Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat ze staršího PC u kterého se mi porouchala deska mi známý dal starší harddisk do nového PC, abych si přetáhl důležitá data. Ale teď jde o to, že když již mám data přenesena, jak tento disk odpojím, aniž bych musel otevírat bednu? Jde mi to, že tento disk je výrazně poškozen a taky již starší. Nevím zdali se mohou chyby ze starého disku přenést na nové disky. A samotnou rychlostí zbytečně zpomaluje PC při kontrole antiviru. A nechci v antiviru nastavovat, že má tento disk vynechat, jelikož se tam někdy může třeba nějaká vir nebo něco podobného zahrabat. A vymazaní tohoto harddisku by bylo na dlouho kvůli již zmíněným chybám.
Asi se nabízí formátování disku. Ale to stejně bude vidět v nabídce. Je tedy prosím na toto nějaké řešení, aniž bych musel nastavovat něco v biosu?
Děkuji moc
Odpojení harddisku
Re: Odpojení harddisku
Když ti dal HDD, tak si musel otevřít skříň a zapojit ho, to je problém udělat to znova? A jaký chyby myslíš, že se ti přenesou? Mechanický? Jestli kopíruješ poškozenej soubor, tak bude poškozenej i na jiným HDD. Co bys chtěl nastavovat v biosu? Otevřeš cmd, napíšeš tam "format C:" nebo co chceš formátovat a máš to. Hlavně neformátuj HDD se systémem.
Taky ho můžeš odebrat ve správci zařízení.
Taky ho můžeš odebrat ve správci zařízení.
GIGABYTE Z68XP-UD3| Intel Core i5-3570K @ 4,3Ghz + 212+EVO | HD 7950 FLEX 3GB GDDR5 1200/1650 | GEIL RAM DDR3 8GB(2x4GB) 2133Mhz | SEASONIC S12II-520W | Corsair 300R | OCZ Vertex 4 - 128GB | WD Green 2TB | Dell UltraSharp U2713HM - 27' 1440p
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
Co brani otevreni bedny?
Vytahnout z disku napajeci i datovy konektor zvladne kazdy, a je to jedine spolehlive reseni jak disk skutecne odpojit (tak aby nemohl zpusobovat problemy)
Vytahnout z disku napajeci i datovy konektor zvladne kazdy, a je to jedine spolehlive reseni jak disk skutecne odpojit (tak aby nemohl zpusobovat problemy)
-
- Pohlaví:
Zákaz ve správci zařízení nezmění nic. Windows si ho při příštím startu najdou znovu.
Možná by šlo ho zakázat v BIOSu, záleží na BIOSu.
Ale nejjednodušší je vlézt do bedny, odpojit napájení a datový kabel.
Možná by šlo ho zakázat v BIOSu, záleží na BIOSu.
Ale nejjednodušší je vlézt do bedny, odpojit napájení a datový kabel.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 17 zář 2012 23:04, celkem upraveno 1 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Chyby se nepřenáší. Disk normálně odpoj.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tomu aby ho odpojil známý brání to, že bych zase musel odpojit všechny komponenty a přinést ho k němu domů.
Jinak proč důvod proč jej neodpojím sám, je ten, že jsem to nikdy nedělal a nechci něco podělat.
Jinak ano myslel jsem mechanické chyby.
Jinak díky za rady najdu někde na netu popis a podle toho disk odpojím.
Jinak proč důvod proč jej neodpojím sám, je ten, že jsem to nikdy nedělal a nechci něco podělat.
Jinak ano myslel jsem mechanické chyby.
Jinak díky za rady najdu někde na netu popis a podle toho disk odpojím.
Vytahnes z toho disku ty dva kabely co do nej vedou, na tom vazne nejde nic skazit.
Pak byh ho doporucil i vymontovat - je tam budto zastrceny nebo prisroubovany.
Pak byh ho doporucil i vymontovat - je tam budto zastrceny nebo prisroubovany.
A poté co ty kabely vytáhnu je tam jen tak nechám?
Já vím že se ptám asi na pitomé věci, ale opravdu jsem to nikdy nedělal.
Já vím že se ptám asi na pitomé věci, ale opravdu jsem to nikdy nedělal.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doufám, že poznáš ten poškozený disk, z kterého jsi si stáhl data. Tak z tohoto disku vytáhni ty dva kabely a disk tam klidně zatím nech. Toto dělej při vypnutém počítači. Po odpojení starého disku můžeš PC spustit a měl normálně naběhnout.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Technicky to nicemu nevadi
Kabel od napajeni je pripojen ke zdroji, ten vyndat nejde. Datovy kabel jde na druhem konci vytahnout z motherboardu, stejnym zpusobem jako z harddisku.
Kabel od napajeni je pripojen ke zdroji, ten vyndat nejde. Datovy kabel jde na druhem konci vytahnout z motherboardu, stejnym zpusobem jako z harddisku.
No když jsem si skoro netroufl na odpojení hardisku tak bych to jistě nedělal při zapnutém PC.
Jinak to vidím tak že tam ty kabely nechám. Nechci se v tom hrabat více než je potřeba.
Jinak to vidím tak že tam ty kabely nechám. Nechci se v tom hrabat více než je potřeba.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ani pres noc jsi neziskal odvahu?! Rano je moudrejsi vecera, nemas co zkazit.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..