Samovolné vypínání Aceru
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Samovolné vypínání Aceru
Ahoj =) mám menší problém s Acerem 5820TZ. Tak půl roku zpátky se mi poprvé stalo, že se sám od sebe vypnul. Teď už se mi to stane zpravidla denně. Nic zásadního se s ním nestane, prostě se vypne a jde zapnout úplně normálně bez problémů. Myslela jsem, že by to mohlo být hardwarem, a tak jsem ho na doporučenou nechala běžet v biosu a tam běžel v klidu. Co se týče softwaru, tak zase moc náročná na něj nejsem, většinou se vypne ve chvíli, když jsem na netu.....mohli by jste mi poradit co s tím? Záruka mi vypršela a bez noťase jsem jako bez nohy, takže doufám že to nebude harddisk =/
Re: Samovolné vypínání Aceru
Vítej na PC-help!
Pokud už je noťas po záruce, jsou mu nejméně 2 roky a asi by si zasloužil vyčistit. To vypínání totiž může dělat přehřívání některých komponentů, především CPU a GK, příp. i RAMek. Na základě toho, co jsi napsala, Ti teď víc říct neumím.
Když se vypne a znovu ho zapneš, jak dlouho pak běží?
Pokud už je noťas po záruce, jsou mu nejméně 2 roky a asi by si zasloužil vyčistit. To vypínání totiž může dělat přehřívání některých komponentů, především CPU a GK, příp. i RAMek. Na základě toho, co jsi napsala, Ti teď víc říct neumím.
Když se vypne a znovu ho zapneš, jak dlouho pak běží?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus se pomocí programu HW Monitor kouknout na teploty při běžném provozu. Vypadá to, jako by se přehříval.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
satam: je starej sotva rok a půl. Po zapnutí potom běží třeba 5 hodin. Někdy míň, někdy víc. Pokud cítím, že už je teplejší víc, tak ho automaticky zavřu, aby vychladnul, ale nezdá se mi, že by vařil nějak víc, než normálně.
Teploty vypadají normálně, na ntb bych řekl skoro hodně pěkně nízké.
A pokud je noťasu rok a půl, je v záruce, protože v ČR je zákonná záruka 2 (dva) roky!
A pokud je noťasu rok a půl, je v záruce, protože v ČR je zákonná záruka 2 (dva) roky!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
to jsem si myslela taky, než mi alza přiložila záruční list, kde je psáno na 1 rok =/ ještě tam budu volat, ale i kdyby, do alzy to dát nemůžu. Mám teď zkouškový a jak říkám bez notebooku neudělám nic =/
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je kupovaný na firmu, tak je možné, že to byl jeden rok. S tím nic neuděláš.
Přesně tak, ověř, zda je kupovaný na RČ nebo na IČO, na IČO je záruka smluvní!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Volala jsem tam, a jak bohužel říkám....je na rok=/ no....myslíte, že je to přehřívání?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš ne.
V Alze Ti klidně pověsí bulíka na nos. Najdi si fakturu, co máš k noťasu doma, a na ní si ověř, jak je noťas kupovaný. Pokud RČ - záruka 2 roky, pokud IČO - záruka smluvní, tedy asi ten jeden rok. Ale myslím, že pokud jsi to kupovala Ty sama, tak v Alze, tedy v e-shopu, docela těžko na IČO. A pokud dohledáš, že je na RČ, vůbec s Alzou o DÉLCE záruky nediskutuj, je ZE ZÁKONA 2 roky.
-
- Pohlaví:
Možná by než s Alzou bylo lepší to řešit s autorizovaným servisem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 4743
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
19 lis 2024 07:58