Problém s Tages Protection Vyřešeno

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Problém s Tages Protection

Příspěvekod Hastalda » 18 zář 2012 22:53

Tak jsem to zkusila přes CCleaner (Run Uninstall), ale po spuštění naběhla hláška: "Během spuštění instalačního programu došlo k chybě (-5005:0x80070002)." a opět se snaží něco doinstalovat, pak se ukončí (v programech stále zůstává).

Zrestartovala jsem router, ale po naběhnutí ntbku se opět ukázalo hlášení v podobě červeně přeškrtnuté ruky ukazující na černý čtverec.. :-(

Přikládám nový log z HJT:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 22:52:30, on 18.9.2012
Platform: Windows 7 SP1 (WinNT 6.00.3505)
MSIE: Internet Explorer v9.00 (9.00.8112.16448)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\windows\system32\taskhost.exe
C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe
C:\windows\system32\Dwm.exe
C:\windows\Explorer.EXE
C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP HotKey Support\QLBController.exe
C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\IAAnotif.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Power Assistant\HPPA_Main.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\File Sanitizer\coreshredder.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPHelper.exe
C:\Program Files\IDT\WDM\sttray.exe
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe
C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LightScribeControlPanel.exe
C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMBgMonitor.exe
C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\BTTray.exe
C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CCC.exe
C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\WINWORD.EXE
C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWA_Main.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\hpCaslNotification.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe
C:\windows\system32\DllHost.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.cz/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.bing.com
O2 - BHO: BHO_Startup - {3134413B-49B4-425C-98A5-893C1F195601} - C:\Program Files\Hewlett-Packard\File Sanitizer\IEBHO.dll
O2 - BHO: HP ProtectTools Security Manager Extension - {395610AE-C624-4f58-B89E-23733EA00F9A} - c:\Program Files\Hewlett-Packard\HP ProtectTools Security Manager\Bin\DpOtsPluginIe8.dll
O2 - BHO: Search Helper - {6EBF7485-159F-4bff-A14F-B9E3AAC4465B} - C:\Program Files\Microsoft\Search Enhancement Pack\Search Helper\SearchHelper.dll
O2 - BHO: Pomocník pro přihlášení ke službě Windows Live - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [QLBController] C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP HotKey Support\QLBController.exe /start
O4 - HKLM\..\Run: [IAAnotif] C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\iaanotif.exe
O4 - HKLM\..\Run: [HPPowerAssistant] C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Power Assistant\HPPA_Main.exe /hidden
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] %ProgramFiles%\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [HPWirelessAssistant] C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\DelayedAppStarter.exe 120 C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWA_Main.exe /hidden
O4 - HKLM\..\Run: [File Sanitizer] C:\Program Files\Hewlett-Packard\File Sanitizer\CoreShredder.exe
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [DTRun] c:\Program Files\ArcSoft\TotalMedia Suite\TotalMedia Theatre 3\uDTRun.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NBKeyScan] "C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBKeyScan.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SysTrayApp] C:\Program Files\IDT\WDM\sttray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKCU\..\Run: [LightScribe Control Panel] C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LightScribeControlPanel.exe -hidden
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMBgMonitor.exe"
O4 - Global Startup: Bluetooth.lnk = ?
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://c:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Office Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Odeslat obrázek do zařízení &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm
O8 - Extra context menu item: Odeslat stránku do zařízení &Bluetooth... - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra button: Zdroje informací - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: @C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btrez.dll,-4015 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btrez.dll,-12650 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: ArcSoft Connect Daemon (ACDaemon) - ArcSoft Inc. - C:\Program Files\Common Files\ArcSoft\Connection Service\Bin\ACService.exe
O23 - Service: Andrea ST Filters Service (AESTFilters) - Andrea Electronics Corporation - C:\Program Files\IDT\WDM\aestsrv.exe
O23 - Service: AMD External Events Utility - AMD - C:\windows\system32\atiesrxx.exe
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - Broadcom Corporation. - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btwdins.exe
O23 - Service: @c:\Program Files\Hewlett-Packard\HP ProtectTools Security Manager\Bin\DpHostW.exe,-128 (DpHost) - DigitalPersona, Inc. - c:\Program Files\Hewlett-Packard\HP ProtectTools Security Manager\Bin\DpHostW.exe
O23 - Service: ESET Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe
O23 - Service: HP ProtectTools Device Locking / Auditing (FLCDLOCK) - Hewlett-Packard Ltd - c:\Windows\system32\flcdlock.exe
O23 - Service: HP Health Check Service - Unknown owner - C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Health Check\hphc_service.exe (file missing)
O23 - Service: HP Power Assistant Service - Hewlett-Packard - C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Power Assistant\HPPA_Service.exe
O23 - Service: HP ProtectTools Service - Hewlett-Packard Development Company, L.P - c:\Program Files\Hewlett-Packard\2009 Password Filter for HP ProtectTools\PTChangeFilterService.exe
O23 - Service: HP Wireless Assistant Service - Hewlett-Packard - C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Wireless Assistant\HPWA_Service.exe
O23 - Service: HP DayStarter Service (HPDayStarterService) - Hewlett-Packard Company - c:\Program Files\Hewlett-Packard\HP QuickLook\HPDayStarterService.exe
O23 - Service: HP Quick Synchronization Service (HPDrvMntSvc.exe) - Hewlett-Packard Company - c:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\HPDrvMntSvc.exe
O23 - Service: Drive Encryption Service (HpFkCryptService) - McAfee, Inc. - c:\Program Files\Hewlett-Packard\Drive Encryption\HpFkCrypt.exe
O23 - Service: File Sanitizer for HP ProtectTools (HPFSService) - Hewlett-Packard - C:\Program Files\Hewlett-Packard\File Sanitizer\HPFSService.exe
O23 - Service: HP Hotkey Monitor (hpHotkeyMonitor) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP HotKey Support\hpHotkeyMonitor.exe
O23 - Service: hpqwmiex - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\hpqwmiex.exe
O23 - Service: HP Service (hpsrv) - Hewlett-Packard - C:\windows\system32\Hpservice.exe
O23 - Service: Intel(R) Matrix Storage Event Monitor (IAANTMON) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\IAANTMon.exe
O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
O23 - Service: Intel(R) Management and Security Application Local Management Service (LMS) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Intel(R) Management Engine Components\LMS\LMS.exe
O23 - Service: MBAMScheduler - Malwarebytes Corporation - C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamscheduler.exe
O23 - Service: MBAMService - Malwarebytes Corporation - C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamservice.exe
O23 - Service: Nero BackItUp Scheduler 3 - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe
O23 - Service: PDF Document Manager (pdfcDispatcher) - PDF Complete Inc - C:\Program Files\PDF Complete\pdfsvc.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\stlang.dll,-10122 (STacSV) - IDT, Inc. - C:\Program Files\IDT\WDM\STacSV.exe
O23 - Service: ArcCapture (uArcCapture) - ArcSoft, Inc. - C:\windows\system32\uArcCapture.exe
O23 - Service: Intel(R) Management & Security Application User Notification Service (UNS) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Intel(R) Management Engine Components\UNS\UNS.exe
O23 - Service: Validity VCS Fingerprint Service (vcsFPService) - Validity Sensors, Inc. - C:\windows\system32\vcsFPService.exe

--
End of file - 9458 bytes

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 19 zář 2012 10:36

Stáhněte si a nainstalujte Revo Uninstaller FreePlease download and install Revo Uninstaller Free
http://www.revouninstaller.com/start_fr ... nload.html
Poklepáním na Revo Uninstaller jej spustit.
Ze seznamu programů klikněte dvakrát na programu odstranit
Až budete vyzváni, zda chcete odinstalovat klepněte na tlačítko Ano.
Ujistěte se, že je vybrána možnost Mírný potom klepněte na tlačítko Další.
Program bude probíhat, Pokud budete vyzváni znovu klepněte na tlačítko Ano
Při vestavěný Uninstaller je dokončena klepněte na tlačítko Další.
Jakmile program hledal zbytky klepněte na tlačítko Další.
Zkontrolujte / zaškrtněte položky Bolded jen na seznamu a potom klepněte na tlačítko Odstranit
Po vyzvání klepněte na Ano a pak na další.
dal šek na všechny složky, které se nachází a vyberte možnost odstranění
Po zobrazení výzvy vyberte ano, pak na další
Poté, co udělal na tlačítko Dokončit.

jinak ten toolscleaner:
Stáhni si ToolsCleaner2( by de A.Rothstein & Dj Quiou & překlad: Damned )
Na plochu a spusť ho.
Klikni na Bod obnovení a poté na OK , OK.
Klikni na Koš a poté na OK.
Klikni na Dočasné soubory a poté na OK.
Klikni na Vyhledat[b] a nech Cleaner pracovat. Může se během čištění zastavit (neodpovídá), ale nech ho pokračovat.
Když program skončí , klikni na [b]Odstranit
a odstraň nalezené.
Zavři program.
Program maže i všechny nástroje na odvirování a vytváření logů , které se zde používají (HJT, Combofix, OTM, OTL, OTS atd.)
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hastalda » 19 zář 2012 21:10

Tak jsem stáhla a nainstalovala Revo Uninstaller, když jsem ho spustila, v nabídce módů byly jen možnosti Vestavěný, Bezpečný, Přiměřený a Pokročilý, Mírný tam nebyl, spustila jsem tedy Přiměřený - doufám, že to tak bylo správně. Bylo nalezeno 23 zbytkových položek v Renegitu, dala jsem smazat, když jsem dala "dále", zobrazilo se dalších 6 nalezených zbytkových položek, ale tentokrát nevedly do složek, ale na disk C (_Setup.dll, ISSetup.dll, setup.exe, setup.ilg a setup.ini), tak jsem je nechala taky odstranit - snad správně.
Když dám Ovládací panely => Programy => Odinstalovat, už je čisté ! :smile:

Ohledně ToolsCleaneru jsem jela přesně podle návodu a snad jsem všechno udělala dobře.

[Ještě poznámka - nevím jestli to s něčím souvisí, ale když se teď přihlásím, na některých ikonách se zobrazil modrožlutý štít - když chci spustit programy s tímto štítem, hned se nespustí, ale zobrazí se Řízení uživatelských účtů a hláška: "Chcete potvrdit, aby následující program provedl změny v tomto počítači?]

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 zář 2012 21:35

Vše jsi udělala v pořádku.

To, že máš na ikonách štíty znamená, že tento program musí být spuštěn s vyšším oprávněním (administrátorským). Je to ochrana před neznalými uživateli s omezeným účtem. Pokud nemají oprávnění administrátora, tak ten program nespustí. Většinou se jedná o programy s nějakým "dopadem" na systém (čističe registrů, starých dat, unninstalery, apod.)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hastalda » 19 zář 2012 21:58

Díky moc ! ..i za vysvětlení.

Když se teď přihlásím, tak hláška o problému s kompatibilitou Tages Protection se už nezobrazuje. Už ani nenutí vyhledat nutnost řešení problému s kompatibilitou. Jen se po přihlášení zobrazí na pár vteřin červeně přeškrtlá ruka ukazující na černý čtverec. Ta "potvora" je už taky pryč, včetně zbylých částí instalace - pomohl Revo Uninstaller. Tak snad by mělo být takhle v pořádku...

Ještě mě děsí, že mi poslední 3 dny (nějak když jsem začala řešit problém s Tages Protection) začalo vyskakovat okno s hláškou ESETu: "Detekován útok DNS cache poisoning. Vzdálená IP adresa 192.168.1.1" - personální firewall. Snažila jsem si pročíst podobné příspěvky ve fóru (abych neotravovala s "každou blbostí"), ale chytrá z toho nejsem.., nevím tedy, zda to mám ignorovat nebo s tím něco dělat. Co když mi nepůjde antivir, hrozí pak nějaké riziko ?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 zář 2012 22:24

192.168.1.1 je defaultní IP wifi routeru, takže žádná hrozba. jak tuto IP přidat do důvěryhodných, aby se již toto neopakovalo najdeš tady:
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=co ... d=SOLN2933
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Hastalda » 20 zář 2012 19:50

Tak jsem se snažila jet přesně podle návodu - snad jsem to dobře pochopila a po 1 bodu přeskočila na bod 4, a pak až do bodu 10. Jestli jsem si to dobře přeložila Solution 2 je druhá možnost jak nastavit, takže jsem uložila v bodě 10, jak se uvádí. Zkusila jsem zrestartovat ntbk a po přihlášení se hláška ESETu o "útoku DNS cache poisoning" nezobrazil.
Pro mě jsou tyhle věci trochu složitější, tak mě i trvá déle.. :smile: Každopádně díky memphisto moc !!

Ještě jednou jsem skoukla ty ovladače a ta "potvora" včetně těch částí je opravdu už pryč. Hlášky z windows o problému s kompatibilitou se už díky Bohu (teda díky vám :smile:) taky už nezobrazují, ani nenutí, abych před prací na ntbku nejdříve vyhledala řešení problému s kompatibilitou Tages Protection. Jen se při spuštění zobrazí ta "přeškrtlá ruka", ale po chvíli zmizí a nezjistila jsem, že by něčemu vadilo. Takže by snad už takhle mělo být v pořádku.

Hastalda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Problém s Tages Protection  Vyřešeno

Příspěvekod Hastalda » 20 zář 2012 20:03

Ještě než uzamknu toto téma jako vyřešené, chtěla bych hrozně moc poděkovat Orcusovi, Jaro3, Žbekymu a memphistovi za jejich technickou pomoc a rady jak postupovat dál, poděkování též Blue Spiritovi za jeho rady a navedení v počátku problému.

Opět posílám něco na podporu fóra. Díky moc všem !!!

Katka "Haštalda" Haštalská

Zpět na “HiJackThis”