Zapojení satelitu a Recorderu

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zapojení satelitu a Recorderu

Příspěvekod kokossak » 29 zář 2012 18:19

Jo, mám ten samý návod, ale jako já nevím jestli mám vybrat to XP, SP, P EP, MLP atd ... :D jo a kdybych to propojil tak jak říkáš , tak tím bych vypojil satelit přece, ne ? ... To nechci ..
CPU: Intel Core i7 3.9 Ghz v Turbo
GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 760 4GB
RAM: Kingston HyperX 16 GB
SSD: KingSton 60GB pro systém, 540 Mb / s R, 520 Mb / s W
HDD: WD 1 TB 7200 ot / min
ZD: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 29 zář 2012 18:27

Na satelit máš přece parabolu, na pozemní vysílání síto nebo žebříček, ne? Takže kabel z paraboly připojíš do satelitu. Konec. Kabel z pozemní antény připojíš do DVD rekordéru do in a z rekordéru out propojíš další kabel do TV ant. vstup.
Režim nahrávaní je přeneseně kvalita výsledné nahrávky - XP nejlepší (zabere nejvíc prostoru na médiu, MLP nejhorší, nejméně náročné na prostor na médiu). Obecně se nejvíc používá SP.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kokossak » 29 zář 2012 18:57

No, dobře, ale já nemám to pozemní vysílání, :D

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 29 zář 2012 19:10

Ale to jsi doteďka neřekl! :roll:
Takže anténní kabel zapojíš jen do satelitu, nikam dál! Všechno ostatní jen přes SCARTy nebo HDMI. Jak zapojit SCART ze satelitu do DVD Ti líp poradit neumím, musel bych být u toho a zprovoznil bych to. Propojení satelitu s TV přes HDMI je snad už jasné. Bohužel už Ti asi víc nemám co říct :cry: :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kokossak » 29 zář 2012 19:13

Díky, no, jako nejsem zas tak blbej, abych nevěděl, jak patří SCART .., jenže já fakt nevím, proč když propojím saťák s rekordérem, tak proč to nefakčí ? prostě jen šum a šum .. Mohl bys ještě zkusit poradit ? jinak samozřejmě děkuju moc za trpělivost .. :-)

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 29 zář 2012 19:28

Ještě mám chvilku, tak to zkusím: Vrať se k mému prvnímu příspěvku a zkus sestavu zapojit podle něj, tzn. z DVD SCARTu označeného TV do SCARTu AV1 (nebo nevimjakjinak označeného hlavního SCARTu) na TV, ze SCARTu na satelitu do zbylého SCARTu na DVD a vyzkoušej to. Přitom musíš mít na DVD nastavený příslušný vstup - nějaké AV (ten návod fakt stojí za ho.no).
Pokud se ti na tom podaří rozchodit nahráv ání i přehrávání, vyndej SCART mezi DVD a TV a nahraď ho HDMI kabelem. Na TV nezapomeň zvolit jako vstup (input nebo nevimjakjetotam označené) HDMI, možná že i s příslušným číslem HDMI vstupu. Pak znova vše vyzkoušej.
Když to uschopníš, už je propojíš satelit s TV druhým HDMI kabelem, pochopitelně do dalšího HDMI vstupu na TV. Snad ho ta TV má. Pokud tenhle postup krok po kroku provedeš a uschopníš!, mělo by Ti to pak jako celek chodit.
Když se někde zadrhneš, napiš to hned sem, ale měj trpělivost, večer tu budu/nebudu a zítra nevím, jak se k tomu přes den dostanu. V nejhorším výjimečně strpím řešení po SZ, ale také s trpělivostí. :D

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kokossak » 29 zář 2012 19:34

No, já už dnes nejsem doma, tak to vyzkouším zítra a ozvu se ... Díky moc .. snad se podaří - Jinak ta TV má 7 HDMI :D takže pohoda .. Díky moc .. Zítra se ozvu, čao :-)

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kokossak » 30 zář 2012 17:07

Tak já fakt nevím ... já to udělal jak jsi psal, ale sekl jsem se hned u prvního kroku .. prostě i když to zapojím přes ty scarty, jak jsi psal, tak ne a ne do toho recorderu dostat signál ze saťáku, proště pořád jen šum ... fakt už nevím :(

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 30 zář 2012 18:34

A zkoušel jsi to podle těch obrázků co jsem dal odkaz?Sat propojit s tv HDMI-Recorder s tv do AV2 a propojit sat s rekorderem tím co ti zbývá?

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 30 zář 2012 18:48

Zkus pustit signál ze satu přes SCART přímo do TV, abys vyloučil chybu satu. Pokud to pojede, pak si nemohu pomoct, buď děláš někde chybu ve volbě zdroje signálu u DVD, nebo ten SCART vstup na DVD nefunguje. Další možností je vada SCART kabelu a pak taky nastavení vstupu DVD - lze nastavit buď RGB, nebo kompozitní signál, tzn. video. Může se stát, že pokud Ti tohle nastavení nebude sedět, nepůjde Ti signál do DVD. Měl bys to najít v menu DVD v nějaké položce, která řeší volbu typu vstupního signálu. Na dálku to opravit neumím, zkoušet bohužel musíš Ty.
Zkus i to, co Ti radí richchie, ale jsem trochu skeptik, protože ten HDMI konektor na DVD je podle mne jen výstupní pro TV. Ale mile by mě překvapilo, kdyby to bylo jinak.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zapojení ústředny EZS Příloha(y)
    od maathes » 18 lis 2024 13:39 » v Vše ostatní (Off topic)
    1
    4325
    od HappyMental Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 11:14
  • Kabely od Cablemod koupe/zapojeni
    od Lister99 » 01 srp 2024 14:57 » v Vše ostatní (hw)
    6
    4908
    od Lister99 Zobrazit poslední příspěvek
    02 srp 2024 13:56
  • Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
    od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2122
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 13:53

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”