tyjo,diky moc.nejblizsi je v novem jicine,asi 7km ode mne,takze super.od kolika let je ten radioklub?prominte ze pisu jak hovad,pisu to na mobilu,nemam k dispozici pc.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Srp 2012 23:02) ---
edit:ted sem zijstil ze nejblizsi je ode mne 1km.funguji ty kluby i o prazdninach?
AM vysílání - můžu legálně vysílat? Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: AM vysílání - můžu legálně vysílat?
Určitě. Nejlépe navštiv na uvedené adrese uvedeného odpovědného operátora a tam se dovíš, kdy se schází a kde. Ten Ti také řekne, zda mají v klubu mládež, jako jsi Ty a kdy se s nimi scházejí a případně odpoví na Tvé dotazy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
u toho druheho odkazu neni nakresleno uzemeni a jen jeden pin pro vstup.
Ale jsou tam dva, už jsem ti to psal:
Prostě zem toho vysílače propojíš se zemí ve zvukovce, a signál z ní pustíš to toho vstupu kde máš napsaný mikrofon. Ale netuším co to provede, riskuješ poškození zvukovky! A přepni si na mono, ať tam toho zvuku nemáš jen půlku (levý nebo pravý kanál).
faraon píše:To je to samé, jen jinak nakreslené. Mikrofon přijde mezi J2 a J3.
Prostě zem toho vysílače propojíš se zemí ve zvukovce, a signál z ní pustíš to toho vstupu kde máš napsaný mikrofon. Ale netuším co to provede, riskuješ poškození zvukovky! A přepni si na mono, ať tam toho zvuku nemáš jen půlku (levý nebo pravý kanál).
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Pohlaví:
Trochu OT, ale radioklub vřele doporučuji! Já do něho chodil asi od 9-10 let a ve 14 jsem opravoval TV. Něco se tam naučíš a v životě se to bude hodit!
Nevím jak je to dnes s vysíláním, ale pokud to funguje, pak je bezva pokecat si s někým pro začátek třeba v Německu. Určitě je to lepší než chat na facebooku, ale to už srovnávám nesrovnatelné.
A až ti příjde první QSL, pak budeš blahem bez sebe.

Nevím jak je to dnes s vysíláním, ale pokud to funguje, pak je bezva pokecat si s někým pro začátek třeba v Německu. Určitě je to lepší než chat na facebooku, ale to už srovnávám nesrovnatelné.

A až ti příjde první QSL, pak budeš blahem bez sebe.

- Přílohy
-
- small-qsl-taylor-090215a.jpg (25.19 KiB) Zobrazeno 391 x
Vsem moc diky.Jak se ale muzu stat clenem radioklubu?Muzu i bez licence na vysilani?Btw asi ot ale na kolik Amper je autoradio?Mam 12v adapter ale ten da jen myslim 0,5 A .
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vysílat budeš moci v radioklubu, kterého se staneš členem a také až se se vším seznámíš. Nejprve pod dozorem určeného operátora a po složení zkoušek a získání licence pro mládež i z domova.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Díky...Mám menší problém se sestavením.Nemám 390ohmový rezistor.Můžu tam dát 220 ohmový?
Faraon:Nevím jestli jsi mě pochopil,ale u druhého odkazu není zem.Je tam + a - 9V baterky.Takže co mě napadá je přípojit signál mikrofonu do J3 a druhý drát z mikráku uzemnit.Nejspíše se pletu,nejsem nato odborník.Sestavuju podle tohohle:

Faraon:Nevím jestli jsi mě pochopil,ale u druhého odkazu není zem.Je tam + a - 9V baterky.Takže co mě napadá je přípojit signál mikrofonu do J3 a druhý drát z mikráku uzemnit.Nejspíše se pletu,nejsem nato odborník.Sestavuju podle tohohle:

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Citizen_Band
Co je CB
http://www.volny.cz/geograf/cb/cb.htm
Co je CB
CB je pásmo od 26,515 - 27,405 MHz. Dělí se na dvě pásma B a C. Pásmo B je povoleno teprve od loňského roku. CB pásmo má tedy celkem 80 kanálů. Jediné pásmo na které nepotřebujete žádné zkoušky ani žádné speciální povolení. Stačí si zakoupit radiostanici, anténu, zdroj a přečíst si generální povolení. Potom stačí jen se snažit se tyto pravidla dodržovat a jiste si najdete brzy nové přátele. Vřele doporučuji publikaci "Nebojte se CB" od autorů Daniel Meca a Petr Vlach kde naleznete potřebné informace.
http://www.volny.cz/geograf/cb/cb.htm
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Díky,ale muj vysilac bude na + - 600Mhz takze ho asi na 26,*** nepřesněruju 
Jeste zalezi kolik Hz nebo Mhz ovlivni ten jiny rezistor

Jeste zalezi kolik Hz nebo Mhz ovlivni ten jiny rezistor
-
- Pohlaví:
Jestli máš 220ohm, pak dej dva do série a k požadovaným 390 budeš blíž.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”