Driver na sitovou kartu

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

abcdefghij
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Driver na sitovou kartu

Příspěvekod abcdefghij » 25 srp 2012 13:53

Dobrý den, mám windows xp professional service pack 3 na starém pc a problém s driverem na bezdrátovou síťovou kartu ASUS WL-138g. Driver : ASUS WLAN Card control center + utilities. Vždy při spouštění vyhodí hlášku :" an error occurred while starting application. Close all running programs and try again later. If that doesn't help try rebooting your PC." Nepomáhá ani reinstalace. Po restartu po reinstalaci hlásil " Access violation 0043525D Center.exe" a také chybu při startu IPconfig.exe, poté celá aplikace spadla, od té doby už se nespustí. Nevíte někdo co s tím? :huh:

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Driver na sitovou kartu

Příspěvekod satam » 25 srp 2012 13:58

Vítej na PC-help!

Přeinstaluj driver, tady najdeš originál : http://www.asus.com/Networks/Wireless_A ... /#download a odzkoušej.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

abcdefghij
nováček
Stav:

Příspěvekod abcdefghij » 25 srp 2012 14:10

Driver jsem už ale preinstalovala několikrát z originálního instalačního cd a vůbec to nepomohlo

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 25 srp 2012 14:12

Může být poškozený. Zkus co doporučuje kolega.

abcdefghij
nováček
Stav:

Příspěvekod abcdefghij » 25 srp 2012 14:13

ok, vyzkouším a dám vědět.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 25 srp 2012 14:13

A velmi pravděpodobně neaktuální. A někdy SW dodaný s HW k danému HW moc nepasuje!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

abcdefghij
nováček
Stav:

Příspěvekod abcdefghij » 25 srp 2012 14:48

Tak jsem to vyzkoušela a výsledek úplně stejný : error occurred while starting application. BTW, sw byl stejný jako z instalačního cd :wink:

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 25 srp 2012 15:46

Dobrá, něco jsme zkusili, nevyšlo to. Už Ti někdy ta karta v tomhle PC chodila? Já mám dvě Asus Wifi síťové "karty", jednu USB a jednu do ntb do PCICME(?) slotu, drivery mají podobné označení a problémy mi nedělají.
Chybu, kterou jsi popsala na začátku, Google nezná. Co říká Správce zařízení? Napadá mě už jen zkusit tu kartu v jiném PC a tím alespoň zjistit, co je na vině, zda karta, nebo PC. Pak se líp pátrá dál.
Pokud se Ti zdá, že Ti někdy říkám samozřejmé věci, omlouvám se, ale zatím nevím, na jaké jsi "PC úrovni", takže raději polopaticky. :wink:

abcdefghij
nováček
Stav:

Příspěvekod abcdefghij » 25 srp 2012 17:17

Karta fungovala asi před 2 lety, ale nikdy nebylo připojení k síti úplně ideální, pak zniceho nic přestala fungovat. Dlouhodobě tam byl problém s pridelenim ip adresy a výpadky signalu, ale ještě to jakž takž šlo. Zda se mi, že by to mohl být konflikt driveru s windows - ačkoliv mám povolené spravovani připojení jenom přes driver. Zkoušela jsem i povolit správu sítě přes windows, ale neslo se připojit. No, vyndání karty mě tky napadlo - asi bude chyba v ní, ale úplně se mi do toho nechce, nevím, jestli bych to pak dala i zpátky :smile: nj, je to sice starý pocitac, ale funguje dobře, až na to připojení, což mi je líto - zvlášť když mám ntb v opravně :D

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 25 srp 2012 17:39

Je mi líto, ale asi Ti nic jiného nezbyde, než tu kartu vyzkoušet jinde anebo si půjčit jinou do Tvého PC. Wifi karta by měla být víceméně jednoduchá záležitost, takže jinou možnost už nevidím.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • tip na grafickou kartu
    od Foligno » 31 črc 2024 11:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    3241
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    07 srp 2024 21:14

Zpět na “Administrace sítě”