Celková "nefunkčnost" PC Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Darkover
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Celková "nefunkčnost" PC

Příspěvekod Darkover » 11 zář 2012 11:02

Zdravím, od zakoupení sestavy se s tim táhnou problémy, ty nejmarkantnější byly vyřešeny reklamacemi, např.: po cca 10 minutách zrůžověl monitor => vyřešeno novým, silnějším zdrojem; nenaběhl WinXP => nové RAMky; bílé tečky při hraní her => reklamace grafické karty.

Sestava:

Stáří: 4 roky
Procesor: Intel Core Duo 3,33GHz
Základní deska: ASUS P5KC
RAM: 2GB
Graf. karta: GeForce 8800GTS 512MB
HDD: 2x 350GB WD
1x DVD mechanika LG
1x čtečka pam. karet

Před týdnem
Od začátku to běhalo pod XP, taky se projevovali problémy uvedené výše. Do toho padaly ovladače grafické karty, (alespoň si to myslím), projevovalo se to šílenou změtí textur ve hrách (dodám ještě screenshoty). Počítač byl neuvěřitelně pomalý, spuštění Firefoxe 30-50 vteřin, libovolné hry 1-2 minuty, atd. Mám notebook (Win7) podobné konfigurace a je to strašnej rozdíl, co se týče rychlosti. Přes tuhle pomalost sledování vytíženosti systému nepřekračovalo 50% procesoru, u ramek se to pohybovalo okolo 800MB obsazené paměti. Tou dobou byly instalovány jen originální programy (XP service pack3), MS office 2007, WoT, WoW, CS:S, Half-Life 2, Crisis 1 a WH a dvojka, BF 2 a 2142, Trainz 2004 a 2006, Minecraft, C&C First Decade, ArmA II, a další, nechci se tim tady chlubit, ale zdá se mi, že mám instalovanejch her víc než jiní (na HDD místa dost), originály a neslyšel jsem, že by nějaká z těchno her způsobovala problémy. Další věcí je, že tou dobou, bylo možné mít vždy spuštěný jen jeden program, který jsem používal. Co tím myslím... když jsem si zapnul Firefoxe, tak v poho, klidně ve 3 oknech s 50ti panely, a do toho jsem zapnul MS Word, a konec... 10 minut čekání než se komp sebere a něco udělá, všude prosvítávali zbytky oken, plocha bílá nebo modrá, hrůza. Jinej příklad, zapnul jsem WoW, naběhlo, přihlásil jsem se, vše OK, ale představa, že bych ho ve hře minimalizoval, zapnul si Firefoxe a podíval se na netu na nějakej quest, ve mě vyvolává úzkost. To samý u CS:S... nepředstavitelné zmáčkout Shift-Tab a odpovědět na zprávu :-D to bych ten PC nerozhejbal měsíc. Třeba u notebooku mám běžně zapnuté WoW i Firefoxe a přepínám mezi okny okamžitě podle potřeby a do toho ještě třeba puštěnou hudbu.

Před předevčírem
Protože se mi na PC začla objevovat tabulka: Communicator.exe přestal pracovat -> Odeslat/Neodesílat zprávu o chybách. A nedokázal jsem ji odstranit. Jenže byla tak otravná (zasekávala PC a minimalizovala všechna okan pravidelně každých 10 minut), že jsem chtěl udělat čistou instalaci z jedné vody na čisto. Naformátoval jsem systémový disk (jako obvykle, reinstaluji celkem pravidelně), vložil origo XP, a nic. Vložil jsem tedy druhé origo CD s XP a service packem 2, a nic. Myslel jsem že mi hrábne. Vyhrabal jsem LiveCD s Ubuntu 8, instalace proběhla v pohodě (takže HW asi OK). Bratranec mi nabídl svůj Win7 Profesional, který dostal a nevyužil, tak jsem to vzal. Po třech hodinách instalace, kdy jsem se s PC vysloveně pral, jsem zjistil, že mu cpu 64bit verzi, moje sestava je 32bit, tedy 86x systém? Stáhnul jsem si teda 86x verzi, nainstaloval, použil CDkey z origa, instaloval jsem to přes externíHDD, protože origo DVD s Win7 to nesežralo. Po instalaci mi mechanika neotevřela tyto CD a DVD: ovladače základní desky, aktualizace winů, MS Office 2007, olvadače tiskárny 1, ovladače tiskárny 2, Nero Media Home, Nero Essentials a ovladače grafické karty, CS:S a HL-2 jsem z dvd nainstaloval bez problémů, přehrál pár filmů bez problému, takže chyba je v orig. discích? mě z toho jebne.

Po instalaci 7ček systém funguje o 80% lépe! Grafika frčí, PC nepadá, žádné otravné tabulky, nové možnosti nastavení ve hrách, Direct 11 a Physix... jen je pořád pomalý, ne tak moc jako předtím ale oproti NB je, dvě aplikace naráz je problém, pomalu načítá a po vypnutí PC se nepřestane točit větrák na plný výkon. Hledal jsem na internetu, ale všichni mají opačný problém, tj. větrák se točí a PC nestartuje :-D

Takže, napadá někoho co s tim? Nebo se najde někdo kdo mi přispěje 7-8 tisíc za tuhle bednu a já si doplatim na novou :D

Díky

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Celková "nefunkčnost" PC

Příspěvekod petr22 » 11 zář 2012 11:09

1: pouze 2 GB RAM - nezbyva prakticky zadna pamet pro beh programu (500-700 MB maximalne)
2: co to je za znacky pameti?

Ty x64 Windows 7 jsi tam mel nechat, system je podporuje

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 zář 2012 11:11

Nejprve bych to pročistil CCleanerem a udělal defragmentaci. Následně zkontroloval RAM a HDD.

Darkover
nováček
Stav:

Příspěvekod Darkover » 11 zář 2012 11:38

Ramky: A-Data Dual 2GB(1+1) DDR2
MemCheck: Obrázek -> http://i50.tinypic.com/vql2ds.jpg

guest

Příspěvekod guest » 11 zář 2012 11:41

Začátek testu a už je vidět vadná RAM.

Darkover
nováček
Stav:

Příspěvekod Darkover » 11 zář 2012 12:04

no, to nní začátek testu, ono to projelo do 100% a hned to začalo odznovu, dá se říct, že mi to jako bežnému uživateli nic neříká, však to, že svítí červeně dva řádky z x tisíc neznamená hned katastrofální závadu ne?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 zář 2012 12:08

Ty pameti jsou vadne, dalo by se rici ze jsou primo na vyhozeni. To se nediv, ze ti pada system a programy.

A pokud mozno nekupuj levne pameti jako A-data, ale osvedcene znackove Kingstony, minimalne 4GB nebo jeste lepe 8GB (2GB je na Windows 7 malo)

guest

Příspěvekod guest » 11 zář 2012 12:10

Máš 2GB RAM a ten test trvá několik hodin a je dobré nechat to projet 2x, což ale v případě že jsou chyby není třeba.

Zatím si zkontroloval jenom 4% RAM a test by měl běžet dál. Ale i kdyby v celém testu byla jedna chyba je třeba RAM vyměnit.

WIFT
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod WIFT » 11 zář 2012 12:16

Paměti NESMÍ vykazovat ŽÁDNOU závadu, tečka, přes to nejede vlak. I jeden červený řádek = bambilión problémů. To neni jako s inkoustovou tiskárnou, kde jedna tryska netiskne a ono se to nepozná. Tohle je prostě vada, která způsobuje problémy, o kterých píšeš.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 11 zář 2012 12:17

RAM nesmi mit zadne chyby!
Co disk? Vloz sem log z Crystal Disk Info nebo HDTune (full scan).

BS: 4% ano, ale z tretiho pruchodu :wink:
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

guest

Příspěvekod guest » 11 zář 2012 12:20

To Zeus ano 4 ze 3. já si toho později všiml, ale bylo zbytečné to opravovat. Celý test by trval ještě několik hodin, ale jelikož jsou chyby už na začátku, není nutné v něm pokračovat. Jediné řešení je výměna RAM.

Jediné co se dá udělat je otestovat každou RAM samostatně, protože chyby mohou být jenom na jedné.

A ten log z CDI je také jasně potřeba.

Darkover
nováček
Stav:

Příspěvekod Darkover » 11 zář 2012 12:45

Log z CDI stačí tohle?

Obrázek -> http://i49.tinypic.com/1689y4j.png

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Zář 2012 12:46) ---

profouknul jsem DVD mechaniku, prach v ní nebyl, DVD stejně nenačte, takže taky připisuju na seznam

Zpět na “Problémy s hardwarem”