Ondoubkovy otázky Vyřešeno
Re: Jak vybít zdroj?
Po 10 hodinách jsou v 99% případů síťové kondíky vybité. Jinak tvrdým zkratováním síťových kondíků šroubovákem ničemu neublížíš, nic odejít nemůže. Odejít by něco mohlo zkratováním filtrace po stabilizaci, ale ty vybíjet nebudeš, neb je tam jen do 12V (v PC zdroji).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No tak tě to šlehne, mě normálně kope 24V, cítím i 12V v autech, kolikrát jsem slíznul 220V už ani nepočítám, a můj osobní rekord je nějakých 25 až 30 tisíc, od zapalování Audi 100. To byl kopanec jak od koně 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Neboj, teď už Tě nic nešlehne.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
no sorry, ale kdyby te koplo tvdrych 25tisic voltu, tak tu uz nepises, pokud nejses tony stark a zrovna si nemel svuj oblek.
k tematu, zdroj ma uplne minimalni vlastni kapacitu, vetsina kondenzatoru je filtracnich a i kdyby, jak tu uz ostatni psali, kondenzatory se ve zdroji samy vybijy dost rychle, nejsou delany na to aby se tam dlouhodobe uchovaval nejakej naboj.

k tematu, zdroj ma uplne minimalni vlastni kapacitu, vetsina kondenzatoru je filtracnich a i kdyby, jak tu uz ostatni psali, kondenzatory se ve zdroji samy vybijy dost rychle, nejsou delany na to aby se tam dlouhodobe uchovaval nejakej naboj.
A jak moc je 25kV v zapalování Audi tvrdých? 

-
- Pohlaví:
Přesně tak. Stačí liščí ohon a ebonitová tyč a dostaneš ránu několik kilovoltů. A každý ten pocit zná a všichni jej přežili. Neboli nejen voltáž rozhoduje o smrtelnosti. A za vhodných podmínek by tě dostalo i 24V - samozřejmě s dostatečným proudem.
-
- Pohlaví:
Ale psal by, stejně jako já.
Můj rekord je asi 12kV u staré telky co jsem opravoval. Měl jsem sundanou klec vn a loktem jsem zavadil o anodu tuším DY87.
Odlítl jsem od toho jako nakopnutej kobylou a ssebou vzal i vyndané šásko. Jediný co TV zachránilo byl anténní kablík na kterém to viselo a tak si to jenom ťuklo o zem.
Jako kluci jsem s učňákem chodili do místní vodní elektrárny Pod Spálovem
a tam byl chlapík který snad 25kV měřil kloubem ukazováčku. Postavil se k těm sběrnicím, nátáhl ruku a bylo slyšet jak to vn srší a bylo i cítit, jak se mu pálí kůže.
On potom jenom očuchal kloub se slovy :" Je to tam všechno!"
Můj rekord je asi 12kV u staré telky co jsem opravoval. Měl jsem sundanou klec vn a loktem jsem zavadil o anodu tuším DY87.
Odlítl jsem od toho jako nakopnutej kobylou a ssebou vzal i vyndané šásko. Jediný co TV zachránilo byl anténní kablík na kterém to viselo a tak si to jenom ťuklo o zem.
Jako kluci jsem s učňákem chodili do místní vodní elektrárny Pod Spálovem
a tam byl chlapík který snad 25kV měřil kloubem ukazováčku. Postavil se k těm sběrnicím, nátáhl ruku a bylo slyšet jak to vn srší a bylo i cítit, jak se mu pálí kůže.
On potom jenom očuchal kloub se slovy :" Je to tam všechno!"

sahni si mezi dve faze nn (400V) a pak rekni nekomu at napise jak si vypadal, a jeho predstavu jak by to vypadalo asi 60x silnejsi, nerozumim autum, ale hadam, ze starter je jen pro svicku, aby udelalo jiskru (zadnej velkej proud, mekkej zdroj) takze to vas jen tukne, leknete se, ale poskozeni bud zadne nebo uplne minimalni na povrchu kuze.
-
- Pohlaví:
Srovnáváš nesrovnatelné. Jako kluci jsme na učňáku z frajeřiny také zkoušeli 220 jenom prsty.
Ondoubku, ani to nečti, už se to zase stáčí do nikam a začínají se tu objevovat bludy. Ten zdroj v klidu rozeber a ničeho se neboj.
-lukas- píše:no sorry, ale kdyby te koplo tvdrych 25tisic voltu, tak tu uz nepises, pokud nejses tony stark a zrovna si nemel svuj oblek.
Však to bylo zapalování, tedy jedna jiskra a žádné ampéry

Ale kopanec to byl tvrdý pořádně, div že jsem po něm neudělal kotrmelec, taková Škoda 120 je proti tomu jen píchutí od komára...
Ona ta zapalovací cívka se tou jiskrou vybije v jediném impulsu (stejně jako kondenzátor), ale pokud by sis chtěl pohrát s pořádným obloukem, potřeboval bys Teslův transformátor:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
No tak dobré zážitky teda
Já zase OT,nenašlo by se zapojení aby led dioda blikala podle toho,jak je zatížen internet?(nevím jestli jsem to dobře řekl,prostě využití internetu/dat)Když bych např. něco stahoval ledka by svítila hodně a když jen surfoval tak málo.snad chápate.Něco jako zapojení LEDky do jacku(blikání podle hudby).Prostě byh tu ledku vrazil do ethernet kabelu a bylobyto.Ale nevím jak to zapojit pokud to vůbec půjde.Předem díky.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”