Přepínání grafických karet

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zillda
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přepínání grafických karet

Příspěvekod zillda » 16 zář 2012 23:54

Dobrý den, mam notebook ASUS K55VM-SX102 a windows 7, a chtěl bych, aby mi to běžel na nvidii a né na integrované grafice, protože, když dám Rozlišení a pak upřesnit nastavení tak je tam typ adaptáru Intel HD Graphics 4000 a já nevím jak to přepnout... Ve správni zařízení jsou vidět obě karty, když tu integrovanou zakážu tak mi to hodí černou obrazovku a pak to běží ve VgaSave modu a nepřepne se to na tu nvidii.. V biosu jsem nic nenašel kde by si to mělo přepnout a tak si nevým rady jak na to. Předem děkuji za rady.

Reklama
pigi14
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Přepínání grafických karet

Příspěvekod pigi14 » 17 zář 2012 01:40

V ovládacím panelu Nvidia -> spravovat 3D nastavení -> a preferovaný grafický procesor zvolíš jako Vysokovýkonný procesor Nvidia
Nejdřív si to po sobě pořádně přečti!

zillda
nováček
Stav:

Příspěvekod zillda » 17 zář 2012 11:26

Pořád, ale bude většina věcí běžet na integrovaný grafice, ale hry mi to teda bude brát už z tý nvidie ?

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 zář 2012 11:29

Říká se tomu funkce Optimus. Na integrované běžíš když nepotřebuješ výkon a šetříš tak provoz na baterku. Vydrží dýl. pokud zapneš hru, tak se aktuivuje dedikovaná karta. Samozřejmě pokud hraješ na baterce, tak se to projeví na zkrácení výdrže.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

zillda
nováček
Stav:

Příspěvekod zillda » 17 zář 2012 11:40

Áha, díky za info a za pomoc

WIFT
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod WIFT » 17 zář 2012 12:40

Optimus funguje tak, že integrovaná grafika funguje VŽDY, tu prostě vypnout nelze. Důvod je jednoduchý: monitor je připojen právě na integrovanou grafiku, takže veškeré základní nastavení obrazu (rozlišení, frekvence) se dělá na integrované grafice. Grafika GeForce se zapíná pouze tehdy, když je jí pořeba (podle nastavení, jak bylo řečeno), ale svůj obraz posílá přes PCI Express k zobrazení grafice integrované a ta ten obraz zobrazí (moc při tom nežere, protože nic nepočítá a nevymýšlí, co má zobrazit, jí říká druhá grafika). Proto nelze integrovanou grafiku vypnout.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 zář 2012 13:28

Zkontroluj to, jestli to přepínání funguje korektně, protože jsou s tím hodně problémy.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

zillda
nováček
Stav:

Příspěvekod zillda » 25 zář 2012 20:55

Nefunguje to... i když to mám nastavený v nastavení grafiky tak to stále tu grafiku nezapíná a běží to na té integrované.. nevítě co mam zkusit dál teda ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”