ADSL modem - využití?
ADSL modem - využití?
Hoj, mám tu po přechodu na VDSL nevyužitej ADSL modem Huawei EchoLife HG520i. Je mi k něčemu nebo ho mám zahodit? Dá se z něj třeba nějak udělat wifi router? Případně kolik má asi tak hodnotu, kdybych ho chtěl prodal? xD
Just Fucking Google It!
Re: ADSL modem - využití?
IMHO zahodit nebo darovat. Je to velmi rozsireny, ale taky velmi problematicky model.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Tenhle typ a tahle značka je hodně proklínaná. Ale je to bohužel spíš modem od modemu. Pro nějakou malou WiFi síť doma to samozřejmě stačí. Natavit do bridge (vypnout DHCP, nastavit adresu do LANu na pevno).
No, ale je problém v tom, že ten modem nemá WAN, má jen RJ-11 přípojku. To přes to bude fungovat, když to píchnu někam do RJ-45 LAN portu?
Just Fucking Google It!
Pokud máš internet připojen kabelem - normální RJ-45, tak jí stačí připojit do jednoho z LAN portů na tom modemu (ideálně do toho s tím zavináčem, aby se nemusely mapovat porty). Pokud vezmeš notebook, připojíš se kablíkem na ten router. Nastavíš si adresu na 10.0.0.139, masku na 255.0.0.0, otevřeš prohlížeč a zadáš adresu 10.0.0.138. Přihlašovací údaje jsou většinou admin/admin. Poté stačí vypnout DHCP server a jako LAN adresu nastavit adresu v rozsahu adres od poskytovatele. To znamená, že si budeš načítat adresu rovnou od něj.
Pokud bych uvedl příklad: Poskytovatel ti dá na střechu anténu, v bytě někde máš napájecí zdroj. Od toho vedou 2 kabely - PoE (napájení antény) a LAN. Kabelem LAN propojíš s tím routerem.
Dejme tomu, že jako gateway bude 192.168.1.1, tudíž jako adresu routeru stačí nastavit 192.168.1.2, vypnout DHCP server a v PC si nechat automaticky načíst adresu a DNS. V tu chvíli si budeš vše potřebné načítat rovnou z antény a odpadá ti tedy routování na tom Huawei.
Snad jsem to nenapsal nějak složitě, snažil jsem se to nějak normálně podat. :))
Pokud bych uvedl příklad: Poskytovatel ti dá na střechu anténu, v bytě někde máš napájecí zdroj. Od toho vedou 2 kabely - PoE (napájení antény) a LAN. Kabelem LAN propojíš s tím routerem.
Dejme tomu, že jako gateway bude 192.168.1.1, tudíž jako adresu routeru stačí nastavit 192.168.1.2, vypnout DHCP server a v PC si nechat automaticky načíst adresu a DNS. V tu chvíli si budeš vše potřebné načítat rovnou z antény a odpadá ti tedy routování na tom Huawei.
Snad jsem to nenapsal nějak složitě, snažil jsem se to nějak normálně podat. :))
Tim z nej ale neudela router (jak znel dotaz), ale switch s AP.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2070
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
01 črc 2025 15:12