Takže se starým to chodí. Je možné, že chybu hlásí kvůli malému odběru toho nového větráku. Teď jde jen o to, zda se ta hranice chybového hlášení dá nějak posunout dolů, aby PC věděl, že je vše v pořádku. Ale tady Ti už bohužel poradit dál neumím, nenapadá mě, kde by se to mohlo měnit. Zkus prolézt BIOS, snad tam by něco mohlo být.
A hlásí PC chybu, když je sysfan konektor na desce neobsazený - větrák přímo na zdroj?
System Fan Has Failed?
Re: System Fan Has Failed?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jojo, bohužel to hlásí taky i když je volný. Bohužel v biosu můžu nastavit takové základní věci, jako je boot, nebo čas, nebo vypnutí a zapnutí portů třeba klávesnice. Víc toho ten bios nedá
Tak pro případ, neznáš nějakou podobnou desku která má více "otevřený" bios? Nebo aspoň jaká značka základních desek je nejlepší? Gigabyte? Děkuji

Tak desky nejsou vůbec můj obor. Jediné, co Ti mohu honem poradit coby také elektrotechnik a radioamatér je "dotížit" ten napájecí konektor sysfanu odporem asi 150Ohmů/alespoň2Watty paralelně k napájení, který zvedne spotřebu na původní úroveň a "oklame" kontrolní mechanismy systému. Ten odpor je počítaný pro případ, že v tom konektoru bude zároveň zasunutý ten nový fan.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Aha
tak teď jsem nerozuměl já, a vůbec nevím co s tím mám tedy dělat
Nejsem bohužel elektrotechnik..

-
- Pohlaví:
Najdi si v BIOSu položku něco jako H/W monitor. Zde lze nastavit, jak a který ventilátor se má hlídat.
Tak to je tedy hnusně oholenej BIOS. A je to fakt ten nejnovější. Ale opravdu se s tímhle BIOSem nic dělat nedá
S tím odporem, jak jsem psal, to radši sám nezkoušej, nadělal bys víc škody než užitku.

S tím odporem, jak jsem psal, to radši sám nezkoušej, nadělal bys víc škody než užitku.
Takže, nějakou podobnou desku, ale která nemá okopanej bios..

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3285
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2104
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5305
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”