Dobrý den,
můj problém se týká těchto stránek http://www.zivajoga.cz - pokud si stránky zobrazíte ve Firefoxu, nebo Chrome uvidíte výsledek, kterého chci dosáhnout - tedy, ta grafika s textem ziva joga se nachazi v zahlavi stranek, barevne bubliny jsou okolo ni a stejně tak i text.
V IE se tyto stránky vykreslí špatně. Nevíte někde jak bych mohl tento rozdíl opravit?
Předem děkuji za Vaše rady a podněty :)
Problémy s Float.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problémy s Float.
v jaký verzi t to IE blbne? já jsem zkoušel IE9 a IE8 a jsou v pohodě :)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
AHoj, zkus mi poslat screen z grafického editoru, jak si to představuješ, jak jsi to navrhl.
Jinak se mi vše posouvá mimo střed.
Dávám ti screeny.
SCREEN
Jinak se mi vše posouvá mimo střed.
Dávám ti screeny.
SCREEN
► Zobrazit spoiler
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
CzechBoy - Mám IE 9 - konkrétně IE 9.0.8...
Pikaso.andreas: díky za zpětnou vazbu :) Mělo by to vypadat takhle http://www.naukazku.okamzite.eu/zivajoga.jpg
Uvažuju, že jsem asi zvolil komplexně špatný postup co se týče pozicování toho textu - myslím, že výsledek je ovlivněn rozlišením monitoru koncového uživatele, proto to nefunguje :/
Nenapadá někoho jak dosáhnout správného zobrazení stránky, jako je tomu v tom screenshotu? Napadlo mě napozicovat pod sebe několik divů s stejnou pevnou šířkou a pak jim přiřadit různé hodnoty z-indexu - ovšem nemám s tímto postupem zkušenosti, tak nevím, jestli je pro tuto situace nejlepší :)
Předem děkuji za jakékoliv rady a podněty :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Zář 2012 08:35) ---
Pikaso.andreas: Jak se dívám na ty tvé screeny, tak jsem identifikoval následující chyby:
- V IE se špatně pozicuje ten facebook plugin like - toho jsem si všimnul i doma a myslel jsem, že bych to ošetřil podmínkovým komentářem - teda bych udělal vlastní styly přímo pro IE, kde by k tomu pozicování byly hodnoty, které by ve výsledku odpovídaly výsledku ve firefoxu a chrome.
- co se týče toho firefoxu a chrome, taky ty dva texty - jeden s těmi kontakty a jeden s odkazem na ten spřátelený web - jsou napozicované pod sebou v podstatě dobře, jen jsou oba špatně posunuty od pravého okraje (viz. můj screen) proto si myslím, že problém by mohl být v odlišném rozlišení.
Třeba bych to mohl někde zafixovat, čímž bych asi donutil uživatele scrollovat - což není asi dvakrát košér. Anebo bych všemu mohl přiřadit hodnoty v procentech a zkusit udělat ten web responzivní.
V podstatě střílím od boku, ale asi bych se přiklonil k té druhé variantě. Co myslíte vy?
Pikaso.andreas: díky za zpětnou vazbu :) Mělo by to vypadat takhle http://www.naukazku.okamzite.eu/zivajoga.jpg
Uvažuju, že jsem asi zvolil komplexně špatný postup co se týče pozicování toho textu - myslím, že výsledek je ovlivněn rozlišením monitoru koncového uživatele, proto to nefunguje :/
Nenapadá někoho jak dosáhnout správného zobrazení stránky, jako je tomu v tom screenshotu? Napadlo mě napozicovat pod sebe několik divů s stejnou pevnou šířkou a pak jim přiřadit různé hodnoty z-indexu - ovšem nemám s tímto postupem zkušenosti, tak nevím, jestli je pro tuto situace nejlepší :)
Předem děkuji za jakékoliv rady a podněty :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Zář 2012 08:35) ---
Pikaso.andreas: Jak se dívám na ty tvé screeny, tak jsem identifikoval následující chyby:
- V IE se špatně pozicuje ten facebook plugin like - toho jsem si všimnul i doma a myslel jsem, že bych to ošetřil podmínkovým komentářem - teda bych udělal vlastní styly přímo pro IE, kde by k tomu pozicování byly hodnoty, které by ve výsledku odpovídaly výsledku ve firefoxu a chrome.
- co se týče toho firefoxu a chrome, taky ty dva texty - jeden s těmi kontakty a jeden s odkazem na ten spřátelený web - jsou napozicované pod sebou v podstatě dobře, jen jsou oba špatně posunuty od pravého okraje (viz. můj screen) proto si myslím, že problém by mohl být v odlišném rozlišení.
Třeba bych to mohl někde zafixovat, čímž bych asi donutil uživatele scrollovat - což není asi dvakrát košér. Anebo bych všemu mohl přiřadit hodnoty v procentech a zkusit udělat ten web responzivní.
V podstatě střílím od boku, ale asi bych se přiklonil k té druhé variantě. Co myslíte vy?
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud nechceš responzivní web, udělej to tak, že OBAL udělej na střed s pevnou šířkou.
Ostatní prvky prostě odrazíš od jeho okraje (levého a horního). Tím vyřešíš bubliny, aby byly pořád na stejném místě.
V tvém případě bych to celé udělal FIX, aby při změně rozlišení nedošlo k zběsilému posunu bublin.
Spřátelený web bych pozicoval taky z levé strany.
Jinak u FB haraburdí je vždycky nějaký problém
na stránkách co dělám je to to samé
Zkus ten FBlike zavřít do dalšího divu, aby to vyhodilo u IE z textu.
► Zobrazit spoiler
Ostatní prvky prostě odrazíš od jeho okraje (levého a horního). Tím vyřešíš bubliny, aby byly pořád na stejném místě.
V tvém případě bych to celé udělal FIX, aby při změně rozlišení nedošlo k zběsilému posunu bublin.
Spřátelený web bych pozicoval taky z levé strany.
Jinak u FB haraburdí je vždycky nějaký problém

Zkus ten FBlike zavřít do dalšího divu, aby to vyhodilo u IE z textu.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Asi to udělám na tu pevnou šířku - dělali mi problém i ty komentáře dole, vždy když jsem zmenšoval okno, tak po určité šířce začaly přetékat, tak jsem je musel takhle smrsknout, čímž mi vpravo vzniknul nevyužitý prostor...
Já jsem to celé nejprve pozicoval zleva, ale dělalo mi problém, když jsem chtěl ten text rozšířit - třeba přidat další spřátelený web, protože pak to přeteklo. Ale třeba by pomohlo, kdybych tomu divu dal pevnou šířku, takže při delším textu by se jednoduše zalomil :)
Původně jsem to měl napozicované celé, ale stejně jsem to nemohl vyladit, aby to v jednotlivých prohlížečích vypadalo stejně. Ale jestli tohle bude nejlepší řešení, tak klidně udělám pro každý prohlížeč vlastní styly :)
Já jsem to celé nejprve pozicoval zleva, ale dělalo mi problém, když jsem chtěl ten text rozšířit - třeba přidat další spřátelený web, protože pak to přeteklo. Ale třeba by pomohlo, kdybych tomu divu dal pevnou šířku, takže při delším textu by se jednoduše zalomil :)
Původně jsem to měl napozicované celé, ale stejně jsem to nemohl vyladit, aby to v jednotlivých prohlížečích vypadalo stejně. Ale jestli tohle bude nejlepší řešení, tak klidně udělám pro každý prohlížeč vlastní styly :)
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevím proč, ale IE prostě zlobí :-) Musí se kvůli tomu vše ladit dvakrát
Spolu to nějak doladíme 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1769
-
od andrej71
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 22:07
-
- 6
- 2906
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 8
- 6251
-
od Qinter
28 črc 2024 12:26
-
- 0
- 1760
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4837
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”