Ahoj, měla sem na noteooku nastaven uživatelský účet s právy administrátora, nyní sem potřebovala dát formátovat celé pc a nejde mi to při přihlášení se nedostau na roli administrátora, pouze na roli guesta, nemám tak možnost obnovení systému, prosím o pomoc, jedná se o noťas HP DV 6, w 7.
Prosím o jakoukoliv dobrou radu, děkuji za pomoc
Simona
//podívej se prosím do Pravidel, jak nemá vypadat název tématu. Zjistíš, že varianta Problém s ... je jedna z těch špatných
//přejmenováno
//mmmartin
Po zformátování PC se nemůžu přihlásit jako administrátor.* Vyřešeno
Re: problém s pc - prosím pomoc
Nevím, jaký máš systém, ale pokud chceš PC (notebook) přeinstalovat (potažmo zformátovat HDD), nepotřebuješ administrátorský účet, protože instalace začíná daleko dříve, než se vůbec k volbě účtu dostaneš!
Takže si asi nerozumíme a popiš problém trochu podrobněji.
Takže si asi nerozumíme a popiš problém trochu podrobněji.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
omlouvám se,ale pc moc celkově nerozzumím, takže ještě předtím než naběhne pc?A co pro to udělat?
Na základní obrazovce - první, co se Ti objeví, když zapneš PC/ntb - máš nějaké pokyny. Mj by tam měla být i informace, které tlačítko zmáčknout pro přeinstalaci/obnovení systému. Pak bys měla postupovat podle pokynů na displeji.
Pokud tomu hodně nerozumíš, vyhledej ve svém okolí někoho, kdo Ti pomůže. Školení takového rozsahu přesahuje mé časové i "chuťové" možnosti
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Zář 2012 17:05) ---
Po přejmenování tématu si nejsem jistý, zda jsem něco špatně nepochopil. Pokud ano (notebook už je přeinstalován), nebudu se dále vyjadřovat, není k čemu. Pokud jsem to pochopil dobře, tedy NTB dosud není přeinstalován, pak můžeme pokračovat.
Pokud tomu hodně nerozumíš, vyhledej ve svém okolí někoho, kdo Ti pomůže. Školení takového rozsahu přesahuje mé časové i "chuťové" možnosti

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Zář 2012 17:05) ---
Po přejmenování tématu si nejsem jistý, zda jsem něco špatně nepochopil. Pokud ano (notebook už je přeinstalován), nebudu se dále vyjadřovat, není k čemu. Pokud jsem to pochopil dobře, tedy NTB dosud není přeinstalován, pak můžeme pokračovat.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Po zformátování PC se nemůžu přihlásit jako administráto
ano ntb není doposud přeinstalován...
Pak žádám někoho z moderátorů o změnu zkreslujícího názvu.(Ani ten již změněný není to pravé - formát PC??)
Pokud ten ntb nebyl dosud přeistalováván, měl by být na HDD oddíl, ze kterého lze OS (systém) přeinstalovat. Pokud máš v noťasu data, která chceš uchovat, je třeba je někam zálohovat. Pak jednou F klávesou (snad F10, ale nejsem si jistý) spustíš přeinstalování systému a nějaký administrátor Tě vůbec nemusí zajímat.
Pokud ten ntb nebyl dosud přeistalováván, měl by být na HDD oddíl, ze kterého lze OS (systém) přeinstalovat. Pokud máš v noťasu data, která chceš uchovat, je třeba je někam zálohovat. Pak jednou F klávesou (snad F10, ale nejsem si jistý) spustíš přeinstalování systému a nějaký administrátor Tě vůbec nemusí zajímat.
provedla sem restart pc, čekala sem jestli se objeví nějaké hlášky,ale naběhlo pouze spuštění systému windows,dole nic nahoře nic....nevim tedy pod čím mám dát formátování.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Zář 2012 17:18) ---
když dám f10 nikde není možnost formátování.....
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Zář 2012 17:18) ---
když dám f10 nikde není možnost formátování.....

Chvilku jsem hledal, ale pomohlo to.
Co ta data?
Při restartu ntb mačkej v asi vteřinovém intervalu tl. F11 (F10 bylo blbě) a měla by se objevit obrazovka reinstalace systému.HP používá speciální recovery partition, kterou lze nabootovat pomocí F11
Co ta data?
reinstalace se objevila...teďka při zapnutí se objevuje: BOOTMGR chybí restartujte klávesami CTRl ALT DELETE a to když udělám tak t naskakuje pořád dokola...
Tak to už jde mimo mě, CTRL + ALT + DELETE je tzv měkký restart (mj) a pokud Ti chybí BOOTMGR bohužel honem nevím, co s tím. Pokusím se něco zjistit, možná se mezitím ozve tady někdo znalejší. Zatím se měj.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1388
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
07 led 2025 14:15