Problemy se zapnutim nove sestaveneho pocitace Vyřešeno
Problemy se zapnutim nove sestaveneho pocitace Vyřešeno
Zdravím, nedávno jste mi poradili sestavu, tu sem si koupil a zapojil. Jedná se o základní desku, pameti a procesor. Je to msi z77 g43, intel i5 3470k a kingston 8 gb 1600. Grafika je starsí 5850, disk samsung hd502hj (ted k nemu nemam prístup, zitra upresním) Po zapojení a startu se pocítac rozbehne, objeví se obrzovka základní desky a i startovací obrazovka systému. Ta se sekne u cerveny a zeleny kulicky (na popisování problemu moc nejsem, já vim...) potom je videt na pul sekundy modra obrazovka (podobná modry smrti, ale ne uplne stejná). Potom zase nabehne obrazovka základovky a objeví se obrazovka s vyberem nalezení problému (ten nenajde) a spustit normalní cestou, to to zacne odznova. Základní deska vsechny komponenty detekuje, je to videt v tom (pro me) novym biosu, kde se dá pouzívat mys a tak... pardón za hacky, pisu na vite a tady hacky nejsou& dekuji za vsechny rady
Re: Problemy se zapnutim nove sestaveneho pocitace
Pokud na tom disku byly uz nainstalovane Windows (na jinem motherboardu) tak si rikaji o novou instalaci.............
-
- Pohlaví:
Udělal bys líp, kdybys to popsal česky bez zbytečných omluv okolo. Co se stane, když to zapneš?
Edit: jak píše petr22
Edit: jak píše petr22
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli jsem tomu popisu dobře rozuměl, tak jsi použil původní disk s již nainstalovaným systémem v předchozím PC. To ovšem Windows nerozdejchá a musíš nejprve naformátovat disk a pak teprve nainstalovat systém. Tím ovšem přijdeš o všechna původní data na disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ja bych si to dovolil rict jednou vetou: pocitac se dokola restartuje, ve chvili kdy ma nacitat system tak je modra smrt
Pokud jsem to spravne pochopil, tak je jasne ze Windows nedokazou nacist jednotku ze ktere maji bootovat (aka nemaji ovladac na radic nebo na chipset)
Pokud jsem to spravne pochopil, tak je jasne ze Windows nedokazou nacist jednotku ze ktere maji bootovat (aka nemaji ovladac na radic nebo na chipset)
@Blue Spirit: zkus napsat hácky nekde kde nejdou napsat + nemuzu se dostat k necemu s klávesnicí, takze jinak psat nemuzu
@petr22: jo, presne tamovy problem je. Spolu z deskou sem sice dostal cd na kterém je napsáno drivers&utilities ale celé sem to prohlédl co to slo ale po ovladacích nic. Snad ten reinstal pomuze no.
Edit: Takze, reinstal jsem zkusil a asi by i pomoh, jenze na konci instalovani to napíse instalovaní bude pokracovat po restartu pocitace, tak chvilku cekám jestli se to restartuje samo, ne takze to reinstaluju reset tlacitkem a instalace zacina odznova. Vím ze to není prímo k topicu, ale nevíte jak to opravit? Díky za rady :)
@petr22: jo, presne tamovy problem je. Spolu z deskou sem sice dostal cd na kterém je napsáno drivers&utilities ale celé sem to prohlédl co to slo ale po ovladacích nic. Snad ten reinstal pomuze no.
Edit: Takze, reinstal jsem zkusil a asi by i pomoh, jenze na konci instalovani to napíse instalovaní bude pokracovat po restartu pocitace, tak chvilku cekám jestli se to restartuje samo, ne takze to reinstaluju reset tlacitkem a instalace zacina odznova. Vím ze to není prímo k topicu, ale nevíte jak to opravit? Díky za rady :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jednak restart někdy při instalaci může trvat hezkých pár vteřin i až minuty, takže jsi možná čekal málo. Před instalací jsi formátoval disk pomalým formátem? Při pomalém formátování probíhá i kontrola disku, takže nemohou být při instalaci použity vadné sektory, což pak může dělat problémy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Aha, jeste jsem neformátoval. Vzhledem k tomu ze bych ztratil vschny soubory, jde to v tomhle stadiu nejak zazalohovat? Nebo ze bych tam dal zpatky starou zakl. desku, zazalohoval system, vratil novou a formatoval disk...?
Co třeba tímhle
stáhni Hirens Boot CD, soubor Hirens.BootCD.15.1.zip rozbal a soubor Hiren's.BootCD.15.1.iso vypal jako obraz disku na CD (např. pomocí BurnCDCC.exe..
a pak v bios nastav boot z cd a vlož CD a nabootuj z něho.
stáhni Hirens Boot CD, soubor Hirens.BootCD.15.1.zip rozbal a soubor Hiren's.BootCD.15.1.iso vypal jako obraz disku na CD (např. pomocí BurnCDCC.exe..
a pak v bios nastav boot z cd a vlož CD a nabootuj z něho.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
No, diky vsem za rady, problém se vyresil (formatovaním) a nastesti vse co se dalo jsem mel na externim disku (kouzlo, nepamatuju se ze bych tam neco dával). Kazdopadne dekuju moc vsem za rady a tene topic muzete smazat (spolu s tim mym puvodním o vyberu komponent, teda jestli se nekomu chce).
Nahoře si to zamkni odfajfkuj - zelenou "fajfkou"
.

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
jo ahaa, vychytanee..
jeste jednou diky

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5251
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
-
- 0
- 1741
-
od PioMan