ComboFix se odinstaluje takto:
Start-Spustit a zadej ComboFix /Uninstall
vyčisti systém CCleanerem
a použij i T-Cleaner
smaže vše po Combu,MWAVu atd.-stáhneš>spustíš
pozn. před stažením T-Cleaneru a po dobu čištění deaktivuj AVG , Avast,Avira či Microsoft Security Essentials následně T-Cleaner smaž a zapni si AVG , Avast, Avira či Microsoft Security Essentials
V HJT fixni O20 - Winlogon Notify: DeviceNP - DeviceNP.dll (file missing)
Jak se chová PC?
Problém s Tages Protection Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s Tages Protection
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mám problém s odinstalací ComboFix - když jdu přes Start-Spustit a zadám ComboFix /Uninstall, tak se mi naopak ComboFix spustí, zahlásí abych deaktivovala antivirový program, jinak se poškodí PC a začne běžet... Vypnula jsem ho a zkusila znovu podle infa, ale po zadání příkazu se opět spustí.. Co s tím mám dělat, abych mohla pokračovat.. ?? 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ono to jen vypadá, že se spouští
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak už se mi podařilo oddinstalovat ComboFix. Nechala jsem vyčistit CCleanerem, ale když jsem stáhla T-Cleaner a spustila, po pár vteřinách vyskočila hláška:
Windows Script Host:
Script: C:\Users\Zeryk\SR.vbs
Řádek: 1
Znak: 1
Chyba: Access denied
Kód: 80041003
Zdroj: SWbemObjectEx
Nejsem si jistá, ale myslím, že T-Cleaner nedoběhl - mám pokračovat scanem HJT ??
Windows Script Host:
Script: C:\Users\Zeryk\SR.vbs
Řádek: 1
Znak: 1
Chyba: Access denied
Kód: 80041003
Zdroj: SWbemObjectEx
Nejsem si jistá, ale myslím, že T-Cleaner nedoběhl - mám pokračovat scanem HJT ??
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Místo T-Cleaneru použíj
Stáhni si ToolsCleaner2( by de A.Rothstein & Dj Quiou )
na plochu a spusť ho.
Klikni na Pt. Restauration (obnova) a poté na OK.
Klikni na Corbeille (koš) a poté na OK.
Klikni na Fichiers temp (temp složky) a poté na OK.
Klikni na Recherche (hledání) a nech Cleaner pracovat. Může se během čištění zastavit , ale nech ho pokračovat.
Když program skončí , klikni na Suppression (odstranění)a odstraň nalezené.
Zavři program.
Program maže i všechny nástroje na odvirování a vytváření logů , které se zde používají (HJT, Combofix, OTM, OTL, OTS atd.)
Stáhni si ToolsCleaner2( by de A.Rothstein & Dj Quiou )
na plochu a spusť ho.
Klikni na Pt. Restauration (obnova) a poté na OK.
Klikni na Corbeille (koš) a poté na OK.
Klikni na Fichiers temp (temp složky) a poté na OK.
Klikni na Recherche (hledání) a nech Cleaner pracovat. Může se během čištění zastavit , ale nech ho pokračovat.
Když program skončí , klikni na Suppression (odstranění)a odstraň nalezené.
Zavři program.
Program maže i všechny nástroje na odvirování a vytváření logů , které se zde používají (HJT, Combofix, OTM, OTL, OTS atd.)
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Odkaz na ToolsCleaner2 nelze spustit - zkoušela jsem to hned včera v noci a dnes dopoledne opět.., ale když poklikám na odkaz, zkouší natáhnout stránku www.pc-system.fr, ale neúspěšně, pak naběhne prázdná stránka (aplikace internet explorer nemůže zobrazit tento web).
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě dotaz - před stažením ToolsCleaneru2 jsem deaktivovala antivir, malwarebytes, firewally apod., když odkaz nefungoval, tak vše zase aktivovala, jakmile naběhl ESET - vyskočila mi hláška: "Detekován útok DNS cache poisoning. Vzdálená IP adresa 192.168.1.1" - znamená to něco ??
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ještě
Stáhni si OTC
http://www.geekstogo.com/forum/files/do ... -clean-it/
na plochu. Poklepej na něj. Potom klikni na Clean up!.
Restartuj PC , pokud Ti bude doporučeno.
Stáhni si OTC
http://www.geekstogo.com/forum/files/do ... -clean-it/
na plochu. Poklepej na něj. Potom klikni na Clean up!.
Restartuj PC , pokud Ti bude doporučeno.
- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvám se, ale nějak s tím válčím..
Když poklikám na odkaz, otevře se mi stránka http://www.geekstogo.com/forum/app=down ... wfile__403 , jestli dobře chápu - mámdo vyhledávače zadat "OTC", když zadám a načte se stránka http://www.geekstogo.com/Search.html?cx ... =FORID%3A9 s možností stažení programu OTC by OldTimer´s Clean-It, jenže když dám stáhnout - vyskočí hláška ESET (stejně jako v předchozím případě): "Detekován útok DNS cache poisoning. Vzdálená IP adresa 192.168.1.1" + informace, že po spuštění bude PC vážně poškozeno.
Mám i přesto stáhnout ? Případně, je potřeba před stažením (a čištěním) deaktivovat antivirový program, firewally, malwarebytes apod. jako v předchozích případech ???

Když poklikám na odkaz, otevře se mi stránka http://www.geekstogo.com/forum/app=down ... wfile__403 , jestli dobře chápu - mámdo vyhledávače zadat "OTC", když zadám a načte se stránka http://www.geekstogo.com/Search.html?cx ... =FORID%3A9 s možností stažení programu OTC by OldTimer´s Clean-It, jenže když dám stáhnout - vyskočí hláška ESET (stejně jako v předchozím případě): "Detekován útok DNS cache poisoning. Vzdálená IP adresa 192.168.1.1" + informace, že po spuštění bude PC vážně poškozeno.
Mám i přesto stáhnout ? Případně, je potřeba před stažením (a čištěním) deaktivovat antivirový program, firewally, malwarebytes apod. jako v předchozích případech ???
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Eset deaktivuj, správně jsi vyvodila, že link není funkční a že máš hledat. Dostaneš se sem:
http://www.geekstogo.com/forum/files/fi ... -clean-it/
Stáhni a spusť dle předchozího návodu.
http://www.geekstogo.com/forum/files/fi ... -clean-it/
Stáhni a spusť dle předchozího návodu.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

- Hastalda
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem se s tím trochu potrápila, ale udělala jsem všechno podle infa a o.k. Po vyčištění vyžádalo restart ntbku, tak jsem potvrdila. Když ntbk naběhl, ukázala se červeně přeškrtlá ruka, ale už bez naběhlé hlášky ad problém s kompatibilitou (Tages Protection). Chvíli na to ale vyběhla hláška z ESETu - podobně jako v předchozím případě: "Detekován útok DNS cache poisoning. Vzdálená IP adresa 192.168.1.1".
Vše se už ale chová podle mě normálně a ntbk můžu ovládat (dole na liště se už nezobrazuje "žlutý štít" s požadavkem na řešení problému s kompatibilitou Tages Protection).
Když se ale podívám do ovladačů (odinstalace programů), zbytek hry Zaklínač (díky níž bylo asi způsobeno), stále zůstává. Když dám odinstalovat, zobrazí hlášku, že nebyly doinstalovány veškeré komponenty a snaží se doinstalovat, pak vyběhne chybová hláška.
Mám ještě něco odkontrolovat nebo provést ??
Vše se už ale chová podle mě normálně a ntbk můžu ovládat (dole na liště se už nezobrazuje "žlutý štít" s požadavkem na řešení problému s kompatibilitou Tages Protection).
Když se ale podívám do ovladačů (odinstalace programů), zbytek hry Zaklínač (díky níž bylo asi způsobeno), stále zůstává. Když dám odinstalovat, zobrazí hlášku, že nebyly doinstalovány veškeré komponenty a snaží se doinstalovat, pak vyběhne chybová hláška.
Mám ještě něco odkontrolovat nebo provést ??
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus toho zaklínače vzít skrz Ccleaner nebo Revo Uninstaller.
Je dobře, že Eset útok detekoval. Restartuj router - na minutu dvě ho odpoj ze zásuvky a dej vědět jestli se to hlášení furt objevuje.
+ nový log z HJT prosím.
Je dobře, že Eset útok detekoval. Restartuj router - na minutu dvě ho odpoj ze zásuvky a dej vědět jestli se to hlášení furt objevuje.
+ nový log z HJT prosím.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.