Zdravím mám problém s mikrofónem strašně šumí ( nahrávka ). Už jsem zkoušel hodně věcí myslel jsem si, že to je zvukovou kartou, tak jsem koupil nový mikrofón na usb a stejně mi šumí a při tom mikrofónem to není na ostatních pc to nešumí. Mám ještě jeden mikrofón ten nejlevnější od geniusu a ten mi asi před 5 měsíci ještě nešuměl, ale teď mi už šumí no už mi šumí delší dobu, ale mikrofónem to není zkoušel jsem na druhém pc a bylo to v pohodě.
Předem děkuji za odpověď.
Šumění mikrofónu
Šumění mikrofónu
Naposledy upravil(a) exoloss dne 29 zář 2012 15:51, celkem upraveno 1 x.
Re: Šumění mikrofónu
Tak šumí ten mikrofon, nebo nešumí??
Jednak mikrofon nemůže šumět! Dále co Ti tedy šumí - repráky, sluchátka? Kde - v PC, v televizi, v rádiu apod.
Zkus popsat zvukový řetězec a zkusíme zjistit zdroj šumu. Výsledek je tutově, že Ti šumí repráky, resp. sluchátka.

Jednak mikrofon nemůže šumět! Dále co Ti tedy šumí - repráky, sluchátka? Kde - v PC, v televizi, v rádiu apod.
Zkus popsat zvukový řetězec a zkusíme zjistit zdroj šumu. Výsledek je tutově, že Ti šumí repráky, resp. sluchátka.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Není možné, aby mi šuměly repráky i sluchátka ne ? A šumí mi to jen ten můj záznam, když pustím písničku nebo něco, tak to nešumí. A mikrofón určitě nešumí.
A jsme u toho. Šum Ti tedy vzniká někde, kde není společná cesta pro Tvou nahrávku a řekněme originální zdroje. A to může být mikrofonní předzesilovač, nebo další součást nahrávacího řetězce nebo přímo médium, na které nahráváš - pokud jím není HDD v PC. Jelikož jsi nedal více informací (jedná se o PC? ntb? HiFi zařízení? MMC nebo něco jiného), nemůžu Ti dále poradit.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jedná se o notebook hp probook 4525s
Předpokládám, že tedy nahráváš na HDD. Pak tedy pokud nemáš omylem zapnutý nějaký - promiň - přiblblý zvukový efekt (asi ne, když Ti normální písničky jdou), vidím to na HW závadu v oblasti mikrofonního vstupu, a to sám neopravíš. Pokud je ntb v záruce, zkusil bych reklamaci, pokud ne, oprava se těžko vyplatí a šel bych do externí USB zvukovky. Pokud máš možnost si nějakou externí napřed vypůjčit, použij ji k ověření, zda je skutečně závada tam, kde já odhaduji.
Ale já mám mikrofón na usb :).
To je jedno, signál stejně zpracovává zvukovka ntb a USB připojení je jen jeden ze způsobů, jak ten signál z mikrofonu do té zvukovky ntb dostat.
-
- Pohlaví:
Samozřejmě že šuměním mikrofonu je myšleno že šumí nahrávka pořízená mikrofonem - lidi se holt neumí vyjadřovat správně.
Nejčastější příčinou je špatné nastavení, tady se ale nedá moc radit protože každá zvukovka to má trochu jinak a nikdo nezná všechno.
Nedá se ale vyloučit, že ten mikrofon si se zvukovkou nerozumí a na jiném PC pracuje bezvadně.
Zkusil bych jiný mikrofon za padesátku.
Nejčastější příčinou je špatné nastavení, tady se ale nedá moc radit protože každá zvukovka to má trochu jinak a nikdo nezná všechno.
Nedá se ale vyloučit, že ten mikrofon si se zvukovkou nerozumí a na jiném PC pracuje bezvadně.
Zkusil bych jiný mikrofon za padesátku.
Já jsem zkoušel už asi 6 mikrofonů a vždy to šumělo. A samozřejmě nahrávka mikrofonu.
Taky šumí
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Zář 2012 17:28) ---
Nemůže to být třeba ovladačema ? Pište mi prosím vaše nápady co bych s tím mohl mít.
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Zář 2012 17:28) ---
Nemůže to být třeba ovladačema ? Pište mi prosím vaše nápady co bych s tím mohl mít.
Zpět na “Problémy s hardwarem”