AM vysílání - můžu legálně vysílat? Vyřešeno
AM vysílání - můžu legálně vysílat?
Dobry den,jak je to s vysilanim am radia?je to legalni nebo ne?muzu si udelat am vysilac a pouzivat ho?
Naposledy upravil(a) Ltb dne 15 srp 2012 21:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
Re: am vysílání
"... mají možnost vysílání i amplitudovou modulací (AM), bohužel toto vysílání je od začátku roku 2000 v naší zemi zakázáno. Takže AM nepoužívejte."
Takže pokud to už zase není jinak, tak se budeš muset omezit na "vysílání" po Internetu
Takže pokud to už zase není jinak, tak se budeš muset omezit na "vysílání" po Internetu

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
achjo
a jak nato prijdou?

"Chytí" Tě v éteru a zaměří.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jednoduše, bude tě slyšet každý v dosahu tvého vysílání. Na to abych tě zaměřil mi stačí staré kapesní rádio s feritovou anténou. Když budeme dva na kolech, chytneme tě do kříže, a jsme u tebe během několika minut 

Chybí Ti tam "t"

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Vezmu si tuhle starožitnost, v tom je feritová anténa, která má nejsilnější příjem kolmo k její ose. Takže když se budu pomalu otáčet a hledat ve kterém směru mám nejsilnější příjem, najdu osu na které bude tvůj vysílač ležet. Budeš buď přede mnou nebo za mnou.
Pak se přesunu na jiné místo (nebo to může být někdo s druhým přijímačem), a udělám totéž. Když si obě ty osy zakreslím do mapy, tak se mi protnou v místě kde vysíláš!
A čím blíž k tobě budu, tím přesněji tě zaměřím.
Nakonec radisté vysazovaní za války z Anglie by mohli vyprávět, kdyby je přesně takhle Gestapo nepochytalo. Tady u nás má také jeden jméno na pomníku...

Slyšel jsi někdy o rádiovém orientačním běhu?
Pak se přesunu na jiné místo (nebo to může být někdo s druhým přijímačem), a udělám totéž. Když si obě ty osy zakreslím do mapy, tak se mi protnou v místě kde vysíláš!
A čím blíž k tobě budu, tím přesněji tě zaměřím.
Nakonec radisté vysazovaní za války z Anglie by mohli vyprávět, kdyby je přesně takhle Gestapo nepochytalo. Tady u nás má také jeden jméno na pomníku...
Slyšel jsi někdy o rádiovém orientačním běhu?
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dělám už přes 20 let v oboru TV, FM a AM vysílačů jako konstruktér mechanických celků. Něco jsem pochytil i z elektro. Co mě je známo, tak celá republika je plná nejrůznějšíma sledovacíma stanovištěma, jenž ve dne v noci chytají vše co je v éteru a hledají tam pirátské vysílání. Mimo to mají i měřící vozy, jimiž jezdí křížem krížem po našem státě a zvláště do míst, kam standatní pevné sledovací stanice nevidí. Jako jsou různé údolí apod. Když budeš vysílat čistě soukromě (bez zisku), obvykle první odchycení, kdy nerušíš žádné komerční vysílání, řeší domluvou. Pokud tě chytí podruhý nebo rušíš komerční vysílání, či tě chytí dokonce vícekrát, tak se připrav na hodně mastnou pokutu, jenž může dosáhnout pro fyzickou osobou řádu v statisících, pro právnickou je to už od milionu výše.
My, když jsme testovali nový typ vysílací antény (shodou okolností na AM), tak jsme museli zažádat o povolení. Bylo tam místo, čas od do a maximální výkon. To, že jsme použili homologovaný vysílač (bez zásahů do jeho zapojení) schválený pro provoz v ČR, považuju za samozřejmost. Takže si jen tak "písknout" do éteru není pro běžného smrtelníka nic jednoduchého.
Osobně bych ti tyhle pokusy moc nedoporučoval. Můžeš mít pár dní štěstí, ale nebo taky ti můžou zaklepat na dveře hodinu po prvním vysílání.
My, když jsme testovali nový typ vysílací antény (shodou okolností na AM), tak jsme museli zažádat o povolení. Bylo tam místo, čas od do a maximální výkon. To, že jsme použili homologovaný vysílač (bez zásahů do jeho zapojení) schválený pro provoz v ČR, považuju za samozřejmost. Takže si jen tak "písknout" do éteru není pro běžného smrtelníka nic jednoduchého.
Osobně bych ti tyhle pokusy moc nedoporučoval. Můžeš mít pár dní štěstí, ale nebo taky ti můžou zaklepat na dveře hodinu po prvním vysílání.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
a jak silne vysilace asi dokazou odhalit? chapu, ze zalezi na vzdalenosti a prekazkach, rekneme, ze bych mel svuj fm vysilac jen abych si mohl bezdratove posilat muziku na radio, vyuzivam teda neverejny pasmo a frekvenci, na ktery podle me nic uzitecnyho neni, protoze na radiu jen lehce chrci.
- Madara
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A co vysílat přes FM ?
tak to jste me nepotesili...jako ze je mi 12 tak jsem si chtel spajet am vysilac s casovacem 555 no..tak asi nic 

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”