Dobrý den !
Po spuštění PC v práci a následném připojení do podnikové sítě, se mi někdy připojí všechny disky, někdy jenom cca půlka. Přitom se v průběhu dne nemění konfigurace mého PC ani politika mého účtu. Admin mi nastavil mapovací bat soubor do Po spuštění, ale to neřeší příčinu problému ... asi na to neexistuje konkrétní odpověď ... přesto díky ...
chybějící namapované síťové disky po startu PC
Re: chybějící namapované síťové disky po startu PC
Pricinu ti musi rict admin, protoze jedine on vi jakym zpusobem se disky maji pripojovat (tech moznosti je spousta)
Mapovaci bat soubor je takove reseni spis ze zoufalstvi, neresi problem, ale dusledek
Mapovaci bat soubor je takove reseni spis ze zoufalstvi, neresi problem, ale dusledek
-
- Pohlaví:
nejjednodušší možnost je obrátit se na admina. jen on ví, jak má nebo nemá omezena připojení na síťové disky.
Další možnost je, spustit si ten bat ještě jednou. Pokud je správně napsán (což předpokládám), tak se nic nestane, jen se pokusí znovu namapovat co namapováno není.
Další možnost je, spustit si ten bat ještě jednou. Pokud je správně napsán (což předpokládám), tak se nic nestane, jen se pokusí znovu namapovat co namapováno není.
bat souborem se sitove disky obvykle nepripojuji
pokud se to uz tak musi delat, tak je treba zajistit aby se bat soubor spustil a ve chvili kdy je k dispozici sitove pripojeni, coz u pocitace v domene muze chvili trvat
pokud se to uz tak musi delat, tak je treba zajistit aby se bat soubor spustil a ve chvili kdy je k dispozici sitove pripojeni, coz u pocitace v domene muze chvili trvat
-
- Pohlaví:
U nás se síťové disky mapují jenom přes bat.
no pro každý případ mám na ploše ikonu s bat souborem, kterou můžu odkliknout dle potřeby v průběhu dne, ale jak již bylo řečeno, neřeší to příčinu a její vysledování nejspíš nebude jednoduchý a na tohle admin nebude mít čas ... nejspíš má všechno nakonfigurováno správně (taky na 75% to funguje), ale proč to nezafunguje ve zbývajících 25% ? Ale to už je nejspíš mimo parametry tohoto fóra .... přesto díky ....
vse zalezi na tom jak je to udelane - a na adminovi. Batak je nejjednodussi, ale nejhur spravovatelny a hlavne nejhur overitelny proc nefunguje. Treba u toho bataku "po spusteni" nelze nijak kontrolovat, v jakou chvili se ma spustit. Podstatne lepsi je to delat sluzbou nebo skriptem, ktera pred mapovanim overi dostupnost sitovych jednotek (tohle uz je treba pro spoustu adminu prilis slozite).
Ja bych zacal tim, ze zkontroluji jestli ve chvili kdy se mapuji jednotky (standarnim zpusobem) je k dispozici sit a zda je mozne mapovat sitove jednotky.
u nas by rozhodne reseni "pusti si batak, nemam na to cas" neproslo a krome reseni problemu bych jeste resil eskalaci na vedouciho
Ja bych zacal tim, ze zkontroluji jestli ve chvili kdy se mapuji jednotky (standarnim zpusobem) je k dispozici sit a zda je mozne mapovat sitove jednotky.
u nas by rozhodne reseni "pusti si batak, nemam na to cas" neproslo a krome reseni problemu bych jeste resil eskalaci na vedouciho
-
- Pohlaví:
petr22: baťák se dá klidně spustit přes naplánovanou úlohu třeba minutu po startu a navíc i v něm lze zjistit zda mi jde aspoń ping na server. A používá se právě z důvodu, že namapování z windows je značně nespolehlivé. Navíc přímo v něm lze řešit přihlašování na disk jiným účtem. Kromě toho ho lze převést na exe, takže uživatel pak nemá šanci zjistit případná hesla. Scriptem to sice lze také řešit, ale to hned tak každý neumí. A stejně tak by script startoval hned po spuštění. Pokud by v něm byla nějaká testovací smyčka a nebylo by to slušně napsáno, pak to během startu neúnosně zatíží procesor, což zrovna u startu nepotřebujeme.
Nemluvě o tom že příkaz v batu na připojení síťové jeednotky se vejde na jeden řádek a ve vbs potřebuji tak deset řádků kódu. navíc musím zachytávat chyby za běhu, protože pokud by nebyla jednotka přítomna, pak by script spadl, kdežto bat ji prostě nepřipojí a jede se dál.
každopádně udělá nejlíp, když se obrátí na admina, ten ví nejlíp proč to takhle je.
Nemluvě o tom že příkaz v batu na připojení síťové jeednotky se vejde na jeden řádek a ve vbs potřebuji tak deset řádků kódu. navíc musím zachytávat chyby za běhu, protože pokud by nebyla jednotka přítomna, pak by script spadl, kdežto bat ji prostě nepřipojí a jede se dál.
každopádně udělá nejlíp, když se obrátí na admina, ten ví nejlíp proč to takhle je.
Je to sice uplne OT, ale na podobne veci existuji podstatne dokonalejsi reseni nez jsou bataky zkonvertovane na exe nebo vbs skripty. Cloveka, ktery si na Googlu najde neco jako logon skript, udela copy+paste a pak se prijde do diskusniho fora ptat proc to nefunguje ja nepovazuju za admina (i kdyz je na dane pozici zamestnan - a nemyslim zrovna tenhle pripad).
Jde o to, ze u nich v siti to muze byt udelane naprosto jakkoliv a jedina osoba opravena problem resit je admin. Pak uz to zalezi jen na firemni politice jestli bude resit nahlaseny problem. U nas by rozhodne musel, ale v jine firme to muze byt samozrejmne jinak. Ja jsem jen predstavil nekolik moznosti, proc se obcas nejaky ten sitovy disk sam nepripoji. U nas bych ten problem resil jinak, mame na to vlastni prostredky (sluzba vcetne centralniho error logu, takze neni treba obtezovat uzivatele zkoumanim jeho pocitace) .
Jde o to, ze u nich v siti to muze byt udelane naprosto jakkoliv a jedina osoba opravena problem resit je admin. Pak uz to zalezi jen na firemni politice jestli bude resit nahlaseny problem. U nas by rozhodne musel, ale v jine firme to muze byt samozrejmne jinak. Ja jsem jen predstavil nekolik moznosti, proc se obcas nejaky ten sitovy disk sam nepripoji. U nas bych ten problem resil jinak, mame na to vlastni prostredky (sluzba vcetne centralniho error logu, takze neni treba obtezovat uzivatele zkoumanim jeho pocitace) .
Nemůže být příčina ve vypnutém cílovém stroji? Možná i to dlouhé prolézání sítě a ukončení z důvodu časového limitu. Mnohé záleží i na topologii sítě, pamatuji dřívější doby, kdy jsme (doma) řešili sítě jednoduše tím, že jsme propojili kabelem jen síťovky v PC a pak se oddávali nekonečné zábavě, proč jeden PC vidí ten druhý, ale naopak už ne. Zajímavé, že to byl vždy jiný ... v dnešní době docela pohodička napíchat jednotlivé PC do centrálního uzlu, modemrouteru, případně přidat pár switchů. Nechci ani vědět, jak komplikované je to v podnicích
Zkus jeden fígl, jestli nezabere. Vytáhnout si přímo ikonu disku někam (nechci říct na plochu, u mě to řeší manažer ikon Drag Strip), mě se dokonce podařilo vytáhnout ikonu celého NAS disku, ale obrázek jsem si musel změnit ručně ...

Zkus jeden fígl, jestli nezabere. Vytáhnout si přímo ikonu disku někam (nechci říct na plochu, u mě to řeší manažer ikon Drag Strip), mě se dokonce podařilo vytáhnout ikonu celého NAS disku, ale obrázek jsem si musel změnit ručně ...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3123
-
od neytos
Zobrazit poslední příspěvek
06 lis 2024 11:43