Dobrý den,
mám problém se svým wifi připojením. Zakoupil jsem wifi router tp-link a vytvořil domácí zabezpečnou síť s dynamickou IP adresou. Můj problém je v tom, že když se nenacházím v bezprostřední blízkosti routeru (např ve vedlejším pokoji odděleném pouze jednou zdí), ačkoliv notebook registrujersignál téměř plný, tak rychlost je naprosto minimální a po čase internet padá (nenačte se ani pomale). Občas se pokouším ho v rychlém rozhraní znovu připojit, připojím se, ale problém se opakuje. Budu rád, když napíšete nějaké nápady. děkuji.
P.S. Při koupi routeru jsem byl ubezpečen, že jeho výkon bude dostatečný pro můj byt.
Mám plný signál, ale rychlost malá nebo žádná ...
Re: Mám plný signál, ale rychlost malá nebo žádná ...
Je nutné sejmout anténu a připojit kabelem WiFi. Aby kabel může býlo vyjmout, v označení routeru nemusí být G ale GD.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Štučka: Promiň, tzo jsem ale ani já nepochopil
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jakto? Modely s G v nazvu maji anteny napevno, GD odnimatelne - a ma zkusit externi (tedy silnejsi).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A co když to je ND? A jaký kabel k wifi?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ja jsem sice tlumocnik jako ze Silene smutne princezny, ale dobre - D je detachable, pismeno predtim norma/rychlost Wifi. Kabel je snad jasny, ne prut primo do routeru, ale neco na stojanku/parabolu/sito s cim jde manipulovat.
Takze cesky: zkus vymenit antenu na routeru za silnejsi.
Ja bych ale nejdrive proskenoval okoli a zkusil najit kanal s nejmensim rusenim, sila tveho signalu neni vse.
Takze cesky: zkus vymenit antenu na routeru za silnejsi.
Ja bych ale nejdrive proskenoval okoli a zkusil najit kanal s nejmensim rusenim, sila tveho signalu neni vse.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Případně napiš, jaký přesný typ WiFi routeru jsi si koupil.
V dnešní době, kdy WiFi využívá spousta bezdrátových myší, klávesnic, telefonů,.... atp., je pásmo 2,4GHz již bohužel vcelku zarušené. Doporučoval bych prozkoušet nastavení kanálů na routeru. Ideálně zkusit nastavit kanál na pevno, ozkoušet rychlost, případně vybrat další a další. Jen dávat pozor, pokud nemáš v NTB nějakou novější síťovou kartu, aby jsi se případně neodstřihl ze sítě při výběru 11-13 kanálu.
V dnešní době, kdy WiFi využívá spousta bezdrátových myší, klávesnic, telefonů,.... atp., je pásmo 2,4GHz již bohužel vcelku zarušené. Doporučoval bych prozkoušet nastavení kanálů na routeru. Ideálně zkusit nastavit kanál na pevno, ozkoušet rychlost, případně vybrat další a další. Jen dávat pozor, pokud nemáš v NTB nějakou novější síťovou kartu, aby jsi se případně neodstřihl ze sítě při výběru 11-13 kanálu.
Koupil jsem TP-LINK TL-WR720N . Dnes jsem úspěšně měnil kanály ve wifi administraci. Došlo ke zlepšení, ale pořád net padá (již ne tak brzy). Bohužel se neorientuji v "channel width" a " Mode". Pomohlo by si pohrát s nastavení tohoto ? Po dnešku se bojim na něco šáhnout 

V bodu 'Channel width' se doporučuje nastavit Auto 20/40 MHz. Ne všechny bezdrátové WiFi klienti mohou pracovat na kanálu 40 MHz. V tomto případě, všechny nekompatibilní klienti jednoduše budou pracovat při 20 MHz. V Wireless Security Mode je nastaven šifrování bezdrátove sítě. To bude chránit váš WiFi sít' před nežádoucími invazi. Doporučuje se nastavit výhradně WPA/WPA2 šifrování. Všechny ostatní šifrovací protokoly WiFi je možné prolomit. Tak si vyberte možnost Enable WPA2-Auto Wireless Security.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3099
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 21:57
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4916
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-