Ahoj
Prosím potřeboval bych poradit, zda je možné jedním makrem změnit jiné ve stejném sešitu. Sešit obsahuje šablonu, kde je tlačítko "vytvořit nový měsíc", po zadaní čísla měsíce se vytvoří adekvátní počet listů k danému měsíci a zárověň se sešit pojmenuje "Mistři_a číslo měsíce který byl zadán. Pak je zde tlačítko "otevřít hlášení" které otevírá dalších 8 hlášení. Pokaždé, ale musím upravit cesty podle aktuálního měsíce. Šlo by nějakým způsobem, aby se ta cesta upravila podle zadaného měsíce při stisknutí tlačítka "vytvořit nový měsíc"?
Soubor je přiložen.
Předem díky za každou radu nebo pomoc.
Úprava makra jiným makrem Vyřešeno
Úprava makra jiným makrem
- Přílohy
-
- Mistři.xlsm
- (72.36 KiB) Staženo 9 x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Úprava makra jiným makrem
Osobně bych místo úpravy makra makrem (a že to údajně jde) použila pomocnou buňku někde v sešitu kam se zapíše číslo měsíce (pokud už taková buňka není) a odtud by se to číslo pro otevírání bralo 

Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
Ahoj
Taková buňka tam není. Ale mohlo by se vedle tlačítka zadat číslo aktuálního měsíce, nebo by se mohlo do nějaké buňky automaticky zapsat číslo vytvořeného měsíce, pak ale vůbec nemám tušení, jak by to mělo vypadat, aby to bralo to správné číslo.
Taková buňka tam není. Ale mohlo by se vedle tlačítka zadat číslo aktuálního měsíce, nebo by se mohlo do nějaké buňky automaticky zapsat číslo vytvořeného měsíce, pak ale vůbec nemám tušení, jak by to mělo vypadat, aby to bralo to správné číslo.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak číslo měsíce bych zapsala třeba do buňky B1, do A1 bych dala text "Měsíc číslo:" (nebo se číslo dá schovat pod tlačítko pokud by překáželo) a v makru pro vytvoření nového měsíce se jen přidá jeden řádek který zapíše již zadané číslo z inputboxu do buňky B1. Z této buňky se pak bude brát to číslo pro otevírání těch osmi hlášení.
- Přílohy
-
- Mistři.xlsm
- (74.79 KiB) Staženo 13 x
Pokud je to vše.
To stím zápisem s inputboxu by bylo super. Číslo pak schovám.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak stačí přepsat jen umístění buňky v makru, jinak to je hotové
Pokud je to vše.
Re: Úprava makra jiným makrem Vyřešeno
Moc děkuji za pomoc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5251
-
od junis
Zobrazit poslední příspěvek
02 srp 2024 18:02
-
-
Úprava pc pro Kingdome Come Deliverance 2
od barryk10cz » 07 led 2025 17:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 13
- 3724
-
od Hangli
09 led 2025 22:42
-
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3711
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5112
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-