Po přemístění PC vzrostla teplota na GK.* Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

krovi22
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Po přemístění PC vzrostla teplota na GK.*

Příspěvekod krovi22 » 16 srp 2012 09:34

No tak to nevypadá že to bude nějáká věda, prostě rozetřít a připlácnout chladič, a jak jsem tu někde dočetl tak je dobré tam toho dát v podstatě co nejméně, jen aby to vyrovnalo nějáké drobné nerovnosti. Pohoda, teď už jen ulovit tu pastu někde. Snad to doma někde najdu.

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 16 srp 2012 09:40

Možná, že místní PC puristi mne budou chtít kamenovat, ale již hafo let (od dob mých experimentů s nf technikou - skoro 40 let) mám velmi dobré zkušenosti se "Silikonovou vazelínou na rybářské vlasce". V pohodě a za velmi rozumnou cenu nahradí drahé "teplovodivé pasty". K dostání v Rybářských potřebách, bacha, v některých ani nevědí, co to je a že to existuje.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

krovi22
nováček
Stav:

Příspěvekod krovi22 » 16 srp 2012 09:49

No rybářské potřeba tady v okolí nemám ale "pc krám" jo. ( ty uvozovky jsou tam proto že to je obchod kde starší paní prodává barvy a laky a její syn jí obsadil pulku toho obchodu, zpravidla nic nemá ani nic neví, ale tohle by mohl mít )

krovi22
nováček
Stav:

Příspěvekod krovi22 » 20 srp 2012 07:21

Tak další info, sice se velmi stydím, ale musím se přiznat k tomu že mezi procesorem a chladičem nebyla žádná chladicí pasta, takže jsem ji tam nanesl ale teploty se niják zásadně nzměnili, jinak jsem při tého příležitosti znovu vysál všechen prach z bedny. Teploty přikládám na obr. níže.
Dnes by jsem chtěl objednat také ten větráček který jste mi tady radili. Koukal jsem na to a do spodní části předního panelu se dá přidělat, je tam na to připravené. Ještě než ho objednám by jsem se chtěl zeptat jestli někdo nemáte nějáký ověřený typ nebo nějákého výrobce. Bude se jednat o větrák 12x12 a asi bych chtěl aby měl so největší průtok vzduchu. Čím víc chladného vzduchu dostanu do bedny tím míň budou vučet větráčky na grafice a procesoru. Jinak ještě by mě zajímalo jestli mám hledat větráček s čidlem nebo bez? Dík za rady a tipy :-)
Přílohy
ass.jpg

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 20 srp 2012 08:20

Na začátku si psal, že si měl 65 C na cpu a 85 C na Gpu, a ted máš 54 C a 66 C tento pokles Ti příjde málo?
To jsou teploty v klidu nebo v zátěži? link vyber podle ceny
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

krovi22
nováček
Stav:

Příspěvekod krovi22 » 20 srp 2012 08:27

No jde o maximální teloty, takže teď mám 65°C a 82°C to mí příjde pořád hodně, u té grafiky jste mě přesvědčili že 80°C jo v pohodě ale u toho procesoru že je tak 60°C strop. Když jsem zjistil že jsem tam neměl tu pastu tak jsem myslel že mám vyhráno, že ted stačí tam jen tu pastu napatlat a pujde to o 10°C dolu, ale po nanesení pasty v podstatě teplota nezměnila, tak se pořád snažím to srazit níž :-)

helpmeboys
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod helpmeboys » 22 srp 2012 11:15

muselo to klesnout, to není možné... zkus vypnout PC, nechat ho prostě celý večer v klidu a ráno ho zapni. a hned když ti vše najede, spusť test na teploty a hoď to sem

krovi22
nováček
Stav:

Příspěvekod krovi22 » 22 srp 2012 11:43

Tak přesně tak jak píšeš jsem to dělal, pc nechávám v klídku celý den a večer ho zapnu a spustím monitorování teplot. Už jsem objednal další ventilátor 120, kterej dám na přední panel aby nasával chladnej vzduch ze předu. Doufám že to pomůže. Nevím jestli třeba nemám špatnej chladič na tom procesoru. Až tam budu dávat ten ventilátor tak to kdyžtak nafotím. Jinak nějáké rady na co se zaměřit když to budu mít rozhozené?

helpmeboys
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod helpmeboys » 22 srp 2012 12:20

hlavně neutrať 5k jen tak, nejlepší by bylo začít koupí nového chladiče, nového zdroje a toto, protože pokud máš tyto teploty ikdyž máš boční stěnu bedny prič, tak ti to ventilátory nepomohou stlumit... já měl také problémy, tak jsem odšrouboval boční strany bedny a nemusím mít nikde větrák kromě na chladiči procesoru ;) takže ani nic neslyším a teploty mám 50°C při hraní 3 hodin zátěžových her...

krovi22
nováček
Stav:

Příspěvekod krovi22 » 22 srp 2012 12:37

Jej tak jsem to tady asi někde špatně popsal, protože já tam bočnici mám, bál jsem se jí nechat sundanou aby tam neco nespadlo nebo tak. Myslíš teda že by bylo rozumné tu jednu stranu sindat a nechat to tak? Jestli jo tak to dneska zkusím. Je dobrý že na ty vysoké teploty nemusím dlouho čekat, zapnu assasina a během 15 minut to tam je :-)

helpmeboys
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod helpmeboys » 22 srp 2012 19:45

ok, takže ozkoušej a pokud ti to půjde, tak normálně bočnici nech sundanou a nic se nestane, stačí když budeš mít aspoň 10-15 cm místa ze strany kde ta bočnice je pryč, aby to tam proudilo, pak když to nepůjde, tak už to bude peněžní ztráta - tzn. musíš zkusit nakoupit ty chladiče, ale pokud bude bočnice pryč, tak si kup větrák jen na procesor, protože větráky bez bočnice nemáš potřebu mít (když nepočítám na CPU)

krovi22
nováček
Stav:

Příspěvekod krovi22 » 23 srp 2012 06:50

No problém je v tom že nemám těch 15 cm vedle bedny :-D tam mám tak 3 cm. Jinak mě ještě napadlo jestli bych neměl dát pryč ten nasávací tunel co je u procesoru. aby se nesnažil táhnout ten vzduch ze strany ale myslím že ten je pořád lepší než ten co je v bedně. A ten ventilátor na CPU nemá asi takovej tah aby vedle bedny bylo málo lísta. Jinak ten větrák už dneska dojde, byl už objednanej, takže ho tam šoupnu a uvidím zda došlo ke zlepšení :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teplota M2 SSD
    od Rewqa » 31 pro 2024 20:04 » v Vše ostatní (hw)
    9
    3731
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 15:14
  • Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
    od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem
    3
    1875
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 22:09

Zpět na “Problémy s hardwarem”