Delší vypalování

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

pompeus50
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Delší vypalování

Příspěvekod pompeus50 » 11 dub 2007 14:15

čus
mám prozbu o radu. Když si chcu vypálit nějaké dvd tak mi vypalení trvá rychlostí 8x vice jak půl hodiny.
Nedávno jsem si pořídil připojení k netu, je možné že bych mohl mit v pc vit a tak by mi vypalování trvalo tak dlouho??
dííky :bigups:

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 dub 2007 15:14

Stáhni si program Mwav.exe, nainstaluj jej, pak klikni na Update a po ukončení aktualizace klikni na Scan&Clean a vyčkej zda najde nějaké šmejdy, které také bezpečně odstraní. Ke stažení např. zde:
ftp://ftp.microworldsystems.com/download/tools/mwav.exe
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 11 dub 2007 18:21

Urcite to muze taky byt tim, jestlipak mas naistalovany firewal? stahni si taky AdAware a proskenuj si pc, schvalne co najde :wink: .
Počítač: ANO! :bottle:

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 11 dub 2007 21:13

Podívej se ve Správci zařízení, jestli namáš náhodou nastavený režim PIO. Někdy - nevím proč - se to samo přepne z DMA.

pompeus50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod pompeus50 » 11 dub 2007 21:31

bohužel program jsem zkusil.
Do režimu DMA je, ale pořád nic..
Nedávno jsem měl nainstalovany Alcohol 120.
Může to být tím?? :idea:

pompeus50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod pompeus50 » 11 dub 2007 21:39

bohužel program jsem zkusil.
Do režimu DMA je, ale pořád nic..
Nedávno jsem měl nainstalovany Alcohol 120.
Může to být tím?? :idea:

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 11 dub 2007 22:56

Nezměnil jsi značku médií, na která vypaluješ? Vypalovačka sice slibuje vypalování 8 x (např), ale ve firmware má uloženou tabulku podporovaných médií a na jiná může pálit pomaleji.

James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 11 dub 2007 23:20

jestli pak jsi udelal to co jsme ti rikali my...:-o)
az po poradne ociste muze resit nastaveni vypalovacky a spatnych medii :wink:
Počítač: ANO! :bottle:

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 12 dub 2007 17:12

Mně se to stalo taky.Odinstaloval jsem Alcohol a znovu nainstaloval a už se to spravilo.Někdy taky pomůže smazat soubory ze složky Alcoholu,kam si odkládá image disků.Tato složka může mít třeba 40GB,pokud se jen image přidávají a nepřepisují.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

pompeus50
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod pompeus50 » 12 dub 2007 17:28

Skoumal jsem ješte to nastavení DMA
na režimu přenosu sice mám DMA ale v aktuálním režimu je PIO
Přílohy
n.JPG

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 12 dub 2007 18:14

Aktuální režim musí být taky DMA.To je příčina tvého problému.

----Pokud nemůžete povolit DMA v systémech Windows 2000/XP, pak zkuste smazat odpovídající IDE kanál a přeinstalovat jej a tím byste měli problém vyřešit:
Odinstalujte IDE kanál (pravým tlačítkem klikněte na Primárním/Sekundárním IDE kanálu -> Odinstalovat), pak dejte vyhledat nový hardware (Akce -> Vyhledat změny hardwaru) a nechte Windows znovu nadetekovat a přeinstalovat IDE kanál a zařízení na něm připojené. Obvykle lze po této operaci vybrat "DMA (je-li k dispozici)" a tím zapnout přenos DMA.
Pokud máte na Vaší základní desce čipset Intel, pak pravděpodobně nebudete mít žádné problémy s používáním DMA.
Čipsety ostatních výrobců mohou způsobit mnoho problémů, a to zejména základní desky s čipsety VIA. v tom případě byste měli nainstalovat nejnovější verze ovladačů Busmaster od výrobce desky či čipsetu. Vyřešit problém může pomoci také přesunutí jednotky na jiný IDE kanál.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 12 dub 2007 18:27

Nevím jestli to pomůže ale jedním časem jsem měl problémy s vypalováním a instalací Alcoholu.Někdy se při startu počítače načetla jen půlka ikon a zbytek zprovoznit pomohl jen restart natvrdo.Vyhazoval jsem vadná média při pálení apod.Řešení bylo vemi jednoduché.Stašně rád jsem jezdil free trackmanii a ta obsahovala starforce a tato ochrana neměla ráda alcohol.Skončil jsem s trackmanií zlikvidoval starfoce a od té doby pálim jako drak a všechno je v pohodě.

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”