Dobrý den ,
chtěla bych zvýšit výkon počítače pomocí paměti a nevím jak postupovat.Co potřebuji vědět , abych koupila správné komponenty a zda je vůbec možné počítač zrychlit nebo jsou to zbytečné investice a měla bych začít šetřit na jiný.Posílám některé informace o komponentech , které mám v současné době v počítači:
Procesor Intel Celeron
Verze: x86 Family 6 Model 8 Stepping 6
Rychlost: 697 Mhz
Zobrazovací karta
Model: NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation)
Paměť RAM
Kapacita: 768 MB
procesor a paměť
procesor a paměť
Naposledy upravil(a) Ltb dne 01 říj 2012 16:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do správné sekce
Důvod: Přesun do správné sekce
Re: procesor a paměť
Vítej na PC-help!
Zkus nějak zjistit typ základní desky a napiš ho sem. Při zjišťování typu Ti pomůže třeba prográmek CPU-Z.
Zkus nějak zjistit typ základní desky a napiš ho sem. Při zjišťování typu Ti pomůže třeba prográmek CPU-Z.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Obávám se že z tohohle po modernizaci zůstane akorát klávesnice, já teda jedu na hodně staré šunce, ale kromě paměti jsem na tom o dost lépe než ty 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Pokud chceš zrychlit počítač a budeš přidávat jen paměť RAM, tak i kdyby sis koupila 2GB navíc, tak procesor máš na tohle slabý. Tudíž by sis musela koupit jak RAMky, tak i rovnou procesor. Co se koukám na parametry, tak je to hodně starý PC. Pokud chceš poradit víc, tak sem musíš napsat i jakou máš základní desku a podle toho se určí procesor (podle patice) a RAMky (podle typu). Stáhni si program CPU-Z (stahuj.cz) a udělej screenshot všech záložek, které ti to nabídne. Podle toho ti pak může někdo poradit.
Ano, mají všichni pravdu, ale proč nezkusit maximum co umí deska? Max. CPU, max. RAM, třeba z toho něco vyleze. (Pokud stojí deska skutečně úplně za ho.no, pak je to jasné - nový PC).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
satam píše:Ano, mají všichni pravdu, ale proč nezkusit maximum co umí deska? Max. CPU, max. RAM, třeba z toho něco vyleze. (Pokud stojí deska skutečně úplně za ho.no, pak je to jasné - nový PC)..
Přesně tak. Né každý má dneska na novou sestavu. Pokud je to někdo, kdo má PC jen na internet, tak proč investovat x tisíc na novou sestavu, když může zkusit rozšířit starý PC. Doma se mi válí několik starých DDR, DDR2 RAMek a pár procesorů se socketem A. A podotýkám, že se mi to doma válí, tak proč to někomu za pár korun neprodat.
Vidíš, a já tu mam 4GB DDR2 ramek, 1 hodně starou sestavu, 1 starší a 1 celkem novou, která zvládá i BF3 a ostatní věci, k mání za 4500.
GIGABYTE Z68XP-UD3| Intel Core i5-3570K @ 4,3Ghz + 212+EVO | HD 7950 FLEX 3GB GDDR5 1200/1650 | GEIL RAM DDR3 8GB(2x4GB) 2133Mhz | SEASONIC S12II-520W | Corsair 300R | OCZ Vertex 4 - 128GB | WD Green 2TB | Dell UltraSharp U2713HM - 27' 1440p
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
Macbook Pro 15'' Retina 2.0/16/256
ONDRASHEK píše:Doma se mi válí několik starých DDR, DDR2 RAMek a pár procesorů se socketem A.
Tohle je socket 370, a paměť nejspíš ještě SDRAM, prostě starožitnost. A jestli to byla původně kancelářská mašina, tak disk bude mít do 40 giga...
I když jsou lidé, co by na tom bez problémů provozovali Linux v grafice ještě dalších pět let, možná i déle

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
pro ONDRASHEK
tak prosím o další radu jak udělám screenshot a kde to pak najdu
tak prosím o další radu jak udělám screenshot a kde to pak najdu
Screen (popř. screenshot) musíš vytvořit třeba pomocí PrintScreen (to je tlačítko na klávesnici, které Ti posluží k vytvoření obrázku obrazovky, tzv screenu) a následného mírného zpracování nejjednodušeji v prográmku Malování. Po vytvoření screenu ho sem vložíš podle viewtopic.php?t=66250.
tak to jsem dělala správně akorát to teď nemůžu najít kam se mi to uložilo.Je ještě jiný způsob jak to udělat
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2149
-
od admiss
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 02:12