Windows 7 - poškozené soubory Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

ProbablyYes
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows 7 - poškozené soubory

Příspěvekod ProbablyYes » 23 zář 2012 18:43

Pěkný den,

na mém notebooku po naprosto bezproblémovém chodu najednou spadli Windows7 . U mě osobně nic neobvyklého, až na fakt, že tentokrát Windows vůbec nejde spustit . Počítač se spustí, ukáže se možnost vstoupit do biosu, ale poté už jen černá obrazovka a ani o ťuk víc .
Zkusil jsem nainstalovat staré Windows xp a po problému s nastavením SATA disku mi instalace napsala, že soubory na disku C: jsou poškozené a je nutné přeformátování, než instalace začne .
V tom je ale chyba, neboť chci soubory z disku zachovat, při přeinstalování systému jsem plánovat si soubory vytahnout z windows.old .

V normálním případě by se pravděpodobně měl na začátku spustit chkdsk a poškozené soubory opravit, bohužel se nestane absolutně nic .

Má někdo s tímto zkušenosti, jak z takového počítače vytáhnout ( zálohovat ) potřebná data, nebo rovnou poškozené soubory opravit ?

Děkuji

Reklama
guest

Re: Windows 7 - poškozené soubory

Příspěvekod guest » 23 zář 2012 18:47

Vítej na PC-Help!

Pokud si na W7 nějakou pro mne záhadou plácnul XP, pak je každá rada drahá.

Stáhni http://www.slunecnice.cz/sw/hiren-s-boot-cd/ vypal jako bootovací a z toho nabootuj. Je tam miniXP a budeš moci pracovat s diskem - tedy zálohovat data.

ProbablyYes
nováček
Stav:

Příspěvekod ProbablyYes » 23 zář 2012 19:44

Zdravím,

děkuji za odezvu, ale asi jsem to napsal příliš krkolomě .

Windows7 mi spadli a nemají žádnou vůli k sebeopravení, nebo k čemukoli . Nainstalovat xp byl pouze pokus, který odhalil ( tedy dle mého mínění ), že soubory na disku jsou poškozeny a měl by se tedy při startu Windows7 spustit chkdsk a poškozené soubory opravit .
To se ale nestane, po ukázaní možnosti vstoupit na bios se počítač zmohne jen na černou obrazovku a vypadá to jako by windows ani z disku nešli nabootovat .

Momentální stav je tedy ten, že se mi počítač nedaří vůbec spustit a potřebuji z počítače dostat všechna důležitá data, nebo problém nějakým fixním programem opravit .

Děkuji za odezvu

guest

Příspěvekod guest » 23 zář 2012 19:49

Zkus po startu F8 a nouzový režim.

HirenBoot nabootovat půjde!

Edit: Pokusu s XP nerozumím, protože XP na W7 nainstalovat nejdou. Musel bys nejprve zformátovat disk. Ještě máš Obnovení systému.

ProbablyYes
nováček
Stav:

Příspěvekod ProbablyYes » 23 zář 2012 20:31

Zdravím,

projistotu jsem to znovu vyzkoušel, ale výsledek byl stejný - F8 nefunguje, Windows se vůbec nepustí, ani žádná jeho součást .

Ohledně HirenBoot - děkuji, zkusím ho . Výsledek sem napíši možná mírně opožděně, nemám přístup k CD/DVD mechanice, zkusím ho dát na flash disk .

Děkuji

guest

Příspěvekod guest » 23 zář 2012 20:36

Ještě se dá nabootovat Windows 7 a opravit. Ovšem nejlepší je asi vytáhnout přes HiB ta data a potom systém obnovit, možná má Recovery oddíl.

ProbablyYes
nováček
Stav:

Příspěvekod ProbablyYes » 23 zář 2012 21:53

Opět zdravím,

Možná se hloupě zeptám, ale jaké ze souborů, které se v tom balíčku nacházeli, mám na flash disk dát ?

HirenBoot jsem stahnul a na flash disk extrahoval Hiren's.BootCD.15.1 . Flash disk zapojil do notebooku . Když ale počítač zapnu - Odebrat disky fi jiná media . Restartujte lib. klávesou . Což se při stisku libovolné klávesy jen dokola opakuje .
Je potřeba nějaké naformátování disku ? Nemám absolutně zkušenosti s podobným sw .

Děkuji za ochotu

guest

Příspěvekod guest » 23 zář 2012 22:00

Jenom ne žádné formátování! To by byla data v háji. Ta fleška musí !!! být bootovací. Následně přepnout v Biosu bootování z USB flash /atp./ a pak z toho zavést ten HiB.

ProbablyYes
nováček
Stav:

Příspěvekod ProbablyYes » 24 zář 2012 14:24

Zdravím,

znovu jsem špatně formuloval svůj problém .

Můj flash disk je naprosto bez změn - pouze na přenášení dat . Když jsem na něj nahrál obsah archivu Hiren's.BootCD.15.1 a pokusil se jej nabootovat, počítač pouze vypsal chybovou hlášku .
Proto jsem se ptal, zda je tedy na flash disku nutné nějaké nastavení, aby ho systém správně rozeznal a byl schopný ho spustit, nebo je nutné zakoupit speciální flash disk ?
Případně nahrát obsah na DVD, u kterého ovšem také nevím, zda je nutné ho nějak nastavit, nebo na něj stačí pouze soubory nahrát a počítač už to sám přečte .

Děkuji

guest

Příspěvekod guest » 24 zář 2012 14:35

Je třeba vědět jakou chybu počítač vypsal.

Ano Flash disk potřebuje jistou úpravu, je potřeba vytvořit bootovací flash. Na to uložit HiB, v Biosu nastavit bootování z flash /pokud to Bios umožňuje/ a následně HirensBoot nabotovat.

Nějaký návod je zde: http://www.hirensbootcd.org/usb-booting/

ProbablyYes
nováček
Stav:

Příspěvekod ProbablyYes » 24 zář 2012 14:50

Zdravím,

počítač vypsal jak píši výše :
Odebrat disky fi jiná media . Restartujte lib. klávesou .

Bios nastavený je, na návod se podívám, děkuji .

--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Zář 2012 16:01) ---

Tak, udělal jsem obrázek po obrázku vše, co je v návodu .
Počítač po staru flash disk najde, na obrazovce na velmi krátkou chvíli vyběhne trocha textu a poté už jen černý obraz bez jakékoli aktivity .

Mohu se zeptat, nešel by na disk například nainstalovat Linux ( např.Ubuntu ) a zněj data vytáhnout ?

Případně jde prý pomocí instalace Windows 7 nejen nainstalovat windows, ale také opravit počítač ( něco jako chkdsk ? ) . Je to možné ?

Děkuji

ProbablyYes
nováček
Stav:

Příspěvekod ProbablyYes » 27 zář 2012 16:59

Zdravím,

momentálně se pokouším k disku dostat pomocí Linux Slax, který spouštím přes Flash disk, bohužel se setkávám s neúspěchem .

Nemá někdo zkušenosti, jak se vymanit z prohledávání souborů na Flash Disku a mít přístupný pevný disk ( C: ) ?

Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
    od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    2775
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 pro 2024 23:15
  • Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
    od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    3272
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 12:27
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9345
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • Flash disk - soubory nelze přehrát
    od Kincl6 » 18 pro 2024 21:13 » v Vše ostatní (hw)
    3
    3842
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    19 pro 2024 12:16
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    8188
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”