No pro mě je o moc větší jako třeba o 10 %.
No to ano, ale když mám třeba teď kingston 2 x 2Gb. A teď si koupím 2 x 8 Gb a-data tak je nějaký problém ve spolupráci?
Jinak jak je dobrá/špatná značka Corsair?
to: petr22
Aha tak že a-data a zeppelin nejsou dobré? Často se rozbijí? No já se ptám, abych věděl dříve než koupím.
A nechtěl bych vyhodit ty stávající. Přeci jen přišel bych o 4 Gb a taky cenu za, které jsem je pořizoval.
A tím, že by to nechodilo znamená co?
Rozdílné RAM - jak vhodně upgradovat?
Re: Rozdílné RAM
Myslíš si, že subjektivně poznáš 10% rozdíl v rychlosti? Já ne! Co se týká spolupráce pamětí od různých výrobců, už jsem se docela jasně vyjádřil - asi tak, že problém poznáš, až nastane.
Pokud se týká výrobců, řeknu trochu šalamounsky - nejoblíbenější (asi proto, že patří mezi nejméně problémové) jsou Kingston, Corsair, Patriot. Jedny z nejméně oblíbených jsou Zeppelin a různé no-name.
Pokud se týká výrobců, řeknu trochu šalamounsky - nejoblíbenější (asi proto, že patří mezi nejméně problémové) jsou Kingston, Corsair, Patriot. Jedny z nejméně oblíbených jsou Zeppelin a různé no-name.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Corsair je zhruba to same co A-data. Ja osobne bych do pocitace na zpracovani videa nebo fotek ty levne pameti nedal, na to jsm tech levnych pameti, flashek a pametovych karet vyreklamoval a vyhodil moc.
Nechozeni se projevuje ruzne - nespustis pocitac, nespustis aplikaci az po takovou zakernou vec ze delas par hodin, spustis treba export fotek - a nejdnou reset nebo modra smrt.
Nechozeni se projevuje ruzne - nespustis pocitac, nespustis aplikaci az po takovou zakernou vec ze delas par hodin, spustis treba export fotek - a nejdnou reset nebo modra smrt.
Corsair jsou nejlepsi pameti, na stejne urovni je Kingston, pak chvili nic a pak jsou ostatni znacky jako A-Data, Patriot atd. (jen co se tyce znacek u nas bezne prodavanych) ty zeppelin jsou podle zkusenosti problemove s podporou a nekdy se chovaji divne s ostatnimi moduly pameti, takze za me doporucuju se tyhle znacce vyhnout, o to vic pokud se kombinuje s jinou znackou.
Co se tyce spoluprace pameti, i jinou znacku deska veme, pokud ty pameti umi (seznam podporovanych pameti bud v manualu nebo na internetu u vyrobce desky) Urcite zpomaleni muze byt znat uz jen proto, ze sou ty pemeti ruzne velky, nejlepsi je samozrejme mit vsechny pameti stejne, ale pokud clovek netaha kazde procento vykonu aby konverze videa byla este o 2% rychlejsi pri spustenem prohlizeci se 100 okny a nejakym renderem na pozadi, nemusi to moc resit.
Pri vyberu je dobry dodrzet znacku pameti (neni to nutnost) dodrzet frekvence (pameti pojedou podle te nejpomalejsi = nema smysl kupovat nejaky super rychly pameti) kouknout na rezimy casovani aby ten nejvyssi rezim byl u vsech stejny a pameti se nemuseli srovnavat na nejakem nizsim rezimu a tim padem mit o poznani nizsi vykon.
Co se tyce spoluprace pameti, i jinou znacku deska veme, pokud ty pameti umi (seznam podporovanych pameti bud v manualu nebo na internetu u vyrobce desky) Urcite zpomaleni muze byt znat uz jen proto, ze sou ty pemeti ruzne velky, nejlepsi je samozrejme mit vsechny pameti stejne, ale pokud clovek netaha kazde procento vykonu aby konverze videa byla este o 2% rychlejsi pri spustenem prohlizeci se 100 okny a nejakym renderem na pozadi, nemusi to moc resit.
Pri vyberu je dobry dodrzet znacku pameti (neni to nutnost) dodrzet frekvence (pameti pojedou podle te nejpomalejsi = nema smysl kupovat nejaky super rychly pameti) kouknout na rezimy casovani aby ten nejvyssi rezim byl u vsech stejny a pameti se nemuseli srovnavat na nejakem nizsim rezimu a tim padem mit o poznani nizsi vykon.
No tak teď jsem tedy trochu zmaten. Někteří píšou, že Corsair jsou dobrý a někteří zase že ne.
Jinak modrá smrt může být i od RAM? Tak že když se objeví, tak bych měl zkusit vyndat RAM a nechat jen od jednoho výrobce?
Jinak ano 10% poznám hlavně, když dělám v nějakém náročnějším programu.
Jinak mít všechny paměti stejně velké by mě přišlo teď na dost peněz. Proto bych chtěl dokoupit jen 2 x 4 Gb nebo 2 x 8 Gb. Ale jak jsem koukal od kingston je 2 x 8 Gb za 2 000 kč. A už i to je teď dost. Ale zase na 16 Gb (+ 4 Gb co mám) to snad nedostanu na 100%.
Jinak modrá smrt může být i od RAM? Tak že když se objeví, tak bych měl zkusit vyndat RAM a nechat jen od jednoho výrobce?
Jinak ano 10% poznám hlavně, když dělám v nějakém náročnějším programu.
Jinak mít všechny paměti stejně velké by mě přišlo teď na dost peněz. Proto bych chtěl dokoupit jen 2 x 4 Gb nebo 2 x 8 Gb. Ale jak jsem koukal od kingston je 2 x 8 Gb za 2 000 kč. A už i to je teď dost. Ale zase na 16 Gb (+ 4 Gb co mám) to snad nedostanu na 100%.
Pokud to budeme hodnotit kus od kusu, dva lidi se neshodnou. V tomhle pocitaci mam Zeppeliny, fungujou perfektne i na maximalni zatez a za nejakou superkvalitni znacku je nepovazuju. Vychazim ze zkusenosti se stavbou a provozem stovek pocitacu, pameti od Corsairu jsme treba pred mesicem reklamovali celou dodavku. Zalezi jen na tobe, jestli ti tech par stovek za ten klid stoji. Vadnou pamet muzes reklamovat vzdy, jen je dulezite ji vcas odhalit.
Kdyby to byl muj pocitac, dal bych tam Kingstony, a do vsech slotu shodne moduly.
Kdyby to byl muj pocitac, dal bych tam Kingstony, a do vsech slotu shodne moduly.
Já bych to neřešil, 2x Kingston už tam máš, kup je znova.
Co se týká modré smrti, může být i od RAM, ale fakt jen může.
PS. petr22 má úplnou pravdu. I já v jednom PC používám Zeppeliny a i když jsem musel jeden reklamovat, teď chodí perfektně.
Co se týká modré smrti, může být i od RAM, ale fakt jen může.

PS. petr22 má úplnou pravdu. I já v jednom PC používám Zeppeliny a i když jsem musel jeden reklamovat, teď chodí perfektně.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
petr22 : no já bych tam dal taky schodné moduly, ale tolik peněz nemám. Jinak koukám na ty kingston a je potřeba ECC?
satam: jak jsi přišel na to, že tam už jedny kingston mám?
No tak, že když modrá smrt, tak ramky může člověk vyzkoušet.
Jinak jak se smí na RAMky sahat?
satam: jak jsi přišel na to, že tam už jedny kingston mám?
No tak, že když modrá smrt, tak ramky může člověk vyzkoušet.
Jinak jak se smí na RAMky sahat?
Vzdyt si to sam napsal ze mas Kingstony
ECC potrebujes do serveru nebo do echt drahych grafickych stanic

ECC potrebujes do serveru nebo do echt drahych grafickych stanic
Tady
Na RAMky můžeš sahat jako na všechny ostatní PC komponenty, tzn. hlavně nevystavovat nebezpečí statické elektřiny.
.No to ano, ale když mám třeba teď kingston 2 x 2Gb
Na RAMky můžeš sahat jako na všechny ostatní PC komponenty, tzn. hlavně nevystavovat nebezpečí statické elektřiny.
Aha to byl jen předpoklad, ještě jsem se nedíval jaké tam mám.
Jinak díky za všechny rady. Podívám se ještě cenově a rozhodnu se zdali 2x4 nebo 2x8.
Jinak díky za všechny rady. Podívám se ještě cenově a rozhodnu se zdali 2x4 nebo 2x8.
x86 zvládne adresovat 4gb paměti, což je veškerá paměť počítače, paměť síťovky, zvukovky, grafiky, a v poslední řadě RAM. Jestli budeš mít všechno komponenty v PC celkem 2GB, tak ti z RAM zbyde jen 2GB, protože RAM je jediná paměť kterou můžeš zmenšit bez toho aby zařízení přestalo normálně fungovat.
Jinak absolutně nevím co mají data společného s pamětmi, když pominu to že se mu může PC freeznout v rozepsaným dokumentu kterej nestihne uložit. Data se ukládají na pvený disk, RAM je jen dočasná paměť
Na 2x8 (celkem 20GB) bych se vykašlal, až bude taková kapacita použitelná, tak tenhle počítač bude starej krám. Jestli to chceš do budoucna, tak ber 2x4, a budeš rád, 12GB je víc než dost, a dlouho tomu tak bude. Pokud nechceš dohánět Radka Hulána, tak je ti tolik paměti k ničemu.
Paměti vezmi kingston, ať tam máš co tam máš, když se neshodnou s tím co máš teď, tak je prodej a až budeš potřebovat další upgrade tak kup další.
Jinak absolutně nevím co mají data společného s pamětmi, když pominu to že se mu může PC freeznout v rozepsaným dokumentu kterej nestihne uložit. Data se ukládají na pvený disk, RAM je jen dočasná paměť
Na 2x8 (celkem 20GB) bych se vykašlal, až bude taková kapacita použitelná, tak tenhle počítač bude starej krám. Jestli to chceš do budoucna, tak ber 2x4, a budeš rád, 12GB je víc než dost, a dlouho tomu tak bude. Pokud nechceš dohánět Radka Hulána, tak je ti tolik paměti k ničemu.
Paměti vezmi kingston, ať tam máš co tam máš, když se neshodnou s tím co máš teď, tak je prodej a až budeš potřebovat další upgrade tak kup další.
Just Fucking Google It!
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”