Jaké je průměrné pc? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Baggy
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Jaké je průměrné pc?

Příspěvekod Baggy » 04 zář 2012 23:37

No tak ja bych byl rad i za tu i5 s integrem =D
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7

Reklama
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 05 zář 2012 01:59

já mám C2Q Q9660, ATi 4770, 4GB RAM a úplně mi to stačí navíc je to moje, za vlastní prachy :D
věk 19, takže jsem už přerostlej 16 letej :D
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 05 zář 2012 06:25

4700 obyvatel, v průměru 2 lidi na domácnost, dejme tomu že počítač má 70% domácností, takže si už opravoval 1645 počítačů? Wow, dobrý.
A nazývat ten tvůj krám herním.. Dobrej vtip.
Just Fucking Google It!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 05 zář 2012 07:33

Jak to vidím já...
Hodnotit lidi podle toho, jaký mají počítač, může jen nedospělý hlupák a nic na tom nezmění fakt, kolik mu je opravdu let...
Jsi jediný, kdo opravuje? Blbost! O dalších minimálně pěti, kteří jsou o dost větší machři než ty, ani nevíš, protože se tím opravdu živí a netroubí to do světa, protože si chtějí od těch krámů alespoň doma trochu odfouknout. Máš nejlepší počítač ve městě? Tak to je super fór! Možná tak ve vašem baráku. Bude jen ve tvém nejbližším okolí minimálně deset lidí, kteří mají opravdové rakety za pořádné rance, ze značkových komponent a takové se, jak známo, moc nes..ou. A když už, tak si na jejich opravu nepozvou matlu ze sousedství, aby slintal závistí nad vybavením jejich domu, ale svěří ho odbornému servisu, kde mají na každý zákrok záruku...

A jen jako třešničku na dort, abys měl srovnání, co jsem za pitomce. Doma mám na stole P4/3GHz s integrovanou grafikou a notebook HP COMPAQ 6510b (Celeron M 560, 2048 MB, 80GB), v práci pak mám pracovní stanici s DualCore E5800/3.2GHz a notes Fujitsu-Siemens E8020D. Ze tvého úhlu pohledu, bych asi neměl ani žít, ale věř mi, že pro mou práci jsou všechny ty šroty plně postačující. Není tedy důvodu kupovat si novější, jen proto, abych udělal dojem na nějakého puboše ze sousedství...

A jako tečka. Díky těm nevýkoným bednám si vydělám kolem 30k čistého a nevěř, že mít silnější počítače, bral bych víc... ;-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 05 zář 2012 13:59

karlos: Já nikde nepsal, že soudím lidi podle počítače. :D Byť je to blbost.
tux: Za osm let jsem prošmejdil zde cca 60% domácností. Věř, nebo ne...

Také nerozumím jedné věci... V hardwaru se docela vyznám. A vím, že můj počítač patří cca mezi střední (porovnání s ČR.) Zde jsem v tomto městě skutečně lepší počítač neobjevil. Zatím, ale to se může kdykoliv změnit... Z jakého důvodu se tento počítač, který mám například já, se řadí mezi ty pomalé až střední, když hodně lidí nemá ani to, co mám já? Když si zahraji ve Full HD Battlefield 3 na Ultra? Pokud tomu tedy dobře rozumím, tak tento počítač, který mám já by měl být třeba na úřadech? Omyl! Na úřadech mají většinou ještě Pentium II, který se nezmůžou ani na Mafii 1.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 05 zář 2012 14:18

Na úřadech potřebují Office a internet a vystačí s integrovanou grafikou.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 05 zář 2012 14:21

Blue Spirit: Ano vím, ale pokud můj počítač je podprůměrný, tak co potom ty počítače na úřadech? :P Jak by jsi je zařadil?

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 05 zář 2012 14:25

Takto to nemůžeš hodnotit. Tam jsou ty počítače dostačující a basta. V jednom kanclu mají možná horší a v druhém o něco lepší, ale jim to stačí.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 05 zář 2012 14:33

Jak to, že to takto nemohu hodnotit? Chtěl bych si to prostě seřadit (jen pro příklad píšu kravinu) viz. Pentium 3 - 4, AMD Athlon, Sempron je minimum, Core 2 DUO - střední, AMD Athlon x2 - x3 - vyšší, Core i7, i5 nevyšší.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 zář 2012 14:35

Takhle to nelze pocitat.

Ja tu mam 2000 kancelarskych pocitacu, ktere jsou vykonnejsi nez ta tvoje sestava, a nevyplyva z toho vubec nic. Jen to pomerne hodne zmeni vysledky ktere se ze statistik vypocitavaji. Vsichni domu taky kupuji grafiky od Nvidie a AMD, a presto jsou nejprodavanejsi grafiky od Intelu. Co je potom prumer?

Kdyz jsme u tech vypoctu - funkcni Pentium III jsem videl naposled v roce tusim 2002-2004 a v tuhle chvili nevim o nikom ze znamych, kdo by nemel ctyrjadro. Jednojadrovou P4 nekdy v roce 2008? Ale nic z toho nevyvozuju ani z toho nedelam statistiky. Je to dohromady tak 15-20 pocitacu. Jakakoliv firma se stovkami pocitacu tu statistiku zcela prevrati.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 05 zář 2012 14:45

petr22: No, já třeba i ve školách, úřadech, domácích počítačích se setkávám s Pentium II i s III. A to zcela normálně.

Blue Spirit: Myslím, že tuto sestavu, kterou nikdo, krom pracháčů nemá vynecháme.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”