Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné ve Win7 nějak zprovoznit pomocí klávesy ALT psaní znaků, které jsou z anglické klávesnice. V Linux Mint jsem tak mohl klidně psát třeba "+" za použití stisknutí klávesy ALT+SHIFT+´ nebo "{" pomocí ALT+SHIFT+ú a podobně bez nutnosti neustále přehazovat klávesnice. Oficiálně funguje jen pár znaků, například RALT+. vyhodí ">" ale napsat například to "+" je dost otrava.
Díky
Psaní znaků "vlevo" na klávesnici Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Psaní znaků "vlevo" na klávesnici
Podívej se do místní a jazykové nastavení, nebo něco podobného, a tam je i nastavení klávesových zkratek k přepínání klávesnice česká - anglická. Nemám Win7 takže musíš hledat, nebo se mrkni do nápovědy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Windowsácký rozložení se pokud vim nedá nijak měnit, takže ani zkratky.
+ napíšeš normálně, klávesou vedle středníku.
+ napíšeš normálně, klávesou vedle středníku.
Just Fucking Google It!
Použij pravý Alt, většina těch ASCII znaků na české klávesnici je, ale různě poschovávaná. Mě v Ubuntu fungují jak ty původní znaky z US klávesnice (například pod čísly) tak i ty podivné windowsí kombinace, holt je vidět že je to dělané pro uživatele s vyšší úrovní.
Další možnost je levý Alt+ASCII kód na numerické klávesnici, ale to je trochu nepohodlné.
Je také možné nainstalovat vlastní rozložení klávesnice, ale s tím ti neporadím. To musí nějaký windowsák
Další možnost je levý Alt+ASCII kód na numerické klávesnici, ale to je trochu nepohodlné.
Je také možné nainstalovat vlastní rozložení klávesnice, ale s tím ti neporadím. To musí nějaký windowsák

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Re: Psaní znaků "vlevo" na klávesnici Vyřešeno
Asi mi nic jiného nezbývá. Přijde mi to jako nevyužitý potenciál - když už tam ty znaky jsou nakreslené, je to jednoduší. Sláva Linuxu.
Díky za pomoc
Díky za pomoc