Program na příkazy
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Program na příkazy
Ahoj, hledám nějaký program, který by měl jednoduchoul lištu a mohl bych do nej zadávat příkazy. Něco jako příkazový řádek, ale hodně zjednodušený. Abych tam mohl např. napsat: open skype a otevřel by se mi skype. Je něco takovýho?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Program na příkazy
Nač potřebuješ program, když stačí kliknout na ikonu a p.?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Chtěl jsem to jen tak pro zábavu abych mohl přestat používat (nebo alespoň omezit používání myši). A když existuje takových "zbytečných" programů spousty, tak mě zajímalo jestli existuje i něco takovýho.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
O ničem takovém nevím, protože mi to připomíná drbání se levou rukou za pravým uchem. Když nechceš používat myš, tak používej klávesnici a klávesové zkratky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak klikni na ploše na nějakou ikonu a pohybuj se tam šipkami a otevírej enterem :)
a když chceš start tak zamáčkneš talčitko win a pohybuješ se zase šipkami a jestli nemáš tlačítko win tak můžeš CTRL+ESC
a když chceš start tak zamáčkneš talčitko win a pohybuješ se zase šipkami a jestli nemáš tlačítko win tak můžeš CTRL+ESC
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já vím, že pomocí šipek a enteru se dá fungovat normálně bez myši, ale oproti příkazům mi to přijde dost nemotorné a zdlouhavé - no alespoň se naučím s lépe pracovat s příkazovým řádkem. Děkuju za rychlé reakce :).
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak zdlouhavé to neni tak 3x zmáčknout nějakou šipku +ener nebo zmáčknout s ( několikrát dokud nenajdeš skype) + enter je rychlejší než psát nějaké open skype. Myslím že je to jedinná možnost jak omezit používání myši
PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
Zkus v příkazovém žádku napsat start skype nebo start obrázek.jpg, nevím jestli tenhle příkaz ještě dneska funguje, ale byla to obdoba dvojkliku na libovolnou ikonu. Musíš samozřejmě být v adresáři kde je ten soubor uložený, kdyžtak použij cd a dir.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem našel program, který alespoň částečně uspokojil mé potřeby :). Je to program Launchy: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... i/launchy/
můžeš si vytvořit zástupce cmd.exe a ve Vlastnostech mu zmenšíš velikost okna (karta Rozložení) třeba na 50x1 a pak to celý spouštět při startu
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
skype má pár klávesových zkratek - třeba pro zobrazení okna, přijmutí hovoru, ...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4778
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6153
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 4
- 3561
-
od RostislavC