Rozbité zapínací tlačítko

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Rozbité zapínací tlačítko

Příspěvekod zeus » 21 srp 2012 14:09

satam: samozrejme to neni odkaz na pozadovany manual, jen jsem ti chtel sdelit, ze pod pojmem 'odkaz' si predstavuji (a doufam, ze ne jen ja) neco uplne jineho. Ten tvuj 'navod k pouziti' ma k dokonalosti taky daleko (viz. Martab, u mne vysledky shodne). Kdyz uz jsi si dal praci s jeho nalezenim (protoze vis, ze je to na strane 95), tak jsi nemusel byt takovy sobec a podelit se.
Znalosti mas zjevne slusne, ale se zpusoby je to horsi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 21 srp 2012 14:11

Přesně tak, protože Tvoje odkazy jsou na UŽIVATELSKÉ manuály, můj je na servisní a ten návod je tam proto, že bylo pro mě jednodušší to takto popsat, než se babrat s tím, jak najít přesný odkaz a stejně dopisovat alespoň částečný návod, abych pomohl úplnému laikovi(dle mého názoru).

PS. Ve vší slušnosti: O co jsem se nepodělil?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 21 srp 2012 14:19

To satam: Jde o to, že googl nevyhazuje výsledky na stejný dotaz ve stejném pořadí (nebo sapoň mne tu leží ještě jeden PC a ten vyhazuje jiné odkyzy než můj) takže tvůj návod byl možná myšlen dobře, ale nějak podle něj nejde dohledat to co jsi myslel (viz můj minulý příspěvek).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 21 srp 2012 14:22

Dohledat to jde naprosto bez problémů. Právě proto jsem tam dal i název toho vyhledaného "odkazu" na Googlu, aby to bylo možné podle něj dohledat. Omlouvám se, ale nemohu zato, že někdo nečte příspěvky celé a neregistruje některé detaily.

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Srp 2012 14:27) ---

Naše debata je o ničem a neřeší problémy madmary. Co si takhle počkat, až se ona vyjádří, popř. požádá o upřesnění našich rad? V tom pitvání, co je a co není odkaz, návod apod. bych už nepokračoval, co vy nato?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 21 srp 2012 14:29

Odkaz na manuál je ZDE , jenom je třeba to odkliknout a na další straně opsat kód - snad to stažení funguje.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 21 srp 2012 14:32

Dle mne je to toto: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc ... 762_03.pdf (viz srana 2 na konci)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 21 srp 2012 14:35

Ano to je ono. Já našel jenom uživatelský manuál a řešení potíží.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 21 srp 2012 14:37

No stačilo aby napsal, já to sem dával už na straně 2, práveže na té stránce cos sem dal jsem nic takového nenašel (nic co by nějak připomínalo popis jak se dostat dovnitř). Tak snad to pomůže a noťas bude zas fungovat jak má :D

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 21 srp 2012 16:09

Co jsem napsal to jsem napsal, o tom rozhoduji já a nikomu do toho nic není. Já jsem veden snahou co nelépe pomoci tazatelce madmary a ne se tady donekonečna hádat o kravinách, které jí v žádném případě nepomůžou, maximálně jí zamotají hlavu.
Howgh, domluvil jsem!

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 21 srp 2012 17:01

Ano, domluvil jsi, ale ve stale stejnem tonu. Jako zaseknuty kolovratek...

Jestli si myslis, ze by tazatelka podle tveho navodu (ci odkazu) na zacatku druhe stranky dokazala SERVISNI manual najit*, tak te asi opravdu nema cenu presvedcovat o omylu.

*bez urazlivych umyslu k dotycne dame
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 srp 2012 17:44

Kde najdu ten manuál? Mě ho to nenašlo vůbec, poslalo mě to jen na tohle fórum.
Btt, jestli to jde jen někdy, tak je v háji mikrospínač, ten bude, možná i s další elektronikou přidělanej ve víku. Víkove většině případech sundáš tak, že odšroubuješ šroubky na spodu notebooku, a někdy taky pod klávesnicí, ta se dá vyndat tak že jí vycvakneš plochým šroubovákem po jejím obvodu, většinou to zanechá viditelný stopy po demontáži. Pod klávesnicí jsou taky kabely vedoucí k touchapu, kontrolkám a jinejm blbostem, ty musíš odpojit (vytáhnout, asi u nich bude pojistka, vysuneš jí směrem kterým se vytahuje kabel a on pak volně vypadne, případně tomu pomůžeš). Když to odšroubuješ, tak začnou praskat měkký pojistiky kterýma tam víko drží, a pak se pustí. Dál nezbývá nic jinýho než udělat něco s tlačítkem, můžeš ho zkontroloval, jestli funguje, nebo je promáčklý, jestli to druhý tak vyměnit/opravit. Opravit se to dá, ale je to příšerná práce, jednou jsem opravoval tlačítko u autorádia a u myše a moc velká zábava to není. Jestli se ale rozhodneš vyměnit celej díl s tou elektronikou (v případě že to není celý přiletovaný k desce), tak si připrav peněženku, levná záležítost to nebude. To ale asi ve všech případech.
Just Fucking Google It!

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 22 srp 2012 07:25

U toho notebooku odšroubuje šroubky zespoda a "vytáhne" tu část s touchpadem, pak odšroubuje další šroubky a vyklopí klávesnici, a pak odpojí pár konektorů a odšroubuje šroubky a pak by to mělo jít sundat. V tom návodu to začíná na straně 94 pro modely ThinkPad SL500 a SL500c, na staně 92 pro ThinkPad SL400 a SL400c, postom se to složí opačným postupem a nemělo by se nic poškodit. Odkaz na návod je TADY (už ho sem dávám potřetí), tak snad už to bude jasné :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    4984
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”