vsechny odkazy na liste ale asi to neni to co bych chtel 

tak pošli soubor. Fce nahradit je zbytečně složitá a zdlouhavá. Do souboru - nejlépe nový list - doplň názvy zdrojových souborů.
ja myslim tu ctrl f, ne makro nna nahrazeni (to by byla zbytecnost)
ale nejak tam urco jde propojeni bunek, menit soubor, ale ja nvm jak
ale nejak tam urco jde propojeni bunek, menit soubor, ale ja nvm jak

pošli soubor.
soubory nějaké ty co jsou výše, víc nemůžu poskytnout, tak blbej snad abych přepsal cestu k souboru nejsem 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4736
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
-
Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 6183
-
od Overlord
Zobrazit poslední příspěvek
14 bře 2025 11:54
-
-
- 2
- 12158
-
od Snekment