Čím začít programovat?* Vyřešeno
Re: Čím začít programovat?*
to jste jako v 15 hráli na schovku celej den? fotbal chápu, ale ten omrzí, nedá se hrát celý prázdniny atd. Jiný aktivity na vesnici/ ve městě nevymyslíš, ono je podle mě radši bejt u kompu než s nějakejma fetkama venku který hulej a chlastaj a myslej si jak jsou drsný. Já jsem si tak do svejch cca 12. rád hrál venku atd. ale pak jsem prostě "vyspěl" a už mě to nebaví, ono to neni imho jen kvůli počítači. Každopádně nemám rád, když někdo odsuzuje naší generaci, že furt sedí u pc a nic jinýho nedělá, když kdyby starší generace měla tuto možnost nedělala by nic jinýho
je těžký si to přiznat ale je to pravda

ello dere
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Nechci ti brát iluze o debilitě a nemožnosti starců
ale jsi vedle jak borovice. První počítače jsme měli zhusta na stolech o hodně let dříve, než ty jsi začal plakat, že nechceš přijít na tento svět. Přesto děláme tobě nepochopitelné věci, nesedíme u nich od rána do večera, chodíme do práce a remcáme, abyste se učili a nebyli z vás hlupci, kteří mají od hraní her tlusté pr.ele a hbité prsty, postižené artrozou. :-)
Je těžké si to přiznat, ale je to pravda...

Je těžké si to přiznat, ale je to pravda...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
No, já jsem ještě před pár lety dokázal hrát na schovku třeba čtrnáct dní v kuse, prostě jsem sbalil bágl a jel prošlapat celý Český ráj nebo Šumavu, dva týdny mě nikdo neviděl, pokud jsem zrovna někde v krámě nenakupoval další zásoby 
Asi bych měl zase někam vyjet, jen nevím jak to budou zvládat moje záda, která jsou už nějaký čas v horším stavu než batoh se kterým jsem chodil, a ten pamatuje prezidenta Zápotockého!
Počítač jsem v patnácti sice vlastní neměl, ale už jsem zvládal programovatelnou kalkulačku (skutečně programovatelnou, včetně cyklů a skoků, takové se už dnes nevidí), uměl jsem základy BASICu ve kterém jsem vymýšlel jednoduché hry, a k tomu jsem stíhal číst hromady knih a ještě lepit vystřihovánky.
Většina z toho jsou pro dnešní mládež také úplně nepochopitelné věci
Sice máš pravdu že je pořád lepší sedět u počítače (i když hodně záleží co se s ním provádí) než v hospodě, ale není na závadu také občas s pár kamarády/kamarádkami někam vyrazit a popovídat si osobně, jen to chce znát i takové, co s tebou půjdou třeba do muzea nebo na výstavu.

Asi bych měl zase někam vyjet, jen nevím jak to budou zvládat moje záda, která jsou už nějaký čas v horším stavu než batoh se kterým jsem chodil, a ten pamatuje prezidenta Zápotockého!
Počítač jsem v patnácti sice vlastní neměl, ale už jsem zvládal programovatelnou kalkulačku (skutečně programovatelnou, včetně cyklů a skoků, takové se už dnes nevidí), uměl jsem základy BASICu ve kterém jsem vymýšlel jednoduché hry, a k tomu jsem stíhal číst hromady knih a ještě lepit vystřihovánky.
Většina z toho jsou pro dnešní mládež také úplně nepochopitelné věci

Sice máš pravdu že je pořád lepší sedět u počítače (i když hodně záleží co se s ním provádí) než v hospodě, ale není na závadu také občas s pár kamarády/kamarádkami někam vyrazit a popovídat si osobně, jen to chce znát i takové, co s tebou půjdou třeba do muzea nebo na výstavu.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
honzaik: Patřím do tvé generace a toto mi vůbec nepříjde. Tobě vadí, když někdo pomlouvá tvou generaci, mě zas to, že podle tebe všichni, kdo chodí ven jsou feťáci, alkoholici a výrostci. Sorry, ale takový argument, proč radši sedět doma neberu. Je jen na tobě, s kým se budeš venku stýkat a garantuju ti, že většina je právě opačná, než jsi to tu popsal. Jen ti "špatní" jsou víc vidět
Stejně tak máte asi málo fantazie na hry. Fotbal, schovka, hry s míčem na průlezkách, basket, hokejbal, šiškové války, války s kuličkovkama, v zimě boby, lyže, snowboard a můžu klidně pokračovat. A opravdu si nepřipadám, jak stará generace. Měj život jaký chceš, nevymlouvej se ale na dobu. Vždycky je to jen o tom, jak si to sám zařídíš
Stejně tak máte asi málo fantazie na hry. Fotbal, schovka, hry s míčem na průlezkách, basket, hokejbal, šiškové války, války s kuličkovkama, v zimě boby, lyže, snowboard a můžu klidně pokračovat. A opravdu si nepřipadám, jak stará generace. Měj život jaký chceš, nevymlouvej se ale na dobu. Vždycky je to jen o tom, jak si to sám zařídíš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
No jo, ale když si chceš třeba vyjít někam ven v noci s kamarádama, tak v mém bydlišti nebo tam kam chodiš do školy se bojíš jít ven, nejednou jsem narazil na partu ci*ánů, který si chtěli zvětšit ego bitkou. To tě prostě odradí chodit ven. Jako já si s kamarádama po škole klidně zakopem, zahrajem basket, ale je tu problém že každej z mých kamarádů bydlí někde jinde. Místo kam chodíme do školy má, kromě pár místních,každý 10-15km daleko. Z mé vesnice do té školy nikdo nechodí. Mám kamarády i zde, ale když od nich slyšim semtam nějaké ty historky, že nse někdo tak ožral tak mě přejde chuť. Krom toho když se skoro každý den vracím ze školy cca 16-17 a sem tam mám nějaké ty úkoly, učení (ale to je fakt zřídka
) stejně si chci radši odpočinout... A o víkendech tuplem
.
Ale jak já říkám, každý bude remcat na další generaci. Tak to bylo a bude
.

Ale jak já říkám, každý bude remcat na další generaci. Tak to bylo a bude

ello dere
Chtějí vyvoávat bitky? Darebáci! Začni dělat nějaký bojový sport :) Je to parádní věc, Žbeky by mohl vyprávět :) Viď?
Ale ne proto, abys je mohl zbít, to se ti stejně nepovede. Prostě proto, aby ses dokázal ubránit :) A abys zase měl co na práci, navíc bojové sporty budují tělo i ducha! :) Takové Aikido, džudžutsu, ale třeba i kickbox jsou supr kratochvíle :)

Ale ne proto, abys je mohl zbít, to se ti stejně nepovede. Prostě proto, aby ses dokázal ubránit :) A abys zase měl co na práci, navíc bojové sporty budují tělo i ducha! :) Takové Aikido, džudžutsu, ale třeba i kickbox jsou supr kratochvíle :)
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Fakt není nad to, když tě někdo zneužije jako živý štít... Případně si potřebuje natrénovat novou techniku 

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
jako ono to neni tak jednoduchý... když na tebe vytáhne nějakou kudlu a jsou 2,3 tak se těžko ubráníš i s nějakym bojovym sportem... a pak ikdyž se ubráníš tak oni příjdou zase a ve větším počtu.. to nemá cenu
ale už tu řešíme blbosti
konec
ale už tu řešíme blbosti

ello dere
Když vytáhnou kudlu, vytáhni větší! :) Oni jsou tři? Ty máš přece čtyři končetiny! Trochu spirit, ne? 

I believe in winners and loosers and in freedom to fail
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Na začátky programování bych doporučil Gemtree Petr http://petr.hostuju.cz/ (pro Windows). Dá se v něm programovat stejně jako v Karlovi (políčková grafika), ale umožňuje postupně pokračovat až k rozsáhlým 3D hrám a profi programům. A hlavně je Freeware.

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Čím začít programovat?* Vyřešeno
Opravdu si myslíš, že autora tématu tvá rada po třech a půl mesících ještě zajímá..? 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Zpět na “Programování a tvorba webu”