Ahoj,
kupuji tuto kameru (http://www.alza.cz/prestigio-roadrunner-700x-d351469.htm) a potřebuji poradit s výběrem microSD karty, aby byla určitě kompatibilní, jak říká popis na stránce. Rád bych do ní dokoupil 64 GB kartu, ale nejsem si jist u dvou věcí - u tohoto stejného zboží na jiných serverech se uvádí rozdílná podpora maximální karty - někde 32 a 64, komu věřit? Co byste poradili? A druhá věc, zdali bych tedy mohl do kamery dokoupit tuto micro SD kartu http://www.alza.cz/sandisk-micro-sdhc-64gb-ultra-class-6-sd-adapter-d302458.htm. Tak prosím, poraďte, dnes to musím už jít koupit a nesmím se seknout, jsou to malé ale velmi drahé věcičky.
Děkuju za názory a pomoc.
Potřebuji poradit s výběrem micro SD
Re: Potřebuji poradit s výběrem micro SD
Na co chces 64 GB kartu? Planujes nahravat nonstop 14denni cestu?
Staci class 4 a urcite staci 8 nebo 16 GB karta, tam se vejde tak 10h videa
Staci class 4 a urcite staci 8 nebo 16 GB karta, tam se vejde tak 10h videa
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bacha kamera podporuje SD a SDHC karty a ty kupuješ SDXC kartu, ta tam nejspíš nebude fungovat...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
2El Diablo: Karta je SDHC. Čti pořádně a celé! 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ze stránek Prestigio: Flash Card Supported 64GB SD/SDHC Card
U alzy těžko říct, někde píšou XC, někde HC. Jestli to jdeš koupit do kamenný prodejny, tak si nech poradit, oni ti to snad nechaj i vyzkoušet, takže uvidíš jeslti to bude fungovat. Jestli budeš nakupovat online, tak kup něco u čeho máš jistotu že je to HC.
U alzy těžko říct, někde píšou XC, někde HC. Jestli to jdeš koupit do kamenný prodejny, tak si nech poradit, oni ti to snad nechaj i vyzkoušet, takže uvidíš jeslti to bude fungovat. Jestli budeš nakupovat online, tak kup něco u čeho máš jistotu že je to HC.
Just Fucking Google It!
Neee, děláte mi tu hrozné zmatky ;-D tak tedy ještě znova a vklidu. Jde o nahrávání cesty autem - na 16 GB kartu se v poslední kameře, kterou jsem vracel, vešlo cca 3h videa. Zde je záznam ještě kvalitnější, ale nechci každou cestu kartu vyndavat, chci třeba po delší době ježdění projet záznam, s 16tkou to bylo šílené, věřte mi. Třeba bych rád měl celou cestu do CHorvatska, ale nevím, jestli se tam nějakých 12-14 hodin vleze, jak kvalitní video to bude, jaký tam bude datový tok... class 4 určitě ne, protože při přemazávání záznamu ve smyčce se tvoří velké mezery, od dvou do několika sekund, proto je nutná třída 6+.
Nejsem si přesně jist, jestli microSD karty jsou i SDHC, jestli už nejde o extended capacity. Nebo jestli je to typ sdxc na bázi sdhc (??) na Alze je právě u této karty sice v nadpisu sdxc a v popisu sdhc. V kategorii microSD jsou k nalezení karty jen do 32GB. Nepatří tedy 64ka do vyšší kategorie? Chci jen podotknout, že v recenzích se píše, že karta funguje i v zařízeních, kde nebyla podpora napsána - například v novějších mobilních telefonech nebo tabletech, jestli by to vzala i kamera, je tu nějaká pravděpodobnost...?;-)
Tux: jdu to koupit dnes odpoledne, není moc času na vybírání, dnes večer nebo zítra ráno jedu do zahraničí a už jsem kameru objednal. Ještě je možnost, že to vyzkouším a když to nepůjde, tak jim kartu na místě vrátím a koupím jen 32. Na to právo přeci mám, ne? Do 14ti dnů navíc bez udání důvodu přes online nákup a mělo by se to vztahovat i na sd karty;)
Nejsem si přesně jist, jestli microSD karty jsou i SDHC, jestli už nejde o extended capacity. Nebo jestli je to typ sdxc na bázi sdhc (??) na Alze je právě u této karty sice v nadpisu sdxc a v popisu sdhc. V kategorii microSD jsou k nalezení karty jen do 32GB. Nepatří tedy 64ka do vyšší kategorie? Chci jen podotknout, že v recenzích se píše, že karta funguje i v zařízeních, kde nebyla podpora napsána - například v novějších mobilních telefonech nebo tabletech, jestli by to vzala i kamera, je tu nějaká pravděpodobnost...?;-)
Tux: jdu to koupit dnes odpoledne, není moc času na vybírání, dnes večer nebo zítra ráno jedu do zahraničí a už jsem kameru objednal. Ještě je možnost, že to vyzkouším a když to nepůjde, tak jim kartu na místě vrátím a koupím jen 32. Na to právo přeci mám, ne? Do 14ti dnů navíc bez udání důvodu přes online nákup a mělo by se to vztahovat i na sd karty;)
Převzato z wiki:
SD: 1 MB – 2 GB
SDHC: 4 GB – 32 GB
SDXC: >32 GB – 2 TB
Takže vyzkoušet na místě, když nepůjde, tak koupit 32.
SD: 1 MB – 2 GB
SDHC: 4 GB – 32 GB
SDXC: >32 GB – 2 TB
Takže vyzkoušet na místě, když nepůjde, tak koupit 32.
Just Fucking Google It!
Jestli je to tak a kamera podporuje karty až do 64GB, logicky by pak měla podporovat kartu SDXC. Mám to tedy risknout? Vyzkouším to na místě a hned půjdu na reklamace 
// nevšiml jsem si věty pod tím, dobře, vidím to také tak. Díky...

// nevšiml jsem si věty pod tím, dobře, vidím to také tak. Díky...
Když to vyzkoušíš na místě a nepůjde, nemusíš reklamovat! Prodejce je povinen Ti vyzkoušení umožnit, a když to nejde , domluvíte se jinak (třeba na 32GB).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Dobře, ale u Alzy je to trošku složitější než v kamenném obchodě. Zaplatíš a jdeš si zboží vyzvednout. Tam čeká dalších 50 lidí a na vyzkoušení u pultu není čas a těm zaměstnancům, co to zboží přinášej, mé problémy asi nebudou zajímat a pošlou mě hned na reklamace. Podle mého. Vzal bych si to. sednul si k tomu, strčil to tam a jak by to reagovalo... jestli špatně - šel bych na reklamace rovnou.
Kamera třeba ale nemusí hned fungovat a musí se nabít, tak bych jí stejně musel vzít nejprve domů. Stejně tak nevím, jestli k tomu nepotřebuji externí monitor a podobně, to jsem nezkoumal. Uvidíme...
Kamera třeba ale nemusí hned fungovat a musí se nabít, tak bych jí stejně musel vzít nejprve domů. Stejně tak nevím, jestli k tomu nepotřebuji externí monitor a podobně, to jsem nezkoumal. Uvidíme...
50 lidí? To pochybuju. Prostě kup tu kameru, a řekni jim, že k tomu potřebuješ ještě kartu, tak ať ti daj něco co v tom bude fungovat.
A nebo tu kartu kup jinde než na alze, určitě máte ve městě nějakej obchod kde prodávaj paměťovky.
A nebo tu kartu kup jinde než na alze, určitě máte ve městě nějakej obchod kde prodávaj paměťovky.
Just Fucking Google It!
50 lidí? Myslíš málo nebo moc? 50 lidí je tam tak průměrně (nakupuju tam poměrně často), přibližná doba čekání na zboží je 10(-15 - záleží také na typu zboží) minut, jednou jsem tam čekal hodinu a čtvrt, bylo tam přes 200 lidí... opravdu hlava na hlavě.. třeba nějaká nabídka byla nebo já nevim, kupoval jsem antiradar zrovna;D záleží na době, odpoledne je tam narváno, dopoledne poměrně klid a pak o víkendu atd. Já ty lidi klidně spočítám
když se budu nudit:)
Jinak co píše Alza o SDXC na svých stránkách:
SDXC karta
SDXC karta je paměťové médium, které se využívá k ukládání dat v digitálních fotoaparátech, videokamerách, mobilních telefonech a dalších zařízeních. Stejně jako SDHC karty technologicky vychází z paměťových karet SD. Mají však vyšší kapacitu.
=> z toho plyne, že by to mělo být komaptibilní

Jinak co píše Alza o SDXC na svých stránkách:
SDXC karta
SDXC karta je paměťové médium, které se využívá k ukládání dat v digitálních fotoaparátech, videokamerách, mobilních telefonech a dalších zařízeních. Stejně jako SDHC karty technologicky vychází z paměťových karet SD. Mají však vyšší kapacitu.
=> z toho plyne, že by to mělo být komaptibilní
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4558
-
od ManemanTV
Zobrazit poslední příspěvek
16 pro 2024 18:18
-
-
-
Pomoc s výběrem PC monitoru. Příloha(y)
od ski1961 » 17 dub 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 29
- 6915