Legalita reinstalace OEM Windows na notebooku Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

cheas
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Legalita reinstalace OEM Windows na notebooku  Vyřešeno

Příspěvekod cheas » 17 srp 2012 16:20

Zdravím,

přibližně před rokem jsem si koupil nový notebook, ale jak už to tak u windows bývá, systém není tak rychlý jako po vybalení z krabice a já bych ho chtěl přeinstalovat. Sice se nabízí možnost využití OneKeyRecovery (utilita od lenova) a vytvořené zálohy, ale já bych chtěl nahodit čistou instalaci windows.

Problém ale je, že nejsem vlastníkem originální placky, a bohužel ani není (finančně) vhodná doba k tomu, abych si jí pořídil. Co vím, tak má škola ani není v nějakém partnerském programu s MS, takže ani tímto způsobem si instalační CD sehnat nemohu. Chci se ale odprostit od warezu a operační systém je jedna z věcí, o kterých nechci ve spojení s warezem ani slyšet.

Otázka tedy je... dočetl jsem se dříve něco o tom, že když si stáhnu zálohu instalačního média, případně seženu od kamaráda ve stejné distribuční a jazykové verzi, tak budu moc použít OEM klíč ze spodu mého NTB a windows budou normálně plně fungovat. Je to pravda? A jak je to s legalitou?

A dá se nějak sehnat zvýhodněně krabička s W7 (předpokládám, že dřív či později stejně budu placku chtít, třeba pro případ koupi nového (stolního) PC)?

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Legalita reinstalace OEM Windows na notebooku

Příspěvekod petr22 » 17 srp 2012 16:27

Ano, ale budes muset provest aktivaci po telefonu. Instalovat samozrejme musis stejnou edici na kterou mas licenci.

Na http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... ws_install (doporucuji se tam podivat) se to resi pomerne casto a nemyslim si ze admini oficialniho fora od Microsftu radili lidem neco co neni legalni.

cheas
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Legalita reinstalace OEM Windows na notebooku

Příspěvekod cheas » 25 srp 2012 13:32

Oukej, díky :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek