Ukládání videa na Harddisk
Ukládání videa na Harddisk
Dobrý den.Měl bych dotaz,zda-li by mi někdo neporadil ohledně ukládání videa do PC.Video je ukládáno z páskové HD kamery pomocí FIREWIRE.V PC mám 2 HDD.Oba nové.Na jeden(D) se však video jakoby nestačí ukládat a výsledek je rozkostičkovaný obraz a chrčící zvuk.Už při ukládání je v náhledu vidět,že se video kouše.Druhý HDD(E) s ukládáním nemá problém.Video je OK.Vyzkoušel jsem i druhuhou kameru,která je na karty a video se do PC ukládá přes USB.Na oba HDD se video uloží normálně.Problem je tedy pouze u páskové kamery.Za případné rady moc děkuji.P.S. Oba HDD jsem testoval Hard Drive Inspectorem a dalšími programy a výsledek ze všech je HDD is Excelent.
Re: Ukládání videa na Harddisk
Kamera s firewire uklada video v realnem case, kdezto s USB pouze kopiruje soubor na disk. Rozdil je v tom, ze kopirovani pocka, kdezto firewire musi zapisovat konstatni rychlosti.
Co je treba provest je test rychlosti zapisu soboru na disk - a to vetsiho souboru - cca 10GB.
Predpokladam, ze na tom prvnim disku je operacni system - na ten disk by se vubec zapisovat nemelo.
Co je treba provest je test rychlosti zapisu soboru na disk - a to vetsiho souboru - cca 10GB.
Predpokladam, ze na tom prvnim disku je operacni system - na ten disk by se vubec zapisovat nemelo.
Díky.Předpokládáš to správně.Ten disk je rozdělen na "C" a "D".Jak ten test provedu?Mám nějaký program Diskbench.Ještě jedna maličkost.Ten HDD mi to pomalé ukládání už jednou dělal.Nakonec jsem přišel na to,že je nastaven na PIO režim.Změnil jsem to tehdy na DMA a harddisk dal do nového PC.Bohužel jsem funkčnost nevyzkoušel. Jedná se o nový disk,který jsem měl ve starém PC pár dní.
A jak je to nastavene ted? Ta zmena z PIO na DMA plati pouze pro puvodni PC.
V pripade ze je pouzit PIO rezim tak nahravani videa na disk bude i dost zatezovat procesor
V pripade ze je pouzit PIO rezim tak nahravani videa na disk bude i dost zatezovat procesor
....když já nevím jak to u WIN 7 zjistím.Najel jsem na řadiče IDE,ATAPI a tam je ULTRA DMA 6
Skus skopirovat nejaky velky soubor z E: na C: nebo D: (napriklad nahrane video) - jak rychle to bude zapisovat
Test jsem udělal.Soubor o velikosti 11,7 giga to zkopírovalo za 2minuty 50 sec.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 5622
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
09 srp 2024 11:18
-
- 9
- 6178
-
od jval
04 bře 2025 20:41
-
- 9
- 2715
-
od falco_dee
26 led 2025 18:25
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6190
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1232