"Tiskárně došel papír" přitom je ho tam štos.. HP

...

Moderátor: Mods_senior

ondrej01
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

"Tiskárně došel papír" přitom je ho tam štos.. HP

Příspěvekod ondrej01 » 09 zář 2012 17:05

Zdravím mám problém se 2 roky a půl starou tiskárnou Hp PSC 1310. Hlásí že jí došel papír, bliká kontrolka na tiskárně a naskočí chyba Doplňte papír nebo něco takového na PC. Otevíral jsem zadní dvířka a kontroloval jestli tam není uvízlý papír, nikde nic. Odmontoval jsem kompletně celou tiskárnua zkontroloval, znovu složil. Vyměnil barvy, zkoušel zda se všechno točí tak, jak má, vytáhl a zase zapojil všechny kabely a celou tiskárnu komplet vyčistil. Jsem bezradný, nevím v čem je problém a tak to házím sem, na nějakém HP fóru jsem se 3 dny nedostal odpovědi. Doufám že se tu někdo najde kdo ví jak na to, anebo měl ten samý problém. :) Díky moc předem

Reklama
shen477
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: "Tiskárně došel papír" přitom je ho tam štos.. HP

Příspěvekod shen477 » 09 zář 2012 17:16

Zkus odpojit kabel a odinstalovat ovladače. Potom znovu připojit a nainstalovat zařízení.
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 zář 2012 17:49

Je to hardwarova chyba tiskarny, reinstalace ovladacu je naprosto zbytecna (chybu hlasi primo tiskarna). Z nejakeho duvodu nefunguje cidlo ktere je nad zasobnikem, muze byt i poskozene nebo take znecistene. U tehle rady tiskaren jsem tu chybu videl uz mnohokrat.

Mozna to bude znit hnusne, ale ta tiskarna je spotrebni material a vydrzela dele nez povinne dva roky.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 09 zář 2012 17:54

To shen477: Ovladače zjevně fungují, když hlásí závadu a navíc přímo tiskárna ji hlásí taky.
To ondrej: V tiskárnách je kontakt, který spíná, když tam je papír. Zkus ho najít a sepnout ho ručně.

als
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod als » 09 zář 2012 18:33

zrejme se zadrhl nekde kde nema ..a tak se nedari ho vzit delalo mi to kdyz jsem mel prihradku preplnenou ...stacilo par papiru odebrat a fungovalo to ok

zalezi jestli treba tiskarna nema dva podavace horni a spodni ...lze to pred tiskem nastavit ..stalo se mi ze papir mam v prihradce spodni ale psalo mi to dosel papir az me doslo ze to chce do horniho podavace

nevim jak kdo ale ja mel vzdy problem u HP s jejim podavacem vzdy problemi a u nas v praci az na vyjimky taky na ve vsech tiskarnach HP bud to spatne bralo papir nebo se krcil nebo nesel ...

pouzivam roky canon a nemohu si vynachvalit 2 podavace ma tiskarna bezne spodni i horni staci si pri tisku vybrat
Naposledy upravil(a) als dne 09 zář 2012 18:41, celkem upraveno 1 x.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 zář 2012 18:38

Tato chybová hláška se také objeví, když se tiskárně nedaří vtáhnout arch podavačem (je slyšet jak se o to tiskárna pokouší). Pak je problém s podavačem a občas pomůže rada v předchozím příspěvku. Někdy to způsobuje statický náboj papíru, který se jakoby lepí k sobě. Pak stačí archy papíru před vložením rozhrnout a zase srovnat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

ondrej01
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ondrej01 » 09 zář 2012 18:41

shen477: Bez účinku, je to to samé. Tiskárna "zachrčí" asi dvakrát a pak si prostě řekne že nemá papír tak nic nedělá.
petr22: Dobře ale mně jde o to tenhle problém vyřešit. Zabýval jsem se čištěním tiskárny tyčinkami do uší asi 25 minut po částečkách tak tím to asi nebude. Poškozené se mi nic také nezdá. :/
ITCrowd: Netuším jak by to mohlo vypadat, nemáš k dispozici nějaké foto? V tiskárnách se zase tak nevyznám, i když jsem si už něco málo vydělal opravováním asi třech. :)
als: Zkouším dát tam jeden, nic.. i ten jeden pořádně zasunout a zkouším to prostě ručně "obmotat" ale nefunguje to. I když tam dám balík že to skoro drhne nejde to. Jinak s těmi podavačemi.. netuším co to je, ani jak to vypadá. Také by mi pomohlo foto, pokud to je možné
Pic: To je asi přesně můj problém, je slyšet jak to v tom zachrčí a snaží se to nějakej papír nahrabat ale nedostane ho. To s tím rozhrnutím jsem zkoušel a také bez výsledku.
Rozhodně by mi pomohli fotky/videa jak to vyřešit. Na tiskárny nejsem vážně expert tak se v těhle podvačích a kontaktech nevyznám. Ale rozhodně díky všem!!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 zář 2012 18:47

Nejspíše poškozený podavač papíru, nebo válec, který papír nabírá (příliš hladký povrch).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 zář 2012 18:48

Zkontroluj opotrebeni mechaniky (je to komplet plast), hlavne tu cast co natahuje papir - melo by to vzdy naddzvednout zasobnik a pak vtayhnout vrchni list. Nekde tam bude i cidlo.

V pripade ze jen nenatahne papir (toci se naprazdno) pomuz ty gumove povrchy kotoucu trochu pretrit gumou na gumovani, aby byly drsnejsi.

Tyhle tiskarny se obvykle neopravuji, ale odnaseji do sberneho dvora. Ta tiskarna je levnejsi nez naplne co jsou v ni. Vim kolik na to stoji nahradni dily, o praci servisu nemluve.

bastlíř
nováček
Stav:

Příspěvekod bastlíř » 07 lis 2016 15:58

Řešil jsem s odstupem času podobný problém u HP PSC 235O. Roler papíru se točí, přesto papír nepodává , stejné řešení
je téměř u všech HP produktů - v zadní části po odkrytí prostoru pro odebrání zmuchlaného papíru je v rovině
roleru vodítko na zadní stěně se zelenou gumou - ta je spuchřelá a působí jako lepidlo - roler do ní opře papír ale
nepřekoná odpor a papír se na této gumě zachytí,papír tedy ani nedojede k indikátoru papíru - nejde překonat ani násilným podáváním papíru rukou. Prozatím jsem tuto gumu odstranil, papír v pohodě roluje. Zkoumám čím tu gumu nahradit, žřejmě je
tam proto aby roler nepodával více papíru než jeden. Snad tento poznatek někomu pomůže. Přišel jsem na to až po důkladném
rozebrání tiskárny,teď doufám že mi zbyde hromada šroubků :lol:

bastlíř
nováček
Stav:

Příspěvekod bastlíř » 19 lis 2016 13:12

Nezůstaly mi žádné šroubky - po důkladném prozkoumání zjištěno prasklé ozubené kolečko na hlavní hřídeli pohonu. Zkusil jsem
po odmaštění kolečko v prasklině opatrně roztáhnout, zakápnout vteřinovým lepidlem a opětobně sevřít tak aby zapadlo
do ozubení hřídele - nesmí se na hřídeli přetáčet. Zcela bezvadně funguje, původně diagnostikovanou "zelenou gumu" jsem
vrátil zpět - skutečně brání podávání více papírů najednou.
Přílohy
IMG_20161116_160532.jpg
IMG_20161115_192447.jpg

Zpět na “Vše ostatní (sw)”