PC Upgrade

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

BattleOvce
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

PC Upgrade

Příspěvekod BattleOvce » 14 srp 2012 23:07

Ahoj, v pc se vubec ale vubec nevyznam jsem spis tak bezny uzivatel co ma takove to pc povedomi co na co je ale zadnej expert ohledne podrobnosti nejsem. Premyslim ze bych memu pc dal vice ramky, posledni dobrou uz je to s tim vazne a nestiha, ram je neustale zaplnena a po reinstalu celeho systemu to sice pomohlo ale i tak jde videt ze to ten muj starik nemuze uz rozdychat. prece jen uz ma par let a technika jde rychle dopredu. chci se zeptat jaka ramka by na to sla, a hlavne at je za prijatelnou cenu. pokud to ma teda cenu, rada by se hodila. A taky kolik GB RAM by tam slo jeste naflakat. moc dekuju za rady :)

nevim jak moc toto info je potreba nebo staci jen zakladni deska ale por vsechny pripady
zakladni deska: gigabyte ga-945gcmx-s2 v6.6
CPU: intel core 2 duo 2,20 GHz
ram 2 GB
grafika, nvidia geforce 8600gt 250 MB
windows vista 32 bit home premium

kdyby jeste bylo neco potreba zjistit, tak se informace pokusim dohledat :)

Reklama
556996324
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC Upgrade

Příspěvekod 556996324 » 14 srp 2012 23:10

Potřebuješ 64bit systém. Myslím ,že 32bit využije max. 3,25gb paměti...

Jinak máš 1x2gb ram nebo 2x1gb ram ?

BattleOvce
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod BattleOvce » 14 srp 2012 23:24

koukal jsem se do everestu a jestli jsem to spravne pochopil tak asi budu mit 2x1GB (aspon to psalo DIMM3: Aeneon AER760UD00-370b97X - bylo to tam 2x) jeste ze pracovni pamet je 2048 MB

-lukas-
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod -lukas- » 15 srp 2012 01:21

tvoje deska ma dva sloty podporujici maximalne 4GB RAM takze ti nic jinyho nez vymena na kit 2x2 nezbyva, system neni tak uplne nutny menit, ale urcite by to bylo pri zvetseni ram vhodny. 32b system nedokaze naadresovat vice nez 4GB pameti, jenze RAM neni jedina pamet v PC a adresuje se jako posledni, cili z ramek zbyde neco kolem 3GB (uplne presne to asi urcit nejde) Z meho pohledu je investice do ramek cca 1300,- (za nove) ne moc vyhodna, narust vykonu nemusi byt tak znatelny, spis bych se zameril na omezeni narocnosti windows, cili povypinat vsechny ty krasny polopruhledny efekty, ktery sou dost narocny, nenechat jet na pozadi kazdou blbost, a upravit si prioritu veskerych tech automatickych aktualizaci, je to narocnejsi na cas nez jit a koupit novy ramky, ale v konecnym dusledku to muze mit mnohem vetsi vliv na vykon.

BattleOvce
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod BattleOvce » 15 srp 2012 14:47

Tak jsem se na to tak nejak podival, a nic zbytecneho tam nevidim, pc je cerstve po reinstalu systemu a je tam jen par programu. Jeste pred par dny po startu jsem mel zaplneno ramky tak 29% - 35 a ted mam nejak 60%, proto me napadlo se zeptat na tento mensi ram upgrade. jinak moc dekuju za rady, chci se jeste zeptat cim by to tak mohlo byt ? nejake nacincane krasne okna a efekty od visty nepouzivam, mam zakladni vista schema, programu jak jsem zminoval par ... nevim jakto ze je najednou tak zpomaleny ..

zkousel jsem od microsoftu nejake to jejich autofix ohledne vykonu pc ale nejake potize to nenaslo .. vsecny ty jejich skenny a automaticke opravy nic nenasly

pc cistim ccleanerem, spybotem, a projel jsem pc i antivirem, avastem i nodem.. a nic nenasly.

-lukas-
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod -lukas- » 15 srp 2012 16:36

nemam s tim zkusenost, vistam sem se po vsech tech nadavkach na ne siroko daleko vyhnul a pockal si az na win7, krome jinyho se jim nadavalo i za spravu pameti. Zeptam se este, mas dost mista na systemovym disku? (typicky c:\) a nevypinal si strankovaci soubor?
Jinak ve spravci uloh bys mel videt jestli tam neni neco zbytecnyho co uzira hromadu pameti (karta procesy serazeni podle vyuzivani pameti), pripadne otevri spravce uloh na karte vykon, dole je tlacitko sledovani prostredku, otevre se novy okno, tam tu lištu Paměť, tam uvidis kolik ma jakej proces rezervovano od systemu, mel bys videt kam ta ram mizi.

BattleOvce
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod BattleOvce » 15 srp 2012 19:02

tak strankovaci program jsem urcite nevypl to vim jiste, uz i v tomspravci uloh pise ze chyb strankovani je 0, na disku C mam tak 40 Gb volneho mista z 225 Gb. programu jak jsem rikal neni moc fakt minimum, spis to jsou to fotky a podobne co zabira misto.
tady prikladam screen spustenych procesu,
a jak jsi mluvil o tom sledovani prostredku tak presne nevim ktery ten udaj ukazuje tu rezervovanou ramku, tak pro jistotu dodam nejaky screen s tou hodnotou nebo ji sem dopisu...

vazne mi to nejde dohlavi ze jen tak temer ze dne na den se to tak rapidne obratilo z beznych 29% - 33 % hned po startu pc bez vetsiho nacita i po zabehlem stavu, a ted 50 +

zkousel jsem i program hijackthis a kontroloval jsem log na hijackthis.cz a nenapsalo to neco spatne vsechno bylo v poradku. Ale upozornuju ze nejsem odbronik na tohle. tak fakt jen vychazim co mi tam napsali.

Edit: kdyz vidim ty hodnoty nechce se mi verit ze to je nad 50% ramky ( sledoval jsem i sidebar s mericem)
Přílohy
task manager.jpg

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade GPU
    od Dyonysos » 09 črc 2024 20:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    9747
    od Kadel33 Zobrazit poslední příspěvek
    14 črc 2024 21:41