Dobrý den,
potřebuji poradit s problémem, který je opravdu otravný. Potýkám se s ním už od chvíle, kdy jsem poprvé zapl nový notebook. Jedná se o nespolupráci klávesnice s touchpadem. Když užívám klávesnici - například u her WASD, tak není možné používat touchpad. Ten se jakoby sám vypne a prostě nefunguje. Do doby, než přestanu užívat klávesnici, tak se asi po 2 sekundách opět nahodí a mohu ho použít. Jakmile zmáčknu nějakou klávesu, touchpad se opět vypne. Je to celkem problém a dost mi to komplikuje hraní i prohlížení internetu. Běžně používám USB myš, ale občas se stane, že ji nemám u sebe a potřebuji používat touchpad, jako například teď. Zkoušel jsem se dostat do nastavení touchpadu, ale nic jsem tam nenašel. Neví někdo, zda je možné to nějak nastavit?
Josef
Klávesnice a touchpad nespolupracují Vyřešeno
Re: Klávesnice a touchpad nespolupracují
Co máš za ntb a co o Tvém "problému" píše Manuál?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Lenovo Z570, a k manuálu momentálně nemám přístup. Manuál se nachází jinde, než já. :)
Hm, nic o spolupráci touchpadu a klávesnice.
Ale o vypínání/zapínání touchpadu a num. klávesnice pomocí klávesových zkratek FN + F6 a Fn + F8. Stojí zato alespoň vyzkoušet!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Asi nechápeš můj problém. Nepotřebuju vypnout nebo zapnout touch pad. Potřebuju, aby se automaticky nevypínal při užívání klávesnice. S tím tyhle zkratky nemají vůbec nic společného.
Tvůj problém chápu naprosto správně. Ale zároveň se snažím eliminovat každou možnost, která by ten problém mohla způsobovat. Asi nemám pravdu, ale měl jsem na mysli, že touchpad může být vypnutý, ale pokud není připojena myš, může se aktivovat dotykem, ale jen při nefunkční (nepoužité) klávesnici.
Pak zkus (ale asi až v pondělí) zavolat servis nebo podporu Lenovo, měli by Ti umět poradit, nebo aspoň říct, zda je to normální.
Pak zkus (ale asi až v pondělí) zavolat servis nebo podporu Lenovo, měli by Ti umět poradit, nebo aspoň říct, zda je to normální.
Re: Klávesnice a touchpad nespolupracují Vyřešeno
Nějakou dobu jsem googlil a pak jsem narazil na aplikaci, která dělá přesně to, co se děje mě. Problém je v tom, že u mě je to už automaticky, kdežto na jednom webu byla ke stažení aplikace právě pro tento účel - zablokování touchpadu pří psaní - Touchpad Freezer. Jenže já to chci odstranit a freezer zde nemám. Nevíte, co by to mohlo způsobovat?
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Srp 2012 10:08) ---
PROBLÉM VYŘEŠEN
Tento problém se vyskytuje u většiny notebooků Lenovo a důvod je prostý - zamezení nechtěnému zavírání oken při psaní na klávesnici, avšak většina uživatelů by spíše uvítala klasické nastavení. Googlil jsem, googlil jsem a zase googlil. Lidé stále psaly, že mají tento problém, ale žádné kloudné vysvětlení nikde nebylo. Až jedno bylo konečně funkční a následující ->
Polohovací zařízení (vlevo dole na liště)/Vlastnosti/Nastavení zařízení/Označit Touchpad a následně Nastavení/Polohování/Citlivost/Palm Check/snížit na MINIMUM
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Srp 2012 10:08) ---
PROBLÉM VYŘEŠEN
Tento problém se vyskytuje u většiny notebooků Lenovo a důvod je prostý - zamezení nechtěnému zavírání oken při psaní na klávesnici, avšak většina uživatelů by spíše uvítala klasické nastavení. Googlil jsem, googlil jsem a zase googlil. Lidé stále psaly, že mají tento problém, ale žádné kloudné vysvětlení nikde nebylo. Až jedno bylo konečně funkční a následující ->
Polohovací zařízení (vlevo dole na liště)/Vlastnosti/Nastavení zařízení/Označit Touchpad a následně Nastavení/Polohování/Citlivost/Palm Check/snížit na MINIMUM
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2051
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 14:17