Po odsdílení se přes ikonu nedostanu na obsah disku

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

SGIN
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Po odsdílení se přes ikonu nedostanu na obsah disku

Příspěvekod SGIN » 06 zář 2012 15:05

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu s následujícím problémem. Mám nově nainstalovaný počítač s Win XP Professional. Z důvodu snadnějšího kopírování dat jsem v rámci domácí sítě nasdílel kořen logické jednotky D. Po přetažení dat jsem sdílení opět zrušil. Od té chvíle se nemohu dostat na obsah disku přes jeho ikonu v Tento počítač. Při pokusu o otevření jednotky vyběhne dialog Otevřít v programu. Stejně tak v kontextovém menu položka otevřít vyvolá pouze dialok Otevřít v programu. Pouze položkou prozkoumat se mi podaří obsah jednotky ve stromovém seznamu otevřít. Další aplikace typu Total Commander se chovají naprosto normálně. Postup jsem zopakoval na jiném počítači, bohužel se stejným výsledkem, nasdílená a odsdílená jednotka nejde v Tento počítač normálním způsobem otevřít. Na internetu jsem našel na toto téma několik diskusí, bohužel ale žádné konkrétní řešení. Diskuse se většinou stočí na téma virů a antivirových programů, ale myslím že podstata problému bude spíše v nějaké změně v nastavení systému. Na lince podpory Microsoft mi bylo řečeno, že Win XP je tak starý produkt, že se pro něj již neposkytuje telefonická podpora a mám se obrátit na internetová fóra. Jsem ale nevidomý a s XP se mi jednoduše nejlépe pracuje. Budu vděčný za jakékoliv podněty. Podotýkám, že nejsem odborník, ale jen řadový uživatel. Jde mi o to, abych zase mohl obsah jednotky zobrazit prostým otevřením v kontextovém menu, nebo klepnutím na ikonu jednotky.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Po odsdílení se přes ikonu nedostanu na obsah disku

Příspěvekod Uziv00 » 06 zář 2012 15:12

To je divné, něco takového znamená většinou útok viru. Sám jsem sdílel a odsdílel celé jednotky mockrát a nikdy se mi nic podobného nestalo. Nicméně - zkusil bych navázat na Otevřít v programu program explorer.exe. Tedy přesněji c:\Windows\explorer.exe

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Po odsdílení se přes ikonu nedostanu na obsah disku

Příspěvekod Pic » 06 zář 2012 15:22

Zkus kliknout pravým tlačítkem myši v Total Commanderu na disku D, na spustitelný soubor a z nabídky Odeslat vyber Plocha (vytvořit zástupce). Pak zkus zda se z té ikony na ploše program spustí. Jde to?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
    od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky
    9
    4224
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    09 pro 2024 08:27
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše Příloha(y)
    od Grander » 01 dub 2025 17:44 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2958
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 15:29
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    9006
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4284
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • Reorganizace oddílů na SSD disku. *
    od mandes » 26 úno 2025 16:09 » v Problémy s hardwarem